Gość: Babet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:54 Czy warto kupić żeliwną brytfannę ? Jeżeli posiadacie tego typu naczynia, jakie są wasze doświadczenia? (W REALU jest żeliwna brytfanna za coś 90zł) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iś Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? IP: *.kolonianet.pl 12.12.05, 13:04 Pieczeń,drób, duszone mięsiwa, zapiekanki z kartofli. Nie wyobrażam sobie robienia tego w zwykłym garnku albo na blasze Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? 12.12.05, 13:05 Moja mama ma taką starą brytfannę i piecze w niej mięsa różne - przydaje się ... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? 12.12.05, 13:29 mam patelnie - doskonala na smazenie ryby na wigilie, bo dlugo cieplo trzyma, choc dlugo ise i rozgrzewa oraz rondelek - do bigosu go spozytkowuje lub dan typu jednogarnkowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:24 Warto, tylko sprawdż,czy rzeczywiście jest żeliwna.Cene jak na brytfannę ciut mała. W marketach lubią tak nazywać masywne odlewy aluminiowe,poteflonowane na czarno. Powinna być b. ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smardzyk Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:52 żeliwo czeskie może kosztować nawet i taniej [za gar z pokrywką] a cena typu 349zł jest ceną dla warszawiaka za skandynawskie gary w luxusowym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? 12.12.05, 16:29 Ja widziałam takie naczynia (cholernie ciężkie) w Sezamie w Warszawie. Ceny od 120 PLN. Chyba się przymierzę do jakiegoś rondla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 12.12.05, 21:15 Polecam ! Zwlaszcza do duszonych miesiw i drobiu !! Nie nazwal bym ich brytfannami, a raczej rondlami ( z przykrywka ) przynajmniej takowe sa we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Żeliwne brytfanny ... warto mieć ? IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 12.12.05, 23:01 te zeliwne sa przerazajaco ciezkie ja gdybym miala wybierac, zdecydowala bym sie na tytanowa choc sa bardzo drogie, ale chyba warto Odpowiedz Link Zgłoś