Dodaj do ulubionych

restauracja - Warszawa

IP: *.icpnet.pl 08.05.06, 22:04
witam,
czy mozecie mi doradzic restauracje do ktorej warto sie wybrac na obiad lub
kolacje...nie zalezy nam na snobistycznym miejscu...chcielibysmy raczej zjesc
cos smacznego, w milej i przytulanej atmosferze...poniewaz jest to dla nas
rodzaj nagrody finansowej, ktora mozemy wlasnie przeznaczyc na kolacje stad
chcielibysmy "poczuc wyjatkowoc tego miejsca"...innymi slowy - cos na co
normalnie nie moglibysmy sobie pozwolic...z gory dziekuje za Wasze sugestie :-
)
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: restauracja - Warszawa 08.05.06, 22:16
      jaka kuchnia?
      • nimeska Re: restauracja - Warszawa 09.05.06, 00:30
        i w jakiej kwocie na ta kolacje ?
        • Gość: Kala Re: restauracja - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 00:46
          No własnie, mało wytycznych i trudno doradzić... Ale i tak wymienie moja naj
          knajpke - Piccolo Bacio. Pod jednym dachem kuchnia wloska i japonska, wszystko
          wysmienite, nie bardzo drogie (pasta ok 30 zl), obsluga zawsze bez zarzutu.
          Wnetrze w stylu eklektycznym bajkowym, na granicy kiczu, ale niezwykle
          przytulne. Mam ogromny sentyment do tego miejsca, w sam raz na romantyczna kolacje.
          Piccolo miesci sie na Poznanskiej, przy skrzyzowaniu z Hoza.
          Acha - polecam domowe czerwone winko :)
    • Gość: Aniulek Re: restauracja - Warszawa IP: *.au.poznan.pl 09.05.06, 10:09
      byc moze podalam malo wytycznych, ale jestemy otwarci na Wasze sugestie - kwota
      ktora mozemy przeznaczyc to 500 zl...ja lubie kuchnie wloska, ale moze warto
      sprobowac czegos nieznanego np japonskiej...?? sama nie wiem...nie jestem z W-wy
      ale wlasnie tam bedzie kolacja stad moje pytanie :-)
      • Gość: leda10 500 zł ?? o rety, to może Giancarlo albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:49
        Grand Kredens :)
        • jacek1f może starczy na Restaurację Polską - dla dwóch osó 09.05.06, 11:21
          b. Na Belwederskiej.
      • marghe_72 Re: restauracja - Warszawa 09.05.06, 14:33
        włoska:
        Biblioteka
        albo
        San Lorenzo

japońskich nie znam
        • Gość: zuza Re: restauracja - Warszawa IP: *.aster.pl 09.05.06, 19:23
          Ja też polecam Polską(na Belwederskiej przy Gagarina) albo Dom Polski na
          Francuskiej-to ten sam właściciel. W obydwu pyszne jedzenie w przyjemnej
          atmosferze.
    • Gość: Asik Re: restauracja - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:00
      Ja proponuję, restaurację Papaya na ulicy Foksal. Jest to restauracja Tajsko,
      chińsko, japońska. A za tę kwotę możecie nawet zobaczyć jak prawdziwy Taj
      gotyje na waszych oczach, podrzucając jajkami itp. Super. I warto spróbowac
      czegos nowego :) Bardzo oryginalne dania. Na romantyczną kolacje polecam salkę
      na dole, warto o nia zapytać, jest cudowna :)
    • magia Re: restauracja - Warszawa 10.05.06, 13:34
      La Strada - zabojczo romantycznie i wyjatkowo. Cudny klimat i wysmienita
      kuchnia. A tu recenzje:
      warszawa.pogodzinach.pl/info.php3?id=/412/LA%20STRADA
    • yavorius Re: restauracja - Warszawa 10.05.06, 13:35
      Włoska - Vera Italia, Sąchocka 5, nie przejmujcie się widokiem z zewnątrz i old-
      schoolowym wnętrzem, jedzenie fenomenalne!
      • kizia Re: restauracja - Warszawa 15.05.06, 22:49
        Witam,
        po sobotniej wizycie polecam sałatkę z owoców morza z rukolą, rewelacja,
        polubiłam te macki okropne chyba!

Kizia
    • Gość: Aniulek Re: restauracja - Warszawa IP: *.icpnet.pl 14.05.06, 22:42
      bardzo serdecznie dziekuje za Wasze sugestie :-)
      • Gość: anka Re: restauracja - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:11
        Napisz co wybrałaś i co jedliście.
    • wiosnamaj Re: z nieba mi spadlas z tym watkiem 15.05.06, 19:11
      bede w Warszawie przez kilka dni chcialabym zaprosic kolezanki na kolacje
      podajcie jakies fajne miejsce gdzie sie mozna dobrze zabawic a przy tym dobrze
      zjesc w godz od 19 till....
      • justyna_em Re: z nieba mi spadlas z tym watkiem 15.05.06, 21:18
        compagne del sole na żurawiej lub arsenał (filia) przy arsenale
        • yavorius Re: z nieba mi spadlas z tym watkiem 16.05.06, 08:26
          Ewentualnie "Bliss", Boczna 3.
    • jo.hanna Dom Polski lub Rozana jesli kuchnia polska 16.05.06, 10:39
      W Tradycji nie bylam, ale jesli ten sam wlasciciel co Domu Polskiego, to napewno
      polecam. Rozana ma lepsze desery, ale Dom Polski ma ciekawsze menu. Obydwa maja
      dobra karte win. No i romantyczne wnetrze+doskonala obsluga. Marginalnie
      wnetrzem wygrywa Rozana, za to Dom Polski ma lepsza obsluge (z tym ze roznice sa
      niewielkie). Polozenie podobne, tzn. cichy zakatek; tramwajow nie slychac. W
      Rozanej (bylismy w sobote wieczorem), ktos jeszcze koncertowal na fortepianie.
      • Gość: lu Re: Dom Polski lub Rozana jesli kuchnia polska IP: *.acn.waw.pl 16.05.06, 11:30
        To bedzie bardzo osobista opinia, wiec mozecie sie z nia nie zgodzic... Nie
        jestem pewna czy Dom Polski oraz Tradycja i Rozana maja tego samego wlasciciela
        (te dwie ostatnie napewno tak).
        Niestety, z cala pewnoscia Dom Polski na Francuskiej ma o dwie klasy gorszego
        kucharza. Bylam nie tylko rozczarowana, ale wrecz zawstydzona, kiedy okazalo
        sie, ze glowne danie zostalo posypane pozolklym(!!!) koperkiem, a przystawki
        prezentuja sie na talerzu jak u cioci Gieni spod Moraga... I to miala byc
        jedna z najlepszych restauracji w Wawie...
    • muscovado Re: restauracja - Warszawa 16.05.06, 11:38
      Meltemi na Szcześliwicach - kuchnia grecka www.siesta.com.pl/meltemi.php
      Banja Luka na Puławskiej - kuchnia bałkańska www.banjaluka.pl/

w tej ostatniej przygrywają na żywo... jak ktoś lubi takie klimaty...
      jedzenie w obydwu bardzo dobre i niezłe winko...
    • Gość: Aniulek Re: restauracja - Warszawa IP: *.icpnet.pl 17.05.06, 21:53
      jeszcze raz dziekuje Wam bardzo za sugestie - prawdopodobnie w przyszlym
      tygodniu wybierzemy sie na obiad lub kolacje, bilety do teatru juz kupione :-)
      dam znac co wybralismy...ta balkanska knajpka wyglada ciekawie...:-)a moze to
      sentyment do Balkanow... :-) ?
      • paulajal Re: restauracja - Warszawa 17.05.06, 22:03
        TRADYCJA na Belwederskiej, polska, rewelacyjna kuchnia (absolutnie wszystko co
        tam jadłam było przepyszne, a zwłaszcza deser bezowo-kremowy z nadzieniem
        pomarańczowym), dosłownie niebo w gębie + obsługa na najwyzszym poziomie +
        piękny stylowy wystrój, konieczna rezerwacja z wyprzedzeniem! POLECAM!!!
        To moje miejsce na wyjątkowe okazje i jeszcze nigdzie indziej mi się tak nie
        podobało, jak tam. Jest dość drogo, ale są też zawsze jakieś dania w
        przyzwoitej cenie, równie smaczne.

Mój maż b lubi też Grand Kredens (w Al. Jerozolimskich, na przeciwko Warty,
        obok Mariotta), wielkie porcje, ładny wystrój, a ja Romę (jest kilka, ja lubie
        tą na Jasnej, bo inne są b małe), ceny b przyzwoite.
    • ilekobietamalat Re: restauracja - Warszawa 18.05.06, 09:11
      ja lubie 'na prowincji' na starowce. jedzenie jest pycha, zwlaszcza gnocchi
      szpinakowe w sosie serowym, moze nie do konca jest to taka droga cudowna
      restauracja,ale jest mila atmosfera, calkiem niezla osbluga, jakos tak cieplo i
      przytulnie. a i pieniedzy po kolacji zostanie wam sporo:)
      • zyrafa46 Re: restauracja - Warszawa 18.05.06, 10:23
        Mam pomysł na co wydać pozostałe pieniądze (też jedzenie ALE JAKIE!!!!!!)
        Żyrafa
    • Gość: Aniulek Re: restauracja - Warszawa IP: *.icpnet.pl 19.05.06, 21:32
      jeszcze raz dziekuje za kolejne wpisy :-) przegladam sobie strony www i Wasze
      uwagi i zapewne cos wybierzemy...wiele osob zachwala tu polska kuchnie, ktora
      mnie akurat malo przekonuje, choc samo miejsce ze zdjec wyglada bardzo ladnie
      :-)pozdrawiam
      • Gość: lu Re: restauracja - Warszawa IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 22:26
        W takim razie np. kuchnia francuska: "Absynt" - dania poprawne, za to swietny
        deser, creme brulee, przebija wiele restauracji we Francji. Warto sie wybrac
        dla samego deseru. Fajniejsza atmosfera jest w piwnicy niz w gornej sali (a w
        niedziele jest menu za 80 zl).
        Jesli masz ochote na la nouvelle cusine w bardzo dobrym wydaniu: La Rotisserie
        na Nowym Miescie. Niestety, naprawde drogo, wiec 500 zl tak, ale bez wina.
    • puk_puk Re: restauracja - Warszawa 22.05.06, 12:45
      Kuchnia meksykanska:
      -dobra kuchnia: Blue Kaktus
      -fajna atmosfera w weekendy, ale kuchnia znacznie gorsza: El Popo przy
      Pl.Bankowym
    • Gość: milena ŻADNA restauracja w Warszawie nie jest warta IP: *.chello.pl 14.08.06, 13:42
      Waszych pieniędzy - albo strefa dla niepalących słabo izolowana od tej dla
      palących i rzygać się chce bez względu na to, kelner przyniesie, albo muzyka
      RYCZY zamiast sączyć się cichutko z głośników i nie jesteś w stanie rozmawiać.
      Albo jedno i drugie (niestety, najczęściej)
      Teatr - tak, knajpa - tylko dla samobójców lub skrajnych masochistów.
    • kiwigirl Orchidea na Szpitalnej 14.08.06, 14:53
      kuchnia Tajska, smakowita, ale również dla tych którzy nie lubią "dziwactw" cos
      w karcie sie znajdzie.
      jedzonko smakowite, porcje też ok, choc sałata się raczej jako daniem głównym
      nie mozna najeść, aczkolwiek jako "drugie" po przystawce jakeijs już jest ok.

najsmakowoitsze - zupa z trawą cytrynową (z kurczaka chyba), curry zarówno
      miesne jak i vege.

polecam na deser smażone banany !!!
      • kiwigirl Re: Orchidea na Szpitalnej 14.08.06, 14:55
        i za 500pln mozna tam 5 kolacji zjeść :-)
    • Gość: gość portalu Re: restauracja - Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 15:23
      LOL forum.gazeta.pl/forum/w,287,58950678,,Stara_szafa.html?v=2 faktycznie niepowtarzalna,nie warto powtarzać wizyt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka