pengua Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 27.12.07, 23:52 Nie rozumiem tego oburzenia cena tych lodow. 8,5-9 zeta za duuuza galke. Jakos nikogo nie dziwi podobna cena za badziewne espresso w kawiarni lub przecietne piwo w knajpie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 212.76.37.* 28.12.07, 09:42 rzecz w tym, ze te galki wcale nie sa "duuuze". btw w USA te lody wcale nie uchodza za takie luxusowe i sa tansze niz u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 28.12.07, 10:29 pengua napisała: > Nie rozumiem tego oburzenia cena tych lodow. 8,5-9 zeta za duuuza > galke. Jakos nikogo nie dziwi podobna cena za badziewne espresso w > kawiarni lub przecietne piwo w knajpie! Te kulki są wielkości przeciętnej kulki Grycana czy innych. Czyli małe. Za porządne espresso jestem w stanie zapłacić nawet 10 zł (w Warszawie kosztuje 5-7 zł). Duże piwo w lepszych pubach może tyle kosztuje, ale o ile go więcej, niż jedna kuleczka lodów :) PS - Niemiarodajne jest porównywanie lodów z kawą czy piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugee_78 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 212.76.37.* 28.12.07, 11:12 Ja tez nie bardzo rozumiem, czemu robi sie z nich w Polsce produkt delikatesowy. Sa bardzo smaczne, ale 8,5zl za raczej przecietnej wielkosci kulke to chora cena. Ciekawe, ile bedzie kosztowac w delikatesach pollitrowy kubelek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haagen Dazs fan Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 22:45 Kulki HD (o ile w ogole mozna o nich mowic "kulki") na pewno nie sa wielkości kulek Grycana, przecietnymi tez ich nazwac nie mozna. Za 8,5 zl od HD dostaje sie gigantyczna porcje lodow, ktora wystaje z kubka na wszystkie strony (ja akurat jadam je w kubeczkach, z wafelkiem sprawa wyglada podobnie, bo widzialam) . Zamowienie dwoch kulek, to juz naprawde dzika rozpusta. Porcja jest tak wielka, ze pod koniec je sie ja juz tylko z czystego lakomstwa, bo to sie ledwo miesci w czlowieku. Ale naprawde, warto sie "poswiecic", bo lody sa naprawde wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 29.12.07, 22:50 Gość portalu: Haagen Dazs fan napisał(a): > Kulki HD (o ile w ogole mozna o nich mowic "kulki") na pewno nie sa wielkości > kulek Grycana, przecietnymi tez ich nazwac nie mozna. Za 8,5 zl od HD dostaje > sie gigantyczna porcje lodow, ktora wystaje z kubka na wszystkie strony (ja > akurat jadam je w kubeczkach, z wafelkiem sprawa wyglada podobnie, bo widzialam > ) > . Zamowienie dwoch kulek, to juz naprawde dzika rozpusta. Porcja jest tak > wielka, ze pod koniec je sie ja juz tylko z czystego lakomstwa, bo to sie ledwo > miesci w czlowieku. Ale naprawde, warto sie "poswiecic", bo lody sa naprawde > wspaniale. I rozumiem, ze te przelewające się z kubka kule jadłaś/łeś w Galerii Mokotow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 22:52 popieram. kulka loda u grycana ma gabaryty orzecha wloskiego. przecietna kulka "u wlocha" w niemczech jest spokojnie 2x wieksza. w polskim h-d nie bylam, ale jadlam w hamburgu i kulki sa 2 x wieksze od wloskich (czyli 4x wieksze od grycanowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm moja porcja 3 kulek HD za 23zl z galerii mokotow IP: 212.76.37.* 30.12.07, 12:52 nijak nie wystawala na wszystkie strony z kubka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: moja porcja 3 kulek HD za 23zl z galerii moko IP: *.count-zero.net 30.12.07, 15:52 w Galmoku 500ml HD kosztuje 25 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: moja porcja 3 kulek HD za 23zl z galerii moko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 15:56 normalnie ok 5 euro, wiec niezle zdzieraja :/ jesli faktycznie galeczki sa takie male, to cena jest b. mocno przesolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vectra Re: moja porcja 3 kulek HD za 23zl z galerii moko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 15:02 Lody Haagen-Dazs są w ofercie Frisco.pl, pół litrowe opakowanie kosztuje 23 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: moja porcja 3 kulek HD za 23zl z galerii moko 19.03.08, 16:18 m.zd. kulki HD w Galerii Mokotów są bardzo duże. Właśnie niedawno skusiłam sie po raz pierwszy, na jedną kulke i ledwie ją zjadłam do końca, lody były dla mnie zdecydowanie za słodkie. Szczerze mówiąc wolałabym mniejsze kulki za niższą cenę, przynajmniej moznaby spróbować kilka smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
trollskog Diplom-Is oraz Henig Olsen są lepsze ! 10.04.08, 07:25 Bardzo polecam lody w Skandynawii, firmy Diplom-Is lub Henig Olsen. Nie dosc, ze sa rownie dobre, a moze i lepsze niz Haagen Dazs, ktory swoja droga jest pyszny, to jeszcze sa bardzo tanie. Dwa litry kosztowaly jakis czas temu ~30 koron (wtedy ~15 zl). Uprawiam turystyke lodowa i jakos wszedzie lody sa lepsze od tych w Polsce, a czesto tansze ! (te w wiekszych opakowaniach) Oprocz Grycana, nie ma w Polsce zadnych lodow, ktore w skladzie maja smietane (a tym bardziej jako glowny skladnik), a niestety tylko takie sa dobre. Grycan to jednak tez nie ideal :( Kiedys byly Movenpicki... -TS Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Diplom-Is oraz Henig Olsen są lepsze ! 10.04.08, 08:44 ech tyle czekalam na ten cud wychwalany i oczekiwany z drzeniem rak.. a tu hmmm. no nie smakuja mi:) spodziewalam sie czegos jedwabistego i pysznego, a mam byle co. w dodatku w cenie dwoch durzych opakowan grycana:> jak narazie wole nieszczesnego grycana, i lody w cukierni obok mojego domu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m a na jaki rodzaj sie skusias? IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.08, 17:39 bo jak wielokrotnie podkreslalismy w tym watku, nie wszystkie smaki hd sa udane Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: a na jaki rodzaj sie skusias? 10.04.08, 18:03 wybor mialam miedzy truskawka a belgijska czekolada, padlo na czekolade (bo lody owocowe be;P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: a na jaki rodzaj sie skusias? IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.08, 18:08 no to faktycznie srednio :( jesli nie lubisz sorbetow, nie ma o czym mowic a te z belgijska czekolada sa imho megaslodkie i ciezkie - tez ich nie lubie. jesli mozesz, daj kiedys szanse gatunkom macademia brittle, pralines & cream (ani pralinki, ani krem btw, tylko orzech pecan i duuuzo ciagnacego sie karmelu)i cookies and cream. Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: a na jaki rodzaj sie skusias? 10.04.08, 22:30 Najlepsze HG to wszelkie z ciasteczkami, ale wlasciwie wszystkie dobre. Jednak moje ulubione to Ben&Jerry Cookie Dough - z surowym ciastem, hehe:) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: a na jaki rodzaj sie skusias? 11.04.08, 07:54 licze ze z czasem pojawi sie ich wiekszy wybor;) to dam im jeszcze jedna szanse:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabrossa dzisiaj widziałam lody HD w poznańskim IP: *.gprs.plus.pl 14.04.08, 00:54 Piotrze i Pawle. Były trzy smaki: truskawkowo-śmietankowe, baileys i praline & cośtam :) (nie doczytałam). Kubek 500 ml kosztuje 18,99 zł. 100 ml ma zdaje się 240 kcal - odstraszające ;). Nie kupiłam, bo nie jadam słodkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m kup pralines i costam (cream) IP: *.pools.arcor-ip.net 14.04.08, 01:21 ode mnie dostaniesz rozgrzeszenie ;) i nie patrz na kalorie, ten gatunek jest po prostu BOSKI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Re: kup pralines i costam (cream) IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 14.04.08, 06:35 Nie wiem czy są w Polsce, ale ja z wszystkich produktów Haagen Dazs najbardziej lubię mrożony jogurt Vanilla Raspberry Swirl. Naprawdę pyszny! Nie wiem skąd to naskakiwanie na te lody na forum. Mogą komuś nie smakować, ale gadania jakoby były obrzydliwe jest przesadą. Haagez Dazs produkuje lody zupełnie bez chemii, stąd zapewne ich wyższa cena. Lodów Grycana nie jadłam, więc się nie wypowiem. Mnie lody Zielona Budka smakowały, ale Haagen Dazs ma IMO ciekawsze smaki w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabrossa jak mnie najdzie na słodkie, a ataku ;) IP: *.gprs.plus.pl 14.04.08, 11:00 spodziewam się niebawem (ostatni był jakoś w styczniu), to się zrujnuję i spróbuję to lodowe cudo Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: dzisiaj widziałam lody HD w poznańskim 14.04.08, 08:10 Gość portalu: sabrossa napisał(a): > Piotrze i Pawle. Były trzy smaki: truskawkowo-śmietankowe, baileys i praline & > cośtam :) (nie doczytałam). Kubek 500 ml kosztuje 18,99 zł. 100 ml ma zdaje się > 240 kcal - odstraszające ;). > Nie kupiłam, bo nie jadam słodkiego w almie byly po 15zl.. teraz sa po 21zl, chcialam sprobowac tych ciasteczkowych ale chyba poskapie:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabrossa Re: dzisiaj widziałam lody HD w poznańskim IP: *.gprs.plus.pl 14.04.08, 11:02 ilekobietamalat napisała: > w almie byly po 15zl.. teraz sa po 21zl, chcialam sprobowac tych > ciasteczkowych ale chyba poskapie:> To i tak taniej, niż - jak ktoś wcześniej pisał - trzy kulki za 23 złote :). Ciekawe, czy te ciasteczka w ciasteczkowych są chrupiące, czy "rozdziamgane" jak biszkopty w mleku :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: dzisiaj widziałam lody HD w poznańskim IP: *.pools.arcor-ip.net 14.04.08, 11:16 rozdziamdziane bardziej, w kazdym razie nie jakies megachrupiace. zreszta to chyba dosc naturalne, bo w koncu dodaja autentyczne pokruszone ciasteczka oreo do lodow waniliowych. aby byly chrupiace, musieliby cos z nimi chemicznie cudowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 09:08 Lody Haagen-Dazs dostepne są w sieci Piotr i Paweł w Warszawie. Sama kupiłam wczoraj kilka smaków, duży wybór jest na pewno na Targówku. Pozdrawiam, mike Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 14.04.08, 09:43 Gość portalu: mike napisał(a): > Lody Haagen-Dazs dostepne są w sieci Piotr i Paweł w Warszawie. Sama > kupiłam wczoraj kilka smaków, duży wybór jest na pewno na Targówku. > Też kupiłam w weekend w Piotrze i Pawle, wybór smaków był spory i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie fakt, że półlitrowe puedłko kosztuje 20 zł :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.pools.arcor-ip.net 14.04.08, 10:22 w niemczech tez kosztuja kolo 5 euro, wiec 20z to cena dosc ok. sa rzeczy, za ktore w polsce straszne sie przeplaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagda1 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.nkt.pl 15.05.08, 08:36 w niemczech 5 euro czyli unas powinno być 4zł, u nas inaczej się zarabia. Ile czasu pracujesz na 5 euro, a Polsce a w Niemczech (przeciętnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAyra Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.04.08, 10:27 Lody te są w Tesco w Lubinie (na dolnymśląsku) Polecam ;)) Cena ok. 23zł Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 27.04.08, 10:53 nie czytam komentarzy za duzo odpowiedz od razu a jak wiesz gdzie je kupisz to tam od razu pojedziesz rzeby je kupic,a jak nie smakuja to co zrobisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waffelek Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 18:28 Mam zakupione w poznańskim Piotrze i Pawle vanilla caramel brownie i są f e n o m e n a l n e. Dawno nie jadłem równie dobrych lodów. Grycan też jest ok, pewnie, ale raczej taki w kulkach, a ten ze sklepu średniawy moim skromnym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aptus Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 15.05.08, 09:31 Gość portalu: waffelek napisał(a): > Mam zakupione w poznańskim Piotrze i Pawle vanilla caramel brownie i > są f e n o m e n a l n e. Dawno nie jadłem równie dobrych lodów. > > Grycan też jest ok, pewnie, ale raczej taki w kulkach, a ten ze > sklepu średniawy moim skromnym zdaniem. Nie ma jak lody domowego wyrobu. te ktore wymieniasz to "piekielna chemia" Odpowiedz Link Zgłoś
drseuss Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 15.05.08, 11:22 Kupiłam we wtorek pół litra strawberry cheesecake i na wszelki wypadek jeszcze gałkę "na drogę" coby się od razu do tego dużego pudełka nie dobrać. Niestety już wczoraj po południu duże pudełko pokazało dno. I znowu muszę się do almy wybrać... powinni zabronić handlowania tymi lodami bo mi czyszczą portfel i psują figurę.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.tmmg.pl 15.05.08, 14:00 W Galerii Mokotów przy Carrefourze jest ich lodziarnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.05.08, 01:08 W Tesco ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.cst.tpsa.pl 20.05.08, 09:07 Zachecona waszymi komentarzami skusilam sie na te lody (w Galerii Mokotow) . Cena z kosmosu ale co tam. Nie powiem, dobre ale czy az tak, zeby to sprawiedliwialo cene? Watpie.Moim zdaniem Grycan naprawde w niczym nie ustepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endrju Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 19:18 sa w tesco Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 20.05.08, 19:52 Ja też myślę, że Grycan jest tej samej klasy, ale HD mają fajniejsze smaki, moje ulubione: pecan i macadamia nut brut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Poznan Sprawdzcie ile maja tluszczu IP: *.echostar.pl 08.06.08, 13:09 Uwielbiam lody HD, moglbym jesc je litami Ale sprawdzcie prosze zawartosc tłuszczu w tych lodach, kilkukrotnie wyzsza niz w lodach europejskich, Haagen Dazs to morderstwo dla diety, i problemy z oproznianiem sie itd. Poawazenie mowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary lody IP: *.pap.edu.pl 29.06.08, 16:41 sa na pewno w sieci sklepow e.leclerc wiem, bo pracowałam przez dwa dni na promocji w tym supermarkecie w Słuspsku, przy okazji spróbowałam wszystkich smaków i według mnie wiekszość jest przesłodzona zwłaszcza te co maja jeszcze karmel w sobie, smakowały mi tylko Belgian Chocolate, Vanilla Caramel Brownie i Baileys.. reszta taka sobie, szału nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 30.06.08, 14:46 Sprobowalam pierwszy raz w weekend i niestety maly zawod. Sa dobre, ale spodziewalam sie czegos lepszego. W sklepie byly tylko 3 smaki, kupilam sernik truskawkowy i ciasteczka kakaowe ze smietanowym kremem. Zdecydowanie bardziej smakuja mi lokalne Brymor (www.brymordairy.co.uk/index.php ), ktore chca na angielskim rynku konkurowac z HD, ale z tego co wiem, poki co nie sa dostepne tak szeroko jak HD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.06.08, 16:25 smak "sernik truskawkowy" jest imho do bani, taki chemiczny jakis. ten z ciasteczkami oreo to radocha dla....fanow ciasteczek oreo. ja np je lubie. jak dla mnie, co juz napisalam kilka razy w tym watku, TYLKO macadamia brittle i pralines & cream. no i ewentualnie wlasnie z oreo, czyli cookies and cream, ale to juz bez strasznego szalu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 01.08.08, 13:42 Skusilam sie na pralines & cream i nie bardzo. ;/ To z tych trzech wyprobowanych smakow najbardziej mi podchodza cookies & cream. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr w Krakowie w Almie 30.06.08, 15:53 dośc duży wybór smaków, 0.5 l 15.90 (ale w promocji) Moim zdaniem lepsze od Grycana bo ten ma starszne słodkie np waniliowe. Ale tak samo dobre są w Connsonni i z tego co pamiętam w podobnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aptus Re: w Krakowie w Almie 30.06.08, 17:12 Nie ma sensu przeplacac tyle za lody.Musialbym zglupiec, zeby placic za 0,5 l lodow miedzy 16 do 25 PLZ. Podaje alternatywy: w Niemczech lody mozna najtansze a tez super kupic za 1,5 Euro za 1 L albo 1L za 2,8 Euro -3 Euro - to juz super firmy W Polsce w Plusie lody z bakaliami 1L (chyba) zaplacilem 5 PLZ Nie ma sensu przeplacac,no chyba ze ktos nie wie co ma robic z pieniedzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m ??? IP: *.pools.arcor-ip.net 30.06.08, 19:50 pol litra sezonowych lodow mövenpicka tinyurl.com/6onkpq kosztuje dokladnie tyle, co hd, czyli ok 5 euro. markowe lody zaczynaja sie w niemczech od 2,99 za 500ml. za litr chemicznej tanizny placimy rzeczywiscie ok 1,8 euro w discounterze, ale ja takich nie kupuje, bo strasznie sztucznie smakuja. wystarczy przeczytac sobie tablice mendelejewa, pardon - liste skladnikow, aby czym predzej odlozyc takie cudo na miejsce. waniliowe tanie to utwardzany tluszcz roslinny, woda, mleko w proszku plus emulgatory, wanilina i wzmacniacze smaku i zapachu. w plusie dobre sa jack's ice - ok 3 euro za pollitrowy kubek. w szczegolnosci te z karmelem. bakaliowych po 1,50 euro za litr u mnie nie widzialam, wiec sie nie wypowiem. za tak niska cene nie moze jednak to byc imho cos dobrego. niestety, widac tu polska (i nie tylko) mentalnosc :( najwazniejsze. ze tanio, moze byc byle jakie w smaku. ja tam wole stanowczo wydac pieniadze na cos dobrego, niz oszczedzic i zjesc byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aptus Re: ???;A Langnese Ania ? IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.08, 12:26 Chyba troche sie mylisz. W Niemczech to ja juz mieszkam 8 lat i nie mam mentalnosci buraka liczacego kazde euro,tylko dla mnie jest wazna jakosc, czyli miedzy innymi smak i aspekt zdrowotny. Po pierwsze najlepsze lody, to sa a) lODY DOMOWE-takie jakie na przyklad robi moja zonka, mama albo babcia.MUSISZ miec tylko dobra maszyne i klase recepty. Wtedy robi sie lody bez chemii,ze swiezych i bio produktow- niskokaloryczne i zdrowe (Lody to ja jadlem tak drogie, ze Ty chyba nigdy nie zapacilabys np w Tonagutti 8 Euro za ilosc mikroskopijana-co nie znaczy ze cena dziala na mnie jak narkotyk.Moze na Ciebie tak?)Nigdzie nie jadam lepszych lodow-nawet za 5 Euro za 0,5 L. b) Ania ceny lodow,ktorych podalas nie kwestionuje. Ale sa na przyklad lody Langnese, o ktroych zapomnialas albo Mövenpick - za te firmy placisz 1L 3 Euro (teraz byla nawet oferta chyba za 2,29) Ty sie zachlystujesz firmami, ktore wala steki miliony euro na reklamy a ja preferuje niekoniecznie dobra i niszczace ekologie firmy, za to napewno, dobry smak. Na tobie robi wrazenie reklama, na mnie nie. To jest wlasnie to, ze 80% masy lapie sie na tanie chwyty reklamowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: ???;A Langnese Ania ? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.08, 12:46 lody jadam b. rzadko. jesli juz, häagen dazs, albo jack's. to lagnese za 2,99 to imho 500, albo 750 ml, a nie litr. przyjrzyj sie opakowaniu. jak dorobie sie kiedys miejsca na maszynke do lodow, tudziez rodziny, ktora bedzie je palaszowac, to na pewno ja kupie. lodow domowych nie powinno sie przechowywac dlugo w zamrazalniku. ja mam rzadko chec na porcyjke, wiec wole kupic kubek dobrych kupnych. ogolnie stawiam wyzej mövenpicka nad lagnese. lody bio waniliowe i czekoladowe sa do dostania nawet w discounterach, ale musze przyznac, ze mi nie bardzo podchodza. reklama nie robi na mnie najmniejszego wrazenia. häagen dazs znam od 15 lat, kiedy pokazaly sie w karstadzie za 9 marek i kazdy pukal sie w glowe, kto tak horrendalnie drogie lody kupi. ja je pokochalam od pierwszego kopa. reklamy w tych czasach im ZADNEJ nikt nie robil. cena rzadko ma cos wspolnego z jakoscia, tym niemniej, jesli kupujemy to co "nic nie kosztuje", lub prawie nic, jest to najczesciej nic nie warte. sa artykuly, na ktorych spokojnie mozemy oszczedzac, na innych sie to nie oplaca. np tanie jogurty naturalne sa doskonale, tanie jak barszcz lody imho juz nie. nie dosc, ze nie zachlystuje sie reklama, przynajmniej 80% moich zakupow to produkty bio i akurat lody naleza do nielicznych wyjatkow :P Odpowiedz Link Zgłoś
magia Da sie w PL kupic szwajcarskie Moevenpicki??? 17.07.08, 13:59 Zwlaszcza Carmelita, White Chocolate, Creme Brulee, Panacotta? Szwajcarskie, nie niemieckie. Dam kazde pieniadze za karmelowe albo biala czekolade. www.moevenpick-icecream.com/en/Home-2.html Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Da sie w PL kupic szwajcarskie Moevenpicki??? 17.07.08, 14:23 Tylko się nie śmiej... są w Kauflandzie, chociaż tylko w 4 smakach: Creme Brulee, sorbet truskawkowo-malinowy, czekoladowe i bodajże waniliowe. Dwadzieścia parę złotych za opakowanie 500 g. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Da sie w PL kupic szwajcarskie Moevenpicki??? 17.07.08, 14:47 500g? One nie wystepuja w szwajcarii w takich wielkosciach. A kojarzysz w jakim sa opakowaniu? Bo to www.moevenpick-eis.de/Produkte/Zuhause/Eiskompositionen/HGPZ_CaramelBrulee.htm jest niemieckie, a to szwajcarskie: www.nestle.be/GED/00000000/800/871.jpg Ale sprawdze chocby ten Creme Brulee. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Da sie w PL kupic szwajcarskie Moevenpicki??? 17.07.08, 17:56 W takich (jak mi sie wydaje) kwadratowych opakowaniach widzialam napewno w Almie. Niestety nie ogladalam etykiety i nie wiem gdzie sa produkowane :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Da sie w PL kupic szwajcarskie Moevenpicki??? 18.07.08, 12:53 To były szwajcarskie, nawet pamiętam, ze sprawdzałam etykietkę. Za 500 g nie dam sobie reki uciąć, ale wydaje mi się, że było to coś kole pół kila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Da sie w PL kupic szwajcarskie Moevenpicki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 19:14 W kwadratowych pudełkach(chyba 900) są w Leclercu(wawa), 20parę zł. mały wybór smaków-chyba waniliowe, tiramisu, orzechowe i jeszcze z jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
marciasek Re: Da sie w PL kupic szwajcarskie Moevenpicki??? 17.10.09, 15:15 w Almie są szwajcarskie, pojemność chyba 675, cena ok. 30 zł (29,99 czy coś koło tego). Jeszcze droższe od hagenów - warto? Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 17.07.08, 14:27 Haagen Dazs są w Carrefour w Galerii Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smamila Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.gprs.plus.pl 17.07.08, 23:21 W piotrze i pawle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 195.117.22.* 19.07.08, 08:18 Carrefour Targówek 500g około 22 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n2 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.eranet.pl 07.10.08, 14:52 W makro już też są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.08, 11:11 to proste w każgym Tessco dostaniesz te lody :) (ja po raz pierwszy jadlem je Cannes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qki W krakowie już są prawie wszędzie :) IP: *.tktelekom.pl 01.08.08, 12:59 tesco przy prokocimiu carrefour w galerii krk w almie w galerii kazimierz Tylko drogie cholernie... juz wolę grycana... przynajmniej w tej cenie mam 3 razy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: W krakowie już są prawie wszędzie :) IP: *.lodz.mm.pl 01.08.08, 14:37 najtaniej wyjdą z proszku. Tylko czy tylko o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: W krakowie już są prawie wszędzie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 11:24 Rybnik Alma- 21,99. Mój ulubiony smak - Macademia ...:)MMMMMMMM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 83.238.100.* 08.10.08, 16:45 Spróbowałam tych lodów i stwierdzam, że to przereklamowane badziewie. Słodkie jak cholera, mdłe, spróbowałam o smaku senika truskawkowego i bayleysa, oba mnie nie urzekły. Odpowiedz Link Zgłoś
ala67 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 02.08.08, 22:14 jak ja tych lodów nie znoszę!:) dopóki ich nie znałam, lody mogły dla mnie nie istnieć, tak samo dla mojej córki niestety, poczytałam na tym forum o HD, no i musiałam spróbować (wszystko przez Was!;) spróbowałyśmy, i niestety - w zamrażarce stale musi być opakowanie praline and cream dla mnie oraz vanilla caramel brownie dla dziecka:) to nasze ukochane, aczkolwiek ja nie pogardzę też dulce de leche i tymi z orzeszkami macadamia:) Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Gdzie kupie w polsce lody ben&jerry 02.08.08, 23:02 czy istnieje jakas szansa dostania ich w polsce (warszawa)? moze nie jest to mistrzostwo wyrafinowania, ale to naprawde uzalezniajaca rozpusta, zwlaszcza dla takiego sybaryty jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Gdzie kupie w polsce lody ben&jerry IP: 82.160.128.* 13.08.08, 19:44 HD w Łodzi w Leclerc w cenie 17,99 i 19,99 wzależności od wybranego smaku. Oto moja lista najepszych lodów(producentów): 1. HD 2. Movenpick 3. Grycan 4. Zielona Budka 5. Nestle 6. Algida 7. Ice- Mastry 8. Koral Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slotna Re: Gdzie kupie w polsce lody ben&jerry IP: 78.152.200.* 14.08.08, 00:38 Ben & Jerry sa the best jednak. Probowalam wszystkich dostepnych smakow obu marek i B&J wygrywa :) Tez ciezkie, slodkie, ale bardziej smietankowe niz jajeczne i wiecej ciekawych smakow. No i cudne opakowania i pomysly (typu niedzwiedzie polarne z bialej czekolady w "Baked Alasca" :D). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD Re: Gdzie kupie w polsce lody ben&jerry IP: 82.160.128.* 18.09.08, 19:02 W almie jest promocja po 15,99 Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 24.10.08, 20:57 w e.leclercu w lublinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 25.10.08, 17:14 Gość portalu: Nikaa napisał(a): > No przeciez gdzies musza byc kurde cala europa sie nimi zajada a w Polsce > tylko zielone budki:(??? a co w tym wspanialego????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.08, 14:24 a w Warszawie mozna je kupic w Tesco czy w leklerku? To sa naprawde super lody, niestety Grycan w porownaniu z nimi jest zwyczajnie niesmaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 22:57 Promocja jest w Bomi- są po 14.49 za pudełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:07 Jak najbardziej zgadzam się z tym, iż lody są w bomi na towarowej w Warszawie.I myślę,że w każdym mieście w bomi,będą.życzę owocnych poszukiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renatta113 Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.subscribers.sferia.net 22.05.09, 08:35 lody Haagen Dazs mozna kupic w Międzylesiu w delikatesach "Verde". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.aster.pl 21.03.09, 10:38 nie tylko.... W Polsce mamy jeszcze lepsze lody od HaagenDazsa. Są to lody Movenpick... Niestety najlepsze gałkowane smaki dostępne są tylko w najlepszych hotelach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.aster.pl 22.03.09, 04:48 gdzie np?:))))serio pyta, gzie są na kulki? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Moevenpick 22.03.09, 19:04 Ja jestem wielką fanką Moevenpicka, ale na kulki też nie widziałam w W-wie (ani nigdzie) . Ostatnio kulkowe jadłam w berlinie. U nas od jakiegoś czasu są już nawet w Leclercu, cenowo za pół litra z 25 zł, złodziejstwo.. :( Ale smak Creme Brulle bajka, tylko pierońsko słodkie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Moevenpick 22.03.09, 19:14 Kulkowe Moevenpicki sa w sezonie w wielu miejscach w Wawie. Tak na mur-beton to przypominam sobie, ze widzialam je jesienia w kawiarni bodajze 'Cube' na Chmielnej i w fajnej lokalnej cukierni z piekarnia przy Bonifacego (przy pętli autobusowej). Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Moevenpick 22.03.09, 20:38 A ja bardzo, bardzo tęsknię za lodami Moevenpick, ale takimi w podłużnych litrowych pojemnikach. Kiedyś były w każdym spożywczym, ale od dawna już nigdzie ich nie ma:(( Winogronowe oraz z orzechami włoskimi z syropem klonowym, i ile pamiętam... Te kulkowe to nie to samo, niestety:(( Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Moevenpick 22.03.09, 20:40 Ja tez - wymienilas moje ulubione :) Ale ciesze sie, ze ich nie ma. Kiedy byly, stawaly sie pokusa nie do odparcia, tracilam zdrowy rozsadek i umiar. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Moevenpick 22.03.09, 21:17 Tak! Nie jestem jakąś szczególną wielbicielką lodów, ale te z orzechami to były jedyne, które potrafiłam zjeść sama w całości w jeden dzień:) A normalnie to zjadam zazwyczaj 1-2 kulki, i to rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.swidnica.mm.pl 11.04.09, 14:27 dystrybutorem na polske jest firma jago sa Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 15.04.09, 04:31 Niezly reflex ;) pytanie bylo postawione dnia 17.12.05, 13:05. A tak uzupelniajac: "Häagen-Dazs is an American brand of ice cream, established by Polish immigrants Reuben and Rose Mattus in The Bronx, New York in 1961" Zrodlo:Wikipedia Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 11.04.09, 15:22 myslalam ze to sie skonczy, taki temat,dla kogo? jak strace rozum wroce, dla osob co nie wiedza co robic to cos wspanialego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodziarz Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.chello.pl 04.05.09, 19:48 Wrocław-Galeria RENOMA poziom 0 Warszawa-Galeria MOKOTÓW -przepyszne...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: 94.254.211.* 05.05.09, 20:50 Sa w większych supermarketach np. carrefour czy jakos tak, w almie i w makro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.aster.pl 11.05.09, 20:02 fiverestaurant na grzybowskiej 5 w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.acn.waw.pl 13.05.09, 15:23 jesli jestes z warszawy to znalaazlam 2 miejsca. jedno to galeria mokotow ale tam jest drozej a drugie to maly sklep ala warzywniak na rogu belgradzkiej i al.ken(natolin). sklep nazywa sie u janusza i lody sa tam tansze niz w galerii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:19 W sieci PIOTR I PAWEŁ, wlasnie wczoraj kupilem rewelacja, troszke tylko drogo ale i na zachodzie przeciez sa drogie,polska cena to 19.90zł za 500 ml Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 16.05.09, 19:38 Widzisz datę? Te lody sa już w każdym markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamagnoma Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.3.pl 05.06.09, 22:00 Od jutra (sobota 6 czerwca) przy Nowym Swiecie 36. To bedzie druga lodziarnia w W-wie Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? 05.06.09, 23:05 A bedzie tak samo smętna, co stoisko w Galmoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamagnoma Re: Gdzie kupie w polsce lody Haagen Dazs??? IP: *.3.pl 06.06.09, 19:00 cholera wie ;-) oby nie! Odpowiedz Link Zgłoś