Gość: Pysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:53 Poszukuję przepisu na mielone , którym okłada się patyczki i piecze się szaszłyki na grilu , nie wiem jak fachowo się ta potrawa nazywa. więc jeżeli ktoś może prosze niech poda przepis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f chodzi Ci o kebabczetki lub ciwapcici :-)) turecko 21.05.06, 12:11 bulgarskie szaszlykik z mielonego: mielone, bulka, jajo cale, kuminu by sie przydalo, ale z duzą ilością ziół bedzie tez dobre - dobrze zagniec-wymieszaj i zostaw na 1-2 godziny. Potem łapki w wodę i lepisz na patyczkach długie balaski:-) I juz. Mozan nie na patyczku - utoczyc kielbaski lub kulki, a w kulkach fete, lub inny ser:-) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: chodzi Ci o kebabczetki lub ciwapcici :-)) tu 21.05.06, 13:50 Ja robiłam bez bułki. Raz nakładałam to na patyczki, ale teraz kładę na ruszt, posmarowany oliwą. Robię przede wszystkim z mięsa drobiowego. Wychodzą przepyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka_ Shishkebab 27.05.06, 01:31 Robie takie szaszlyki na grill, ale tylko z jagnieciny, sa pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Mielone na grillu 27.05.06, 08:30 Może takie : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=42536143 Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach a moze byc mielona wolowina? 27.05.06, 19:52 i jakie konkretnie przyprawy, tudziez ser? Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: a moze byc mielona wolowina? 27.05.06, 20:15 Z wołowiną nie próbowałam , w sumie co szkodzi , no ew. moze byc za sucha , ser obojętnie jaki , ja miałam goudę , a przyprawy jakie kto lubi - ja dałam taką gotową mieszankę do mięsa mielonego Kamisu + sól i pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Mielone na grillu 27.05.06, 21:17 gotowanie.x3m.pl/index.php?przepis=6823 Odpowiedz Link Zgłoś