Dodaj do ulubionych

Kanapki do pracy ...

07.08.06, 12:03
Witam,

Juz mi sie nudzą moje kanapki, chętnie dowiedziałbym sie jakie Wy robicie,
jakie macie składniki etc...

pzdr
Obserwuj wątek
    • default Re: Kanapki do pracy ... 07.08.06, 13:13
      No to przetsań robić sobie kanapki. Może spróbuj jakieś sałatki, takie bardziej
      treściwe, np. z fasolą z puszki albo z kukurydzą, można dorzucić jakieś mięsko
      upieczone (pierś z kurczaka, schabik, coś w tym stylu). Ja bardzo lubię takie
      leczo z kurczakiem na zimno - świetnie się sprawdza w pracy. Robię wieczorem -
      podsmażam kawałki piersi kurczaka, do tego dowalam pomidora, paprykę, cebulę,
      cukinię + ewentualnie co mi tam w rękę wpadnie, dusi się to razem do miękkości,
      pakuję w pudełko, rano kupuję po drodze do pracy świeżą bułeczkę i mam lunch
      jak się patrzy.
      • natalia.brzeska Re: Kanapki do pracy ... 07.08.06, 20:34

'Mojemu' robie:

- podpieczone bulki (dosyc duze) w tosterze ze smazonym boczkiem i jajkiem
        sadzonym, na to brazowy sos (HP)
        - tortilla a w niej zawiniety tunczyk, rozne salaty, pomidor, majonez.
        - podpieczone bulki ze sznyclem wieprzowym i jajkiem sadzonym (brazowy sos
        obowiazkowy)
        - bagietka a w niej sporo pieczeni z indyka, roznych salat, sporo sera, na to
        jakis dressing.
        - bagietka ze smazonym miesem drobiowym w ostrych przyprawach, cos a'la chicken
        tikka (male kawaleczki z dnia poprzedniego), do tego salaty, oliwki, majonez.

I wiele wiele innych...
        • ania2906 Re: Kanapki do pracy ... 07.08.06, 21:09
          natalia.brzeska napisała:

>
          > brazowy sos obowiazkowy

Co to za brązowy sos????
          • natalia.brzeska Re: Kanapki do pracy ... 08.08.06, 20:14
            ania2906 napisała:

> natalia.brzeska napisała:
            >
            > >
            > > brazowy sos obowiazkowy
            >
            > Co to za brązowy sos????

www.bbc.co.uk/blogs/ni/hp.jpg
            W Polsce widzialam w BOMI.

• Gość: kika2705 Re: Kanapki do pracy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:30
              jest też w tesco
    • ampolion Re: Kanapki do pracy ... 09.08.06, 03:43
      Lunch to work - angielski. Czy się zda?
      www.fabulousfoods.com/features/brnbag/brnbag.html
    • weronika753 Re: Kanapki do pracy ... 09.08.06, 10:42
      ja sobie robię pasty, ktore potem kladę na kupione bułki pasta z jajek na
      twardo, albo z sera żóltego można też z białego z dodatkami.
      • elcynka Re: Kanapki do pracy ... 09.08.06, 11:54
        zainsipirowana tym watkiem wziełam dzis do pracy salatke, byla pyszna ale mi
        wyszla bokiem bo nie wiem moze tylko u mnie w pracy taka wysoka kultura?
        wszyscy mi wkładali dosłownie nos w talerz a jaka? z czym? ojej, poczestowac?
        nie dziękuje ale se jeszcze popatrze. Prawie mi ją palcami rozgrzebywali zeby
        sprawdzic jej zawartość. no i chyba poprzestane na kanapkach.
        • Gość: Mia44 Re: Kanapki do pracy ... IP: 81.15.223.* 10.08.06, 11:15
          A to buraczki ćwikłowe! To może ich stopniowo przyzwyczajaj. I na kartce napisz
          przepis. Jak będą zaglądać to podsuń kartkę z przepisem.
    • Gość: szpaczek1 Re: Kanapki do pracy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 00:00
      hej,
      wlasciwie nigdy nie lubilam kanapek (no chyba, że z jajek ale one okropnie pachną...) nie lubie też bułek na slodko (uraz z podstawowki)

wersje sniadaniowe do pracy(głównie odrzywiam sie salatkami):
      1. pomidorki+ serek wiejski + oliwa z oliwek + ocet balsamiczny a do zagryzienia jakis chlebek...
      2. pomidory+ogoreczek+ser feta+ oliwa +ziola + chlebek
      3. salatka z marcpolu(nie ta na wage, ale takie sprzedawana w pudelkach [nie pamietam firmy] zawszes stoi w "nabiale" polecam szegolnie:krymską, buraczki po litewska +wedlinka+ chlebek dobry
      wazne: salatki robie na miejscu w pracy

mhhh i to bylo by na tyle, ale mam pewnie obawy ze niedlugo znowu mi sie to znowu znudzi i juz sie martwie co bede jadla w tej pracy...

czasami zabiore do pracy jakies resztki obiadowe i odgrzeje sobie w microfali(ale jest to cala wyprawa bo kuchnie z microfala mamy pietro wyzej...)

p.s. bede regularnie zagladala na ten watek, moze mi podsuniecie jakis ciekawy temat kulinarny :D
      • disarono Re: Kanapki do pracy ... 11.08.06, 10:01
        Ja często robię mężowi różnego rodzju fillery czyli tak zwane pasty:

jajko + szczypiorek + majonez
        jajko + bekon lub szynka + majonez
        tuńczyk + kukurydza + majonez
        ser biały + rzodkiewka + jogurt
        ugotowana pierś z kurczaka + majonez

Do tego dokupuje sobie świeże bułki czy bagietkę.
        • Gość: niedzwiedzica Re: Kanapki do pracy ... IP: 213.17.250.* 24.08.06, 09:04
          ale czy ty te składniki rozcierasz na jednolitą masę? miksujesz?
    • Gość: aaa Re: Kanapki do pracy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:25
      A ja dziś jem ryż z sosem słodko-kwaśnym i filetem z kurczaka
      Wzcoraj pierożki
      Przedwczoraj zapiekanke z makaronu

Właściwie normalny obiad - drugie danie, bo z zupą byłby problem. Zwykle
      przygotowuje dzień wcześniej albo kombinuje coś z tego co zostało w lodówce:)
      • Gość: armide Re: Kanapki do pracy ... IP: *.walecznych.net 24.08.06, 19:14
        hmm a macie pomysly w czym to przyniesc, plastikowe jednorazowe kubeczki z
        zakrywka? szukam czegos w czym moglabym przynoscic jedzenie do szkoly jakas
        salatke czy kanapke a licealistce nie wypada juz chyba przynosic czerwonego
        pudeleczka na chlebek...;)
        • Gość: armide Re: Kanapki do pracy ... IP: *.walecznych.net 24.08.06, 19:15
          a macie pomysly na cos tresciwego ale na zimno ?
          • martvica Re: Kanapki do pracy ... 24.08.06, 20:25
            Treściwe na zimno - sałatki na bazie ziemniaków, makaronu, kasz, ryżu. Z
            warzywami, plus dla wszystkożerców jakieś mięso typu kura czy inna ryba. Sos -
            oliwa, przyprawy.
            • sachmed Re: Kanapki do pracy ... 24.08.06, 21:31
              z braku warunków w pracy (12h, tylko ciepła woda, brak mikrofali czy tym
              podobnych) poza kanapkami jem najczesciej kuskus z pesto i do tego salaty:)
              zawsze cos cieplego:)
        • anula_a Re: Kanapki do pracy ... 24.08.06, 21:53
          na allegro widziałam kiedyś kubki termiczne, w końcu można by taką ciepłą potrawkę zabrać w takim kubku (u mnie w pracy nie ma urządzeń do odgrzewania), ponieważ jest stołókwa serwująca dania silnie zabielane i zagęszczane mąką
          • karmin-cynober Re: Kanapki do pracy ... 24.08.06, 22:41
            lubie pietrowce kanapkowe. Cala mase roznych warstw moge zaladowac.
            Ostry, paprykowy twarozek, zolty ser, wedlina, pomidor, troche kukurydzy
            jajko, tunczyk, majonez, ogorek konserwowy,
            plastry pomidorow, rukola, mozzarella,
            dla odmiany moga byc salatki majonezowe zima a inne latem.
            • karmin-cynober Re: Kanapki do pracy ... 24.08.06, 22:44
              zapomnialam, musli z jogurtem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka