Gość: Joanna IP: *.168. / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 22:06 I co mogę teraz z tym zrobić?? Da się coś uratować?? Joanna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sikoreczka91 Re: gorzkie leczo - pomocy 05.11.05, 22:35 Kroplówka i 1 tab. przeciwbólowego na litr lecza ;) A tak na serio to sama nie wiem. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z gorzkim leczem. To może wina składników albo sposobu przygotowania. A jeśli jest kiulkudniowe, to mogło się po prostu zepsuć. Nie ma nic na siłę. Lepiej się nie truć, szkoda żołądka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: gorzkie leczo - pomocy IP: *.168. / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 22:43 Dziś robione, pachnie cudownie, tak jak zwykle: kiełbasa, cebula ... nic nadzwyczajnego. Co prawda papryka czekała kilka dni na przerobienie, ale żeby tak zaraz .... Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: gorzkie leczo - pomocy 07.11.05, 09:58 Dodaj łyżkę miodu (lub dwie w zależności od ilości lecza) z odrobiną soku z cytryny.Możesz też wlać 50-100 ml ziołowego wina zamiast miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: gorzkie leczo - pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.20, 17:28 raczej wygląda mi na gorzką cukinię.... Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: gorzkie leczo - pomocy 05.11.05, 22:47 Może nasypałaś zbyt dużo pieprzu lub papryki w proszku? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: gorzkie leczo - pomocy 05.11.05, 22:55 Może przypaliłaś trochę tę paprykę(albo paprykę w proszku)?Albo też cebula była nadpsuta-wtedy jest własnie gorzka. Jeśli jest bardzo gorzkie to wątpię żeby dało się uratować niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusesitta Re: gorzkie leczo - pomocy IP: *.asta-net.com.pl 07.11.05, 09:52 Mi kiedyś też wyszło po dodaniu przecieru pomidorowego ze sklepu. Ten przecier był ciemny i gorzki tak, że musialam wszystko wyrzycic, bo zrobiło się niejadalne. Od tej pory urzywam tylko koncentratów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: gorzkie leczo - pomocy IP: *.elektrosat.pl 07.11.05, 00:49 Hm, mi też czasem gorzkie wychodzi. Sądzę, że to wina papryki. Ratuję się 1-2 łyżeczkami cukru. Można chyba też rozrzedzić wodą i potem zagęscić mąką ze smietaną, i również dodać ten cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Look dlaczego leczo bywa gorzkie.... IP: *.credit-suisse.com 19.09.13, 18:05 kuchniacyniczna.pl/2012/05/01/jak-obchodzic-sie-z-papryka-i-nie-zwariowac/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dlaczego leczo bywa gorzkie.... IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 18:13 wywlec wątek po wielu latach żeby wrzucić link do jakiejś żenady kolejnej,co za desperacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: dlaczego leczo bywa gorzkie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 12:13 A ja ten wątek czytam dopiero dzisiaj i uważam za przydatny. Po to jest interne, żeby można było przeczytać coś co dawno temu napisano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: gorzkie leczo - pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.13, 23:15 dzięki za radę, zaraz dodam jabłuszko, bo szkoda leczo! Chyba bakłazan za krótko w soli leżał... Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: gorzkie leczo - pomocy 04.12.13, 13:38 Chyba ci chodzi o ratatouille, a nie leczo. Do lecza nie dodaje się bakłażana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Cukinia IP: *.multi-play.net.pl 18.06.14, 06:41 Ja właśnie wyczułam iż to cukinia jest gorzka,dodałam bardzo młodą,prawie nie miała gniazd nasiennych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia leczo IP: *.komputersat.pl 14.10.14, 19:41 a ja dzisiaj znalazłam tą stronkę bo też właśnie robiłam dziś leczo i wyszedł mi gorzki ale udało się urotować bo dodałam 2 łyżeczki cukru i łyżkę ketchapu i dało się uratować więc polecam ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: gorzkie leczo - pomocy 15.10.14, 14:45 dodałaś za dużo zielonej papryki, albo chili? Odpowiedz Link Zgłoś