vuvu2 21.11.05, 08:36 Niby fajnie mieć imieniny, ale co ja podam na kolację 20 osobom (w tym 6 dzieci)???? Musi byc dużo, raczej na ciepło i nie za drogo :( Pomoże mi ktoś? Z góry dziękuję i miłego tygodnia życzę Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chuckd Re: Help! Kolacja na 20 osób :] IP: *.spsa.com.pl 21.11.05, 15:50 Nigdy nie mialem takiego problemu i jak sie tak zastanowic to wcale nie jest prosta sprawa... Ja bym chyba sie ratowal drobiem. Ze 3 kurczaki powinny wejsc na rozno (takie montowane w piekarnikach). Pozniej drugie 3, i przed podaniem mozna wszystko podpiec na kratce w piecu. Nie jest to jakies specjalnie wyszukane, ale jak sie doda do tego (w ramach mozliwosci czasowych) jakies sosy, surowki, moze frytki domowe... Nie bedzie tragedii. chuckd Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Chyba musisz podać jakieś szczegóły. 21.11.05, 16:02 Kolacja przy stole, czy przekąski na stojąco? Chcesz na ciepło? Na zimno? Podaj ogólną wizję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Help! Kolacja na 20 osób :] 21.11.05, 16:18 Hi hi :-) Ja taka urzadzalam....na 45 metrach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ellfik Re: do Angieblue26 21.11.05, 19:25 Czy mogłabyś podać jakieś szczegóły?Jak rozwiązałaś sprawę krzeseł?Czy to był szwedzki stół?Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GP Re: Help! Kolacja na 20 osób :] IP: *.crowley.pl 21.11.05, 19:40 Proponuję takie danie.Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę 1x1 cm i usmażyć. Cebulę tak samo i pieczarki tez.Wszystko doprawić i wymieszać.Usmażyć naleśniki. Na srodek każdego placka położyc kupkę tego farszu.Na to kleks dobrej gęstej śmietany.Związać to wszystko kawałkiem pora w kształt sakiewki i zapiekać w piekarniku.Można przygotować wcześniej.Jest to smaczne i bardzo dekoracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk no jak to co? BIGOS :-) IP: *.jci.com 22.11.05, 00:35 do tego swiezy chleb domowej roboty (juz nie na zakwasie lecz na samych drozdzach) Odpowiedz Link Zgłoś
vuvu2 Re: Szczegóły dodaję :) 22.11.05, 08:47 Sorry, za wcześnie enter. Dziękuję wszystkim za sugestie. A kolacja jest przy stole na siedząco :), raczej na ciepło. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś