Dodaj do ulubionych

Salsa- pyszne danie

IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 17:02
Czy ktoś zna przepis na dobra salse???
Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion
Prosze o przepis :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kluba1 Re: Salsa- pyszne danie IP: *.we.client2.attbi.com 09.12.02, 20:31
      Gość portalu: Polly napisał(a):

> Czy ktoś zna przepis na dobra salse???
      > Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion
      > Prosze o przepis :)
      Przepisow jest pewnie wiecej niz ludzi ktorzy to jedza. Podstawa: pomidory,
      cebula,cilandro, ostra papryka pociac, posiekac, sszatkowac w zaleznosci od
      upodobania. ja dodaje jeszcze posiekany czosnek, pozniej odrobine oliwy, sol,
      troche octu lub cytryny .
      • Gość: polly Re: Salsa- pyszne danie IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 16:56
        Gość portalu: kluba1 napisał(a):

> Gość portalu: Polly napisał(a):
        >
        > > Czy ktoś zna przepis na dobra salse???
        > > Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion
        > > Prosze o przepis :)
        > Przepisow jest pewnie wiecej niz ludzi ktorzy to jedza. Podstawa: pomidory,
        > cebula,cilandro, ostra papryka pociac, posiekac, sszatkowac w zaleznosci od
        > upodobania. ja dodaje jeszcze posiekany czosnek, pozniej odrobine oliwy,
        sol,
        > troche octu lub cytryny .

Ja jadłam chyba bez oliwy ale z dodatkiem cukru ... czuli na słodko???
        • Gość: kluba1 Re: Salsa- pyszne danie IP: *.we.client2.attbi.com 11.12.02, 18:20
          Gość portalu: polly napisał(a):

> Gość portalu: kluba1 napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Polly napisał(a):
          > >
          > > > Czy ktoś zna przepis na dobra salse???
          > > > Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion
          > > > Prosze o przepis :)
          > > Przepisow jest pewnie wiecej niz ludzi ktorzy to jedza. Podstawa: pomidory
          > ,
          > > cebula,cilandro, ostra papryka pociac, posiekac, sszatkowac w zaleznosci o
          > d
          > > upodobania. ja dodaje jeszcze posiekany czosnek, pozniej odrobine oliwy,
          > sol,
          > > troche octu lub cytryny .
          >
          > Ja jadłam chyba bez oliwy ale z dodatkiem cukru ... czuli na słodko???
          oliwy dodaje tylko kilka kropli aby z pomidorow w zestawieniu z sola nie
          wyciekal tak sos. Cukier moze byc dodany, czemu nie - zalezy to od slodkosci
          pomidorow.
          • Gość: Anik Z czym to się je?? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 18:37
            Z czym się je salse???
            • Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 21:32
              Gość portalu: Anik napisał(a):

> Z czym się je salse???

Zależy na co masz ochote, ja zazwyczaj z grahamka :) mozna tez z ziemniakami,
              przeciez nikt sie nie otruje :))
            • Gość: Senin Re: Z czym to się je?? IP: 144.139.187.* 11.12.02, 21:41
              Salsa jest znakomitym "dipem" dodatkiem do chipsow kukurydzianych.
              Moze byc tez dodatkiem do dan miesnych - zamiast salatki- ryz bedzie sie tez
              niezle komponowal

Senin

PS. Ja dodaje do salsy troche zmielonej koledry, efekt znakomity!
              • Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 10:07
                Chyba jest wiele sposobów na to danie, ale przyznajcie sami ze jest całkiem
                pyszne :)
                A może ktoś napisze coś o rybie po grecku tylko prosze jakis przepis bez oliwy
                bo nielubie...

• Gość: Senin Re: Z czym to się je?? IP: *.prem.tmns.net.au 12.12.02, 10:13
                  To sie chyba nie da Polla, trzeba to wszysko na czyms usmazyc, nie ;)))

Czy Ty nie lubisz oliwy (oliwy z olowek) czy olejow wszelakich w ogole???
                  Bo jesli tylko tej z oliwek, to nie ma sprawy, zastap olejem. Np. z soi, lub
                  pestek winogron.
                  • Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 11:34
                    Gość portalu: Senin napisał(a):

> To sie chyba nie da Polla, trzeba to wszysko na czyms usmazyc, nie ;)))
                    >
                    > Czy Ty nie lubisz oliwy (oliwy z olowek) czy olejow wszelakich w ogole???
                    > Bo jesli tylko tej z oliwek, to nie ma sprawy, zastap olejem. Np. z soi, lub
                    > pestek winogron.

No w sumie można sie zmusić pewnie bedzie wyśmienite, ale jeśli ktoś (może Ty)
                    da mi sprawdzony przepis :)
                    A czy margaryna by sie nadawała ?
            • Gość: kluba1 Re: Z czym to się je?? IP: *.we.client2.attbi.com 12.12.02, 11:48
              Gość portalu: Anik napisał(a):

> Z czym się je salse???
              Z czypsami , burrito, taco i innymi glownie meksykanskimi potrawami ale mozna
              rowniez z chlebem z maslem luz ze schabowym .
              • Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 17:52
                Gość portalu: kluba1 napisał(a):

> Gość portalu: Anik napisał(a):
                >
                > > Z czym się je salse???
                > Z czypsami , burrito, taco i innymi glownie meksykanskimi potrawami ale mozna
                > rowniez z chlebem z maslem luz ze schabowym .

Ja to jadłam ze śledziem - WYŚMIENITA!
                • Gość: noida Re: Z czym to się je?? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 21:57
                  No wlasnie, mnie tyz to smakowało, ale nazywało się salsą serową i miało
                  konsystencję bardzo gęstej pasty. Czy ktoś wie, jak to zrobić? Bo to w
                  sklepach sprzedają w słoikach za straszne pieniądze, a ja jestem pazerna...
                  • Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 15:46
                    Gość portalu: noida napisał(a):

> No wlasnie, mnie tyz to smakowało, ale nazywało się salsą serową i miało
                    > konsystencję bardzo gęstej pasty. Czy ktoś wie, jak to zrobić? Bo to w
                    > sklepach sprzedają w słoikach za straszne pieniądze, a ja jestem pazerna...

Hmmm najlepiej bylo by spytac tych co to robia, ale myslisz ze zdradza sekret
                    przyzadzania ...nie wydaje mi sie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka