Gość: Polly IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 17:02 Czy ktoś zna przepis na dobra salse??? Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion Prosze o przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kluba1 Re: Salsa- pyszne danie IP: *.we.client2.attbi.com 09.12.02, 20:31 Gość portalu: Polly napisał(a): > Czy ktoś zna przepis na dobra salse??? > Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion > Prosze o przepis :) Przepisow jest pewnie wiecej niz ludzi ktorzy to jedza. Podstawa: pomidory, cebula,cilandro, ostra papryka pociac, posiekac, sszatkowac w zaleznosci od upodobania. ja dodaje jeszcze posiekany czosnek, pozniej odrobine oliwy, sol, troche octu lub cytryny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polly Re: Salsa- pyszne danie IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 16:56 Gość portalu: kluba1 napisał(a): > Gość portalu: Polly napisał(a): > > > Czy ktoś zna przepis na dobra salse??? > > Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion > > Prosze o przepis :) > Przepisow jest pewnie wiecej niz ludzi ktorzy to jedza. Podstawa: pomidory, > cebula,cilandro, ostra papryka pociac, posiekac, sszatkowac w zaleznosci od > upodobania. ja dodaje jeszcze posiekany czosnek, pozniej odrobine oliwy, sol, > troche octu lub cytryny . Ja jadłam chyba bez oliwy ale z dodatkiem cukru ... czuli na słodko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Salsa- pyszne danie IP: *.we.client2.attbi.com 11.12.02, 18:20 Gość portalu: polly napisał(a): > Gość portalu: kluba1 napisał(a): > > > Gość portalu: Polly napisał(a): > > > > > Czy ktoś zna przepis na dobra salse??? > > > Ostatnio kupilam pyszna w sklepie Champion > > > Prosze o przepis :) > > Przepisow jest pewnie wiecej niz ludzi ktorzy to jedza. Podstawa: pomidory > , > > cebula,cilandro, ostra papryka pociac, posiekac, sszatkowac w zaleznosci o > d > > upodobania. ja dodaje jeszcze posiekany czosnek, pozniej odrobine oliwy, > sol, > > troche octu lub cytryny . > > Ja jadłam chyba bez oliwy ale z dodatkiem cukru ... czuli na słodko??? oliwy dodaje tylko kilka kropli aby z pomidorow w zestawieniu z sola nie wyciekal tak sos. Cukier moze byc dodany, czemu nie - zalezy to od slodkosci pomidorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Z czym to się je?? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 18:37 Z czym się je salse??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 21:32 Gość portalu: Anik napisał(a): > Z czym się je salse??? Zależy na co masz ochote, ja zazwyczaj z grahamka :) mozna tez z ziemniakami, przeciez nikt sie nie otruje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Z czym to się je?? IP: 144.139.187.* 11.12.02, 21:41 Salsa jest znakomitym "dipem" dodatkiem do chipsow kukurydzianych. Moze byc tez dodatkiem do dan miesnych - zamiast salatki- ryz bedzie sie tez niezle komponowal Senin PS. Ja dodaje do salsy troche zmielonej koledry, efekt znakomity! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 10:07 Chyba jest wiele sposobów na to danie, ale przyznajcie sami ze jest całkiem pyszne :) A może ktoś napisze coś o rybie po grecku tylko prosze jakis przepis bez oliwy bo nielubie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Z czym to się je?? IP: *.prem.tmns.net.au 12.12.02, 10:13 To sie chyba nie da Polla, trzeba to wszysko na czyms usmazyc, nie ;))) Czy Ty nie lubisz oliwy (oliwy z olowek) czy olejow wszelakich w ogole??? Bo jesli tylko tej z oliwek, to nie ma sprawy, zastap olejem. Np. z soi, lub pestek winogron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 11:34 Gość portalu: Senin napisał(a): > To sie chyba nie da Polla, trzeba to wszysko na czyms usmazyc, nie ;))) > > Czy Ty nie lubisz oliwy (oliwy z olowek) czy olejow wszelakich w ogole??? > Bo jesli tylko tej z oliwek, to nie ma sprawy, zastap olejem. Np. z soi, lub > pestek winogron. No w sumie można sie zmusić pewnie bedzie wyśmienite, ale jeśli ktoś (może Ty) da mi sprawdzony przepis :) A czy margaryna by sie nadawała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Z czym to się je?? IP: *.we.client2.attbi.com 12.12.02, 11:48 Gość portalu: Anik napisał(a): > Z czym się je salse??? Z czypsami , burrito, taco i innymi glownie meksykanskimi potrawami ale mozna rowniez z chlebem z maslem luz ze schabowym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 17:52 Gość portalu: kluba1 napisał(a): > Gość portalu: Anik napisał(a): > > > Z czym się je salse??? > Z czypsami , burrito, taco i innymi glownie meksykanskimi potrawami ale mozna > rowniez z chlebem z maslem luz ze schabowym . Ja to jadłam ze śledziem - WYŚMIENITA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Z czym to się je?? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 21:57 No wlasnie, mnie tyz to smakowało, ale nazywało się salsą serową i miało konsystencję bardzo gęstej pasty. Czy ktoś wie, jak to zrobić? Bo to w sklepach sprzedają w słoikach za straszne pieniądze, a ja jestem pazerna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polly Re: Z czym to się je?? IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 15:46 Gość portalu: noida napisał(a): > No wlasnie, mnie tyz to smakowało, ale nazywało się salsą serową i miało > konsystencję bardzo gęstej pasty. Czy ktoś wie, jak to zrobić? Bo to w > sklepach sprzedają w słoikach za straszne pieniądze, a ja jestem pazerna... Hmmm najlepiej bylo by spytac tych co to robia, ale myslisz ze zdradza sekret przyzadzania ...nie wydaje mi sie.. Odpowiedz Link Zgłoś