Gość: kkkarolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:06 Jak się gotuje pyszną kapuste? Z jakiej - świeżej czy kiszonej? Pomóżcie, proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Gotowna kapusta 08.02.06, 14:07 Gość portalu: kkkarolina napisał(a): > Jak się gotuje pyszną kapuste? Z jakiej - świeżej czy kiszonej? > Pomóżcie, proszę To nie jest konkretne pytanie. Jedna i druga jest dobra. Tylko - gotowana czy raczej zasmażana, bo to zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkarolina Re: Gotowna kapusta 08.02.06, 14:09 zasmazana wlasnie. nie zadam tego pytania bardziej konkretnie bo nie mam pojecia. chodzi za mna ostatnio gotowana kapusta. taka "swojska" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Gotowna kapusta 08.02.06, 14:13 Możesz zasmażać i świeżą i kiszoną. Kiszoną jeśli zbyt kwaśna musisz przepłukać. Na patelni wysmażasz słoninę na skwarki (wędzona najlepsza ale jak ktoś się uprze może użyć oliwy lub oleju), do nich dodajesz pokrojoną w kostkę cebule, gdy zacznie się złocić dodajesz poszatkowaną kapustę. Dusisz do miękkosci od czasu do czasu podlewając niewielką ilością wody. Doprawiasz do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny(to podstawowe przyprawy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Gotowna kapusta IP: *.access.telenet.be 08.02.06, 14:09 Pyszna kapusta moze byc i taka i taka , rowniez mieszana . Slodka kroisz w paski , zalewasz woda i dusisz . Dorzuc kostke do smaku i ziola . Listek , jalowiec i jeszcze cos Sprawdzaj az bedzie miekka . Wode z dna trzeba wygotowac . Posyp koperkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkarolina Re: Gotowna kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:11 Dzieki. A ile tak mniej wiecej czasu zajmuje ugotowanie takiej kapusty? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Gotowna kapusta 08.02.06, 14:15 Gość portalu: kkkarolina napisał(a): > Dzieki. A ile tak mniej wiecej czasu zajmuje ugotowanie takiej kapusty? > Około 30-45 min. Świeżą zasmaża się szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkarolina Re: Gotowna kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:17 Dzięki wielkie. Spróbuje, mam nadzieję, że mi wyjdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś