zonaniezona1 18.11.05, 10:21 Jest piątek. W mojej rodzinie tradycyjny dzień bezmięsny.. Myślę o smażonym dorszu. Ale na sałtkę już pomysłu nie mam . Może jakąs porową ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sija26 Re: Co dziś na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:38 Jak porową to polecam najprostszą, por pokroic w talarki skropić sokiem z cytryny, zetrzeć jabłko na tarce, dodać majonez i doprawić do smaku ...mniami Odpowiedz Link Zgłoś
plucha Re: Co dziś na obiad? 18.11.05, 10:52 Porowa u nas wygląda tak - por skrojony w cienkie talarki, sparzony na sitku wrzątkiem, po wystygnięciu wymieszany ze śmietaną + sól. Można dodać troszkę majonezu, ale ja wolę z samą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxifraga Re: Co dziś na obiad? IP: *.dial.univie.ac.at 18.11.05, 11:02 Ja porowa lubie tak: Bardzo cienko pokrojone talerki posypac sola i cukrem, skropic cytryna i oliwa. przemaranowac z godzinke. Pozdrawiam, Saxifraga Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Co dziś na obiad? 18.11.05, 11:11 Jeszcze jedna surówka z porem : por pokrojony w krązki , statrte na grubej tarce ogórki kiszone , odrobina śmietany i pieprz czarny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: Co dziś na obiad? IP: *.kolonianet.pl 18.11.05, 11:47 A ja mam zamówionego karpia, świeżynkę, optymalna sztuka, kilo dwadzieścia. Na pewno upiekę w całości, ale jeszcze nie wiem z czym, będę nad nim stać i myśleć.Smacznego kucharstwu życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot a jeśli ma być por, to proponuję tartę porową, a 18.11.05, 11:58 do zupy dorzuciłabym boczniaki Odpowiedz Link Zgłoś
zonaniezona1 Re: Co dziś na obiad? 18.11.05, 14:38 Dzięki..zrobiłam taką ..dorzuciłam tylko puszkę kukurydzy. I niestety nie sparzyłam pora.... Kolejnym razem to zrobię ... Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Co dziś na obiad? 18.11.05, 11:57 mam dwie opcje: tortilla z galerii potraw, z mieskiem lub tuńczykiem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31751929&a=31751929 bądź makaron tagliatelle z bobem, szynka i śmietaną Odpowiedz Link Zgłoś
tebaska Re: Co dziś na obiad? 18.11.05, 12:02 Dzisiaj na obiad robię zupę ogórkową i zapiekankę z makaronu, kapusty i pieczarek. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: u mnie kapusniaczek 18.11.05, 12:47 U mnie też kapuśniak, a właściwie to moje to się chyba zarzutka nazywa, sama nie wiem. Wiem na pewno,że z kiszoną, a nie słodką. A na drugie panga, tylko jeszcze nie jestem pewna z czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Co dziś na obiad? IP: *.access.telenet.be 18.11.05, 14:07 Beefburgery grillowane i duzo salaty Odpowiedz Link Zgłoś