Dodaj do ulubionych

Proszę o przepis na surówkę z kraba

IP: *.devs.futuro.pl 01.11.05, 07:40
Czy może ktoś ma dobry przepis dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Proszę o przepis na surówkę z kraba IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 01.11.05, 07:46
      potrrzebne sa:
      paluszki krabowe+szklanka ugotowanego ryzu+papryka czerwona
      konserwowa+zielenina+majonez.paluszki kroisz w kawaleczki o dl.1 cm,mieszasz z
      ryzem i pokrojona drobno papryka, dodajesz majonez. ja dodaje szczypte curry i
      natke.
    • ba_nita Re:Chodzi Ci raczej o sałatkę. 01.11.05, 07:48
      20 dag gotowanego mięsa z krabów (lub paluszków krabowych), główka kruchej
      zielonej sałaty lub kapusty pekińskiej, 4 pomidory, 2 jaja ugotowane na twardo,
      20 oliwek czarnych, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki jogurtu naturalnego, pół papryki
      żółtej, pół papryki czerwonej, 2 cebule, chili, sól, pieprz

Umyć sałatę i porwać na kawałki, dodać jedno jajko poszatkowane. Pomidory
      pokroić w cząstki, dodać rozdrobnione mięso z krabów lub paluszków krabowych.
      Obrane cebule pokrojone w drobną kostkę, papryki, po usunięciu gniazd
      nasiennych pokrojone w kostkę łączymy z resztą składników sałatki. Z majonezu,
      jogurtu i chili po wymieszaniu powstaje sos. Doprawiamy go do smaku solą i
      pieprzem. Mieszamy z sałatką. Podawajemy udekorowaną oliwkami i posypaną drobno
      posiekanym drugim jajem.
    • Gość: ania Re: Proszę o przepis na surówkę z kraba IP: *.devs.futuro.pl 01.11.05, 08:09
      bardzo dziękuję za przepisy
      • linn_linn Re: paluszki rybne 01.11.05, 08:38
        Oburzacie sie, ze producenci oszukuja, a sami uzywacie slow w sposob dowolny.
        Krab to jest krab, a paluszki o smaku kraba niewiele z nim maja wspolnego. Sa
        zrobione z ryby, a i aromat tez pewnie pochodzi z laboratorium.
        • ba_nita Re:Nazwa handlowa to paluszki krabowe. 01.11.05, 08:48
          Nie napiszę komuś kto prosi o radę, więc prawdopodobnie ma mało doświadczenia w
          kuchni żeby kupił pomielonego błękitka ze skarpetkami maszopy. Tym bardziej,
          że na kupno mięsa z prawdziwego kraba ma nikłe szanse.Po za tym to nie jest
          wątek o składzie paluszków krabowych. Autorka prosi o przepis to go ma, będzie
          wnikać w skład tego czegoś - to sobie przeczyta na opakowaniu jak będzie miała
          ochotę.
          • linn_linn Re:Nazwa handlowa to paluszki krabowe. 01.11.05, 08:59
            Ja jednak twierdze, ze krab to krab. Skad wiesz: moze ktos ma akurat kraba?
            Rozne specjaly widuje na tym forum. Dlaczego musimy ciagle skakac po niskich i
            zafalszowanych polkach? Jadamy coraz lepiej.
            • ba_nita Re:A przeczytaj co napisałem. 01.11.05, 09:04
              Albo albo. Skąd wiesz a może kogoś nie stać na kraba? W ten sposób można
              bezsensowną dyskusję ciągnąć bez końca. Jeśli ma kraba to dobrze, jeśli nie ma
              też dobrze. Uśmiechnij się. Lewą nogą wstałaś?
              • jacek1f co Wy z rana tak aktywnie?! :-))) 01.11.05, 09:07

do miłosników "krabów" Polsce:
                1. czytajcie skład tego co jesc zamierzacie;
                2. puszka mięsa krabów kosztuje minimum 11 zł (malutka) i jest akurat porcja
                jako dodatek do jakiejs sałatki;
                3. używajcie ogonów raków do sałatek - mniej zaboli kieszeń.

:-)
                uśmiech.
                • ba_nita Re: No i słusznie! :-))) 01.11.05, 09:09
                  A teraz na spacer nad "kaszebszczi muerze".Miłego dnia wszystkim życzę!
              • linn_linn Re:A przeczytaj co napisałem. 01.11.05, 09:31
                Wprost przeciwnie. Namawiam do dyskutowania na temat kuchni, a nie nastrojow,
                inteligencji i innych cech forumowiczow. Do niczego dobrego to nie prowadzi.
                Nie wspominajac juz o tym, ze nie jest to tematem forum Kuchnia.
    • Gość: ania Re: Proszę o przepis na surówkę z kraba IP: *.devs.futuro.pl 01.11.05, 09:38
      prosiłam o przepis na surówkę z kraba a nie o surimi,więc otrzymałam to oco
      prosiłam.Dostałam od rodziny z Australij puszkę cztero kilową z krabem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka