lubie_miauczec 26.03.06, 16:56 i gdzie w 3miescie mozna kupisc tahini? naszla mnie taka ochota na falafel... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostraheli Re: jaka fasole(?) zeby zrobic falafel 26.03.06, 17:06 falafel z cieciorki. Nie wiem, gdzie tahini, ale widziałam z Tesco coś, co się nazywa pastą sezamową, było to polskie i w słoiku, więc może to samo? Na półce z maszłem orzechowym i nutellą. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_miauczec Re: jaka fasole(?) zeby zrobic falafel 26.03.06, 17:18 znalazlam przepis i tam jest fava beans i chick peas (to chyba cieciorka), a co to jest fava beans? czy ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: jaka fasole(?) zeby zrobic falafel 26.03.06, 17:18 Mozesz i z soi zrobic falafele. A i tahini tez samodzielnie: zmielic sezam i dodac odrobine wody. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_miauczec Re: jaka fasole(?) zeby zrobic falafel 26.03.06, 17:21 dziekuje. lece do geanta ;) i tak dopiero juttro bede mogla skonsumowac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.kasia Re: jaka fasole(?) zeby zrobic falafel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:47 Może to idiotyczne pytanie, ale w przypływie naglej ochoty na falafel ozna go zrobić z cieciorki z puszki?????? zanim mi sie wymoczy cieciorka czy inna fasola, wieki miną..... Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_miauczec Re: jaka fasole(?) zeby zrobic falafel 26.03.06, 20:22 i kicha... nie bylo ani ciecierzycy, ani bobu, ani sezamu :( Odpowiedz Link Zgłoś