bozenasz51 13.11.05, 14:56 Pozdrawiam,czy zna ktoś przepis na drzem z dyni, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ampolion Re: dynia 13.11.05, 15:12 kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5579436,P_KOBIETA_PRZEPISY.html selzoggs.notlong.com [07.09] 12:25 kika witam w cieplutkie południe, ja przy okazji ,bo widzę że pojawiły sie przepisy na przetwory z dyni polecam dżem który robię już pare lat jest super polecam DŻEM Z DYNI 2,40kg dyni (obrana0-zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zasypać2 kg cukru(ja daje troszkę mniej)i odstawić na noc,zagotowć i powoli niech sie gotuje ok 30 min-tak aby była dobrze rozgotowana,dodać 3 łyżeczki kwasku cytrynowego i 3 łyżeczki aromatu do ciast(ja dodaje pomarańczowy lub cytr.)zamieszać i dodoać 3 żelfiksy-zagotować razem,wkładać do słoików i zagoować 5 min. [07.09] 12:26 kika witam w cieplutkie południe, ja przy okazji ,bo widzę że pojawiły sie przepisy na przetwory z dyni polecam dżem który robię już pare lat jest super polecam DŻEM Z DYNI 2,40kg dyni (obrana0-zetrzeć na tarce o grubych oczkach i zasypać2 kg cukru(ja daje troszkę mniej)i odstawić na noc,zagotowć i powoli niech sie gotuje ok 30 min-tak aby była dobrze rozgotowana,dodać 3 łyżeczki kwasku cytrynowego i 3 łyżeczki aromatu do ciast(ja dodaje pomarańczowy lub cytr.)zamieszać i dodoać 3 żelfiksy-zagotować razem,wkładać do słoików i zagoować 5 min. To ostatnie z: f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=25143&start=17670 Odpowiedz Link Zgłoś