adamw777 17.07.08, 17:14 Witam Muszę się zdecydować jaką wódkę kupić na wesele. Na razie obstawiam Finlandię, ale chciałbym poznać inne opinie. Chodzi o wódkę dobrej jakości, cena na szczęście u mnie nie jest najważniejszym kryterium. Adam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simg Re: Która czysta najlepsza 15.08.08, 21:39 Skoro cena nie gra roli polecam wódkę orkiszową. www.we-dwoje.pl/najdrozszy;skladnik;alkoholu;zamkniety;w;butelce;orkisz,artykul,4938.html Odpowiedz Link
anna_pot Re: Która czysta najlepsza 03.08.13, 13:34 Pewnie Beluga - tylko cena na prawdę musi nie grać roli :-) alkoholopedia.pl/beluga-wodka-ludzi-luksusowych/ a ceny ... www.smaczajama.pl/sklep/pl/producer/Beluga-Noble-Russian-Vodka/256 Odpowiedz Link
jaaaj Re: Która czysta najlepsza 09.12.08, 01:58 Finlandia? Hm. to taki stereotyp z przed 10 lat kiedy była dużo droższa niż wódki rodzimej produkcji.No i importowana!!!...Dla przecietnsgo polaka to wystarczyło żeby uznać ją za dobrą wódkę. To chyba troche jak z tym JW red. Jeśli nie chodzi o pieniądze to wyborowa exqusite N.1! Lecz w przypadku wesela- polecam zwykła wyborową-dobrze schłodzona bije na głowę większość skandynawii i rosjii.(choć pracowałem na weselu na którym gospodarz powiedział-"podawajcie ciepła to mniej mi wypiją" ale my tu nie o patologjii. Poza tym belveder, zapominana luksusowa oraz krakus-exclusive. Dla smakosza powinna sie znależć jakaś butelcyna starki lub przynajmniej siwucha. Odpowiedz Link
zapijaczony_ryj Niepodrabiana każda jest dobra! 24.08.10, 09:33 Dlatego zamów sobie u producenta! Mozesz nawet dać swoje nalepki na butelki. Właściwie to każda wóda jest mieszaniną C2H5Oh z H2O- problem w tym, zeby nie była "lewa" Odpowiedz Link
krzysztofsypien Re: Która czysta najlepsza 13.09.09, 19:57 osobiście polecam chopina lub dębową ale w szkle a w imitacjach beczek z drewna Odpowiedz Link
alfajet-777 Re: Która czysta najlepsza 09.07.10, 22:19 Bieługa , Carskie Sielo , Wyborowa Exqiusite , Belwedere , Stumbras z kłosem ( Lepsza od Finlandii ) , Stolicznaya Elite , Grey groos Odpowiedz Link
anna_pot Re: Która czysta najlepsza 10.09.13, 14:35 Greey Goose i innych francuskich wódek zdecydowanie nie polecam z tego Bieluga i Carskie Sieło najlepsze Odpowiedz Link
qqbek Re: Która czysta najlepsza 31.12.08, 12:49 Broń Boże import. Obstawiałbym Wyborową, Żytnią albo Luksusową. Jeżeli pieniądze nie grają roli, to może być proponowany powyżej Orkisz, Chopin lub Belvedere. Pomysł z piciem na weselu zagranicznej wódki wydaje mi się ostro chybiony, a już zwłaszcza picie bezsmakowych wódek niemieckich (Smirnoff, Gorbatschov). Jak już musi być "zagramanicznie" to Absolut albo Stolicznaja. Odpowiedz Link
chlopaczekpiesek Re: Która czysta najlepsza 21.02.09, 13:19 finlandia? łee, stary wez kup dobra polska wodke, luksusowa...czysta i smakowa. najlepsza wodeczka, lepsza nawet niz wyborowa. a te finladnei to przereklamowane sa. Odpowiedz Link
s-orbona Re: Która czysta najlepsza 12.05.11, 09:32 Byłem takiego samego zdania dopóki nie skosztowałem Żubrówki Białej ; ) Odpowiedz Link
nanana_2 Re: Która czysta najlepsza 28.05.10, 02:21 finladnia ale z importu, zoladkowa de luxr Odpowiedz Link
nanana_2 Re: Która czysta najlepsza 31.05.10, 12:55 orginalna finlandia z importu z polskich gorzka zoladkowa deluxe, lub debowa Odpowiedz Link
alfajet-777 Re: Która czysta najlepsza 09.07.10, 22:21 A jak na wesele to Maximus , Żołądkowa de lux , Krupnik czysty , Wyborowa , Stumbras z kłosem , Ozone , Smirnoff Black . Odpowiedz Link
and-win10 Re: Która czysta najlepsza 26.07.10, 19:29 Ta jest niezła: www.sklep-ballantines.pl/Chopin_Rye-2634.htmlPolecam Odpowiedz Link
rot_schwarz Re: Która czysta najlepsza 29.07.10, 21:55 Słyszałam, że Soplica, ale nie jestem ekspertem ;) Odpowiedz Link
xps876 Re: Która czysta najlepsza 27.03.11, 00:12 Kwestia kasy jaką możemy przeznaczyć: 1) Najdroższa i wg mnie najlepsza klasa premium: Belweder 2) Znacznie tańsza i dośc wysokiej jakości: Русский Стандарт (RUSSIAN STANDARD), absolut import, finlandia import 3) ogólnie dobra: finlandia, absolut, maximus 4) dobre a tanie, luksusowa, wyborowa 5) odradzam: bols [url=http://kuchennarewolucja.blogspot.com/]Przepisy kulinarne[/url] Odpowiedz Link
jajuchbas Re: Która czysta najlepsza 21.08.10, 20:21 Wódka Luksusowa – polska wódka produkowana z ziemniaków przez firmę V&S Luksusowa Zielona Góra S.A. z grupy V&S. Jest bardzo dobra ;) Odpowiedz Link
paweluskkk Re: Która czysta najlepsza 23.08.10, 20:16 U nas był absolut. Z własnego doświadczenia wiem że jak wypije dużo za dużo absoluta czy finlandii to rano da się żyć, a np. po soplicy umieram 2 dni ;P W kontekście wesela absolut brzydsze butelki ;P (tak ciotki mówiły...) Z rodzimych wyborowa jest ok, żadna luksusowa!!!! Odpowiedz Link
etnolka Re: Która czysta najlepsza 05.12.10, 17:36 Najlepsza czysta to czysta z druzyny W :) A na powaznie - wyborowa Odpowiedz Link
nubba Re: Która czysta najlepsza 07.12.10, 22:03 Popieram, bez dwóch zdań - wyborowa jest najlepsza. Nie wiem czy to kwestia smaku, czy tego jak super wykreowana to marka, ale jest naj :) Odpowiedz Link
siwa_a00 Re: Która czysta najlepsza 09.12.10, 11:34 nubba napisała: > Popieram, bez dwóch zdań - wyborowa jest najlepsza. Nie wiem czy to kwestia sma > ku, czy tego jak super wykreowana to marka, ale jest naj :) Ja bym powiedziała dlatego, że jest bardzo dobra a i można przy tym coś wygrać :) Odpowiedz Link
ewci-a9 Re: Która czysta najlepsza 09.12.10, 17:02 my na wesele kupilismy wyborową:) takze bedziemy mieli kodow dużo:) Drużyna W:) Odpowiedz Link
kotek123.4 Re: Która czysta najlepsza 15.12.10, 12:18 to będziecie mieli duzo nakrętek z kodami..:) do konkursu! a w podróż poślubną pojedziecie do barcelony z Drużyną W:)!!!! życzę wam tego:) my mamy wesele w przyszlym roku i tez mamy ten sam problem jaką wódkę kupić! Odpowiedz Link
radomajster Re: Która czysta najlepsza 12.05.11, 17:13 albo jeszcze aktualniejsze: konkurs Absolwenta i moze beemka na poślubna sie uda mediamikser.pl/article/71511/przy-wodce-o-samochodach Odpowiedz Link
piwko1111 Re: Która czysta najlepsza 23.12.10, 15:32 teraz najlepszy jest krupnik i Żubrówka biała są tanie i dobre Odpowiedz Link
muszu155 Re: Która czysta najlepsza 10.05.11, 14:26 Tu się zgodzę, czysty krupnik wymiata. Ludzie kupują na potęgę, bo stosunek cena/jakość jest bardzo dobry. Odpowiedz Link
galgenbaum Re: Która czysta najlepsza 29.03.11, 15:07 adamw777 napisał: > Witam > > Muszę się zdecydować jaką wódkę kupić na wesele. Na razie obstawiam Finlandię, Dobry wybor. Weu´z jjeszcze pod uwage Absolut a dla specjalnych gosci Absinth. Ten wprawdzie nie jest wodka czysta ale ma inne zalety. Odpowiedz Link
pangorki Re: Która czysta najlepsza 30.04.11, 14:06 Jeżeli masz wesele w czerwcu to bedzie juz w Polsce znowu do kupienia J.A. BACZEWSKI. Jeżeli nie znasz to na www.facebook.com/JABaczewski zobaczysz dlaczego warto (polecam album z nagrodami i z historią marki). Jak nie na fb to www.baczewski-vodka.pl moze byc. Odpowiedz Link
radomajster Re: Która czysta najlepsza 12.05.11, 17:09 Nowy bolsik, znowu jest porządną wodeczką Odpowiedz Link
s-orbona Re: Która czysta najlepsza 09.05.11, 10:33 Żubrówka Biała ostatnio mi zasmakowała ale tak to uwielbiam wszystkie Nemiroffy, wspaniałe wódki. Odpowiedz Link
witoldszpur Re: Która czysta najlepsza 13.05.11, 00:19 Polecam tą: y-lux.pl/p/23/6581/balkan-176-vodka-0-7l-88--wodki-alkohole.html siekiera na maksa 88% - jedna starcza za dwie, a i jakość odpowiednia. Odpowiedz Link
jagron Re: Która czysta najlepsza 13.05.11, 20:23 VODKA PL w odmianie Premium Gold Quality Odpowiedz Link
elde23 Rada teoretyczna. 24.05.11, 15:53 Wódkę produkuje się z różnych substancji zawierających cukier/skrobia/ takich jak ziarno, kartofle, melasa,mleko/białoruski bimber/ itd. Zacier po fermentacji destyluje się, aż do całkowitego odpędzenia nawet śladów alkoholu. Taką surówkę można dalej uszlachetniać, np przez rektyfikację, albo dodać coś aromatycznego, i sprzedawać jako "gatunkową". Z reguły, producenci mieszają surowce, ale jest jedna wódka, o wyjątkowej recepturze. Produkuje się ją z ziarna żyta, surówkę rektyfikuje do stadium spirytusu, a potem miesza z wodą wysokiej jakości. Po takiej wódce nie ma kaca /nie zakąszać piwem!/, bo kac pochodzi głównie z fuzli/resztki zacieru/. Ta wódka nazywa się WYBOROWA. Tajemnicę wytwarzania usłyszałem od pracowników monopolu. Myślę, że to prawda. To właśnie z uwagi na jakość Wyborowej, tak wielu poleca ją jako najlepszą. Podpisuję się oboma rękami. A co do ceny, to lepiej zapłacić za wódkę, niż za sprzątanie po kątach. Odpowiedz Link
maraekjarek34 Re: Która czysta najlepsza 20.06.11, 13:44 Co do Finlandii to płacisz tylko za markę,a smak jest taki sam jak wódki Sobieski,więc nie robi to żadnej różnicy. Nie przepłacaj. Ja proponuję Białą Żubrówkę,ładnie wchodzi. a inne alkohole zobacz w sklepie ZdroweNalewki.pl często u nich kupuje i jest w porządku. Odpowiedz Link