Dodaj do ulubionych

Help! Kolacja na 20 osób :]

21.11.05, 08:36
Niby fajnie mieć imieniny, ale co ja podam na kolację 20 osobom (w tym 6
dzieci)???? Musi byc dużo, raczej na ciepło i nie za drogo :( Pomoże mi ktoś?
Z góry dziękuję i miłego tygodnia życzę
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: chuckd Re: Help! Kolacja na 20 osób :] IP: *.spsa.com.pl 21.11.05, 15:50
      Nigdy nie mialem takiego problemu i jak sie tak zastanowic to wcale nie jest prosta sprawa... Ja bym chyba sie ratowal drobiem. Ze 3 kurczaki powinny wejsc na rozno (takie montowane w piekarnikach). Pozniej drugie 3, i przed podaniem mozna wszystko podpiec na kratce w piecu. Nie jest to jakies specjalnie wyszukane, ale jak sie doda do tego (w ramach mozliwosci czasowych) jakies sosy, surowki, moze frytki domowe... Nie bedzie tragedii.

chuckd
    • cipcipkurka Chyba musisz podać jakieś szczegóły. 21.11.05, 16:02
      Kolacja przy stole, czy przekąski na stojąco? Chcesz na ciepło? Na zimno? Podaj
      ogólną wizję :-)
    • angieblue26 Re: Help! Kolacja na 20 osób :] 21.11.05, 16:18
      Hi hi :-) Ja taka urzadzalam....na 45 metrach :-)))
      • ellfik Re: do Angieblue26 21.11.05, 19:25
        Czy mogłabyś podać jakieś szczegóły?Jak rozwiązałaś sprawę krzeseł?Czy to był
        szwedzki stół?Dzięki i pozdrawiam.
    • Gość: GP Re: Help! Kolacja na 20 osób :] IP: *.crowley.pl 21.11.05, 19:40
      Proponuję takie danie.Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę 1x1 cm i usmażyć.
      Cebulę tak samo i pieczarki tez.Wszystko doprawić i wymieszać.Usmażyć naleśniki.
      Na srodek każdego placka położyc kupkę tego farszu.Na to kleks dobrej gęstej
      śmietany.Związać to wszystko kawałkiem pora w kształt sakiewki i zapiekać w
      piekarniku.Można przygotować wcześniej.Jest to smaczne i bardzo dekoracyjne.
    • Gość: kk no jak to co? BIGOS :-) IP: *.jci.com 22.11.05, 00:35
      do tego swiezy chleb domowej roboty (juz nie na zakwasie lecz na samych
      drozdzach)
      • vuvu2 Szczegóły podaję :) 22.11.05, 08:44
        • vuvu2 Re: Szczegóły dodaję :) 22.11.05, 08:47
          Sorry, za wcześnie enter.

Dziękuję wszystkim za sugestie. A kolacja jest przy stole na siedząco :),
          raczej na ciepło.

Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka