Dodaj do ulubionych

daj kurze grzede...

24.11.05, 09:40
...a smierdzaca jesc bede ;) czy nie zauwazyliscie okrutnego, jakby chemicznego posmrodku przy
kosciach pieczonych na ruszcie kurczakow? wyprobowalam calonocne moczenie (chyba jeszcze
gorzej), calonocny przebyt w przyprawac po obu stronach ;) - klasyka: sol, pieprz, czosnek, papryka
slodka, chilli, estragon i nadal smierdzi. wiejskie kury czasem mam szczescie zdobyc, tez cuchna, ale
nie tak mocno oczywiscie. macie na to jakis sposob? co sie dzieje w ogole? jeszcze kilka lat temu
nawet skrzydelka pieczonych kur sie nadawaly, teraz ledwo piersi mozna zjesc... :((( czym on je do
cholery karmia...
no nic, w kazdym razie podzielcie sie sposobami na pozbycie sie tego posmrodku. dzienx.
Obserwuj wątek
    • jollka2 Re: daj kurze grzede... 24.11.05, 09:57
      Hmm, jakoś nie zauważyłam smrodku. A może zmień sklep, może inny dostawca
      drobiu będzie ? A swoją drogą to lepiej nie chciej wiedzie czym oni je karmią :(
      Moja babcia kupila kiedys kilka podrośniętych kurczaków z fermy. One nawet na
      dwór nie chciały wyjść, ciągle siedziały, trawy nie ruszyły. Ale babcia je w
      końcu rozruszala :)
    • marghot Re: daj kurze grzede... 24.11.05, 09:59
      Ja nei zauważyłam, nie poczułam takiego smrodu, ani żadnego innego, a węch mam
      dobry ;)
      Może trafiła Ci się partia kurczaków karmionych mączką rybną lub innym
      świństwem.
      • patyska czyzbym... 24.11.05, 10:03
        ... miala (i ja i moj tata) manie przesladowcza? ;))) bo my ZAWSZE czujemy ten zapszek przy kosciach,
        nawet w wiejskim kurczaczku... hmmm... to moze pojde z tym na inne forum :DDD
        • marghot Re: czyzbym... 24.11.05, 10:07
          może za długo/ za krótko pieczecie, albo np. ogień jest zbyt mocny?
          nie wiem, my zjadamy spore ilości drobi z grilla i jakoś niekt z nas, z rodziny
          ani znajomi nic takiego nie wyczuwają...
        • Gość: JA Re: czyzbym... IP: 81.210.69.* 24.11.05, 11:13
          Chyba jednak mania i rozwiązanie jedno:nie jeść kurczaków ,po co się męczyć??
    • ba_nita Re: Również nic takiego nie zauważam. 24.11.05, 13:24
      A biorąc pod uwagę w tej chwili ceny ptactwa zajadam się na okrągło (prawie).
      Moja lepsza połowa coś by wyczuła. Ma takie zdolności, że strach się bać.)))
      • Gość: lonia Re: Również nic takiego nie zauważam. IP: 212.106.133.* 24.11.05, 15:16
        Ja kiedyś wylałam cały rosół wraz z ugotowanym mięsem, bo też mi śmierdział.
        Jakoś coraz mniej mi smakują kurczaki.
        • jadwiga_r Re: Również nic takiego nie zauważam. 24.11.05, 17:37
          A może kupujesz kurczaki odświeżane nadmanganianem potasu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka