madeleine666 12.11.02, 14:54 Jak przyrządzić szpinak rozdrobniony i zamrożony w kafelku, aby miał konsystencję nie za rzadką i pasował do zapiekanek (np. lasagne)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoga79 Re: Smaczny szpinak?? 12.11.02, 18:33 madeleine666 napisała: > Jak przyrządzić szpinak rozdrobniony i zamrożony w kafelku, aby miał > konsystencję nie za rzadką i pasował do zapiekanek (np. lasagne)? powinien byc rozmrozony i osaczony przed gotowaniem, ale ja po prostu klade na patelni na malutkim gazie - nie musisz nawet dodawac tluszczu, ale lyzka masla da fajniejszy smaczek. musisz tylko potem odparowac nadmiar wody i koniecznie doprawic mlekiem (ok. 4-5 lyzek), czosnkiem, galka muszkatolowa i sola. acha, no i zdecydowanie polecam Bonduelle w kulkach, zamiast "kafelka" smacznego Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grychter Re: Smaczny szpinak?? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.11.02, 19:50 bardzo dobry jest puszkowany -Bonduelle- szpinak w liściach. Jest na tyle miękki, że kroi się po zapieczeniu bardzo dobrze nożem stołowym. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_nice Re: Smaczny szpinak?? IP: *.tele2.pl 15.11.02, 14:19 Gość portalu: Grychter napisał(a): > bardzo dobry jest puszkowany -Bonduelle- szpinak w liściach. Jest na tyle > miękki, że kroi się po zapieczeniu bardzo dobrze nożem stołowym. > pozdr Nie polecam szpinaku w puszce, gdyz jest wloknisty. Ciagna sie te liscie po prodzie i w ogole odbiera to frajde jedzenia szpinaku. Uwazam ze "kafelki" sa najlepsze firmy Hortex. Kulki Bonduelle sa niedomyta i chrzesci w zebach. TO taka moja drobna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolewora Re: Smaczny szpinak?? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 19:14 Jeżeli masz czas aby go odmrozić to zrób to na sitku dobrze odciśnij i do rondelka na masełko, troszkę mleka czosnek zmiażdżony sól i pod przykrywkę na mały gaz 10-15 minut dobrze jest na koniec dodać całe jajko i dobrze wymieszać. Ja dodaje do tego gorgozole albo jakiś tańszy niebieski śmierdziuszek pokrojony w kostę chwilę zapiekam i zjadam bez lazanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Smaczny szpinak?? IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.02, 03:04 Do lasani nie potrzebujesz szpinaku osobno gotowac.Wystarczy ze go tylko rozmrozisz,odcisniesz,poukladasz miedzy platami ciasta zalewajac bechamelem.Moja propozycja jest taka abys sprobowala ta lazanie na przemian poprzekladac ryba np.lososiem lub inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLBe Re: Smaczny szpinak?? IP: *.*.*.* 15.11.02, 14:22 A jest taki????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_nice Re: Smaczny szpinak?? IP: *.tele2.pl 15.11.02, 14:32 Gość portalu: eLBe napisał(a): > A jest taki????????????? eLBe dajesz tyle przepisow i jeszcze nie odkryles tego wspanialego finezyjnego smaku szpinaku????? SZOK!!! Odpowiedz Link Zgłoś