Dodaj do ulubionych

Co podać na przyjęciu

28.05.06, 18:36
Wydaję pierwszy w życiu uroczyste przyjęcie. Będzie ono u mnie w domu - jest
powód do świętowania. Rozpoczyna sie obiadem, potem kawa, deser i kolacja.
Oczywiście rodzi się w mojej głowie mnóstwo wątpliwości. Co podać? Jak podać?
Na obiedzie bedą nie tylko najbliższe osoby, ale i oficjalni goście.
Obserwuj wątek
    • Gość: Henia Re: Co podać na przyjęciu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 20:06
      zdecyduj sie - albo obiad albo kolacja. a moze przewidujesz, ze goscie w ogole
      nie beda wstawali od stolu?
      • marghe_72 Re: Co podać na przyjęciu 29.05.06, 11:44
        My mamy za Ciebie wymyślać potrawy?
    • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Co podać na przyjęciu 29.05.06, 12:53
      Poradnik dla urządzających przyjęcia:
      "Gawędy o przyjęciach" Marii Iwaszkiewicz

Znajdziesz na Allegro, Świstaku itp.
    • Gość: szadoka Re: Co podać na przyjęciu IP: 212.160.172.* 29.05.06, 13:30
      moim zdaniem najlepiej podac "pewniki" czyli potrawy, ktore na pewno wyjda i ,
      ktore wiekszosc lubi np rosol i schabowe. Wiem, to oklepane ale pozwoli uniknac
      wpadki bo nie kazdy lubi krewetki czy szparagi (chociaz mnie osobiscie to dziwi :))
      Zawsze mozna skorzystac z uslug firmy cateringowej. Jesli trafi sie na dobra to
      wszyscy beda zadowoleni, smakosze -bo smacznie, snoby-bo prawie jak w
      restauracji, gospodyni-bo sie nie napracuje a ewentualne niedociagniecia na
      firme zwalic mozna...
      • kajul2 Re: Co podać na przyjęciu 29.05.06, 20:31
        Ech.......... totalna beznadzieja. Tak naprawdę to mój problem dopiero teraz
        się skrystalizował. Polega on na tym, że goście zaproszeni muszą być na godz.
        13:00, a ja zupelnie nie wiem jak określić DO KTÓREJ GODZINY będzie to
        trwać. Nie mam wpływu, na początek przyjęcia, ale też nie chcę gości wypraszać.
        I stąd problem.
        • ba_nita Re: Żaden problem. 29.05.06, 20:37
          potrawy wynajdziesz sobie na Galerii Potraw a siedzieć to już mogą do oporu przy ciastach, deserach, kawie, herbacie tudziesz innych napojach z wyskokowymi włącznie..
          • Gość: fiubździa Re: Żaden problem. IP: *.eastlink.ca 06.06.06, 05:05
            Kawę podajesz:) I rzucasz z troską, o, przestało padać:))

• kajul2 Re: Swietny pomysł 06.06.06, 22:17
              To faktycznie niezły pomysł, ale niestety, zapowiadają piękną, prawdziwie
              letnią pogodę. Ale i tak dziekuję za wszystkie rady.
              • joko5 Re: Swietny pomysł 07.06.06, 08:30
                Na takie imprezy zawsze staram się coś przygotować dzień wcześniej. Filety z
                kurczaka rozbijam dość cienko, ale należy uważać, aby nie porozrywać mięsa.
                Przyprawiam do smaku, na środek układam (robię kilka wersji smakowych) drobno
                pokrojone ananasy, podduszone kurki z cebulą (kurki z puszki), zółty ser,
                zawijam tak jak de'volay (nie wiem czy to dobra pisownia) i panieruję w
                płatkach migdałów, bułce tartej i sezamie. Kolejność panierki odpowiada
                kolejności nadzienia. Na drugi dzień wkładam tylko do nagrzanego piekarnika i
                już mam więcej czasu na inne potrawy.
                • joko5 Re: Swietny pomysł 07.06.06, 08:31
                  Możesz też usmażyć zwykłe schabowe, na wierchu położyć uduszone pieczarki na to
                  starty żółty ser i całość do piekarnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka