IP: 3E1FE* / *.blueyonder.co.uk 20.12.02, 13:33
mam trzy ladne avokado, wlasnie je obralam i sprobowalam,
smakuje ....okropnie
jakis pomysl co z tym zrobic? zeby mialo lepszy smak...
Obserwuj wątek
    • Gość: annA Re: avokado IP: *.uea.org / 192.0.0.* 20.12.02, 15:46
      ja robie tak: wyciagam ze "skorupki" rozgniatam widelcem dodaje ( szybko zeby
      nie sczernialo) sporo soku z cytryny i soli, a potem uzywam jak maslo -
      szczegolnie z pumpernikem albo takimi waflami ryzowymi - kaloryczne okropne
      ale jakie pyszne
      pozdrawiam
      tak sobie teraz pomyslam ze chyba nastepnym razem dodam czosnku-
      • Gość: kaska Re: avokado IP: *.tele2.pl 20.12.02, 17:49
        ja do rozgniecionego daje lyzke oliwy, sok z cytryny, drobno posiekana cebule i
        lyzeczke sosu sojowego (niekoniecznie) i jem z chlebem. jest to jedna z wielu
        wersji guacamole.
        Dobre jest tez takie cos: salata, awokado w kawalkach i sos winegret.
        Poza tym awokado SAMO jest bez smaku. Musi byc jedzone albo z cytryna albo z
        winegret:-)
        • anyaw73 Re: avokado 20.12.02, 18:10
          Najprostsza wersja to odrobina majonezu, soli i pieprzu jako dodatek do kanapek.
          Cos fajnego to Guacamole Avocado, rozcieramy, dodajemy dorobno pokrojonego
          pomidora i cebulke oraz troche czosnku. Dobrze jestes tez dodac swieze liscie
          kolendry ale mozna zastapic pietruszka (posiekane oczywiscie). Jeszcze tylko
          odrobina soku z cytryny, sol, pieprz i gotowe. Jezeli ktos lubi mozna dodac
          odrobine ostrej swiezej papryki. Podawac z chipsami z kukurydzy.
          Smacznego!
          • Gość: krystyna Re: avokado IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 19:31
            Guacamole - najsłynniejsza sałatka meksykańska. Rozgnieść obrane avocado ( musi
            być miękkie ale zielone, nie brązowe)widelcem , dodać: troszkę poszatkowanej
            cebuli i pomidora także drobno pokrojonego. Dodać soli, pieprzu , odrobiny
            czosnku w proszku , sok z cytryny i oliwę z oliwek. Mnnniam.... najlepszą
            sałatkę robi mój mąż.
            • ozpo| Re: avokado 21.12.02, 03:35
              Gość portalu: krystyna napisał(a):

> Guacamole - najsłynniejsza sałatka meksykańska. Rozgnieść obrane avocado (
              musi
              >
              > być miękkie ale zielone, nie brązowe)widelcem , dodać: troszkę poszatkowanej
              > cebuli i pomidora także drobno pokrojonego. Dodać soli, pieprzu , odrobiny
              > czosnku w proszku , sok z cytryny i oliwę z oliwek. Mnnniam.... najlepszą
              > sałatkę robi mój mąż.

bez cilantro to gowno nie guacamole!!!mozecie dodawac cuda boze ale cilantro
              MUSI byc!
    • Gość: kiwi Re: avokado IP: *.chello.pl 20.12.02, 20:21
      A ja kroję na pół, potem w cienkie plasterki, solę drobniutką solą odrobinę, na
      to świeży, biały pieprz i uwielbiam!
      • brzoza2 Re: avokado 20.12.02, 21:48
        zaza - zamiast rozgniatac i uzdatniac ten dziwny owoc, lepiej napisz do mnie i
        powiedz co sie z Toba dzieje! Namierzyłam Cie przypadkiem w tym miejscu, ale
        dlatego własnie korzystam z okazji - skrobnij dwa słowka!
        Buziaczki:)))
        PS - a te wszystkie powyzsze zalecenia, co zrobic z tym owocowym dziwadłem,
        chetnie sama wykorzystam. Dzieki.
        ---
        <<<~~~~~~~~~~~>>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka