Dodaj do ulubionych

Co podac do grilla?

22.08.06, 23:11
Co mozna podac do kielbasek z grilla i szaszlykow z grilla?
Czy pieczarki w smietanie sie nadaja?
Jakies salatki czy cos innego?Macie jakies pomysly aby doradzic?
A wlasciwie poza kielbasa,szaszlykiem iryba co mozna zrobic jeszcze na grillu?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Co podac do grilla? 22.08.06, 23:18
      oj wiele , naprawde wiele mozna
      zamiast pieczaerk ze smietana podpiecz je na ruszcie, dodajac odrobine masla
      pietruszkowego w srodek, w miejsce po usunietej nozce

dodaj jarzyny - papryka, cukinie, baklazan - w plastrach lub w duzych kawalkach

o miesach nawet nie zaczne, bo to cala litania by wyszla, ale w sumie to grill
      czy bbq to wlasnie miesiwa przerozne, zamarynowane odpowiednio wczesniej

na deser pyszne sa owoce pieczone na grilu - brzoskwinie, banany z brazowym
      cukrem i polane po upieczeniu alkoholem, plastry ananasa
      • Gość: AnkaK Re: Co podac do grilla? IP: *.pl / *.enterpol.pl 23.08.06, 00:21
        Sałatkę z ziemniaków.
        4 duże ziemniaki ugotowane w łupinach
        2-4 cebule
        4 jaja na twardo
        1 łużka majeranku
        sól,pieprz,majonez.
        Wszystkie składniki pokroić w dużą kostkę.Dodać przyprawy.
        Wymieszać z majonezem.
    • Gość: Elfia Re: Co podac do grilla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 00:18
      Dzisiaj na grilla przygotowalam wielką miskę pomidorów pokrojonych na cząstki i
      zalanych sosem czosnkowym (dużo posiekanego czosnku, łyżka majonezu kubeczek
      jogutu naturalnego, sól, pierz)dodalam też cebulkę, osobno ogórki małosolne,
      pokroiłam kabaczka w cienkie plastry, posmarowałam je oliwą z ziołami suszonymi
      i grillowałam.
      Można robić mnóstwo salatek z dostępnych teraz warzyw polane sosem czosnkowym
      lub vinegret lub czymś podobnym. U mnie wszystko zależy od tego co mam pod ręką
      Można grillowac główkę czosnku i smarować nim chleb lub zarumienione na grillu
      pieczywo. Czosnek z grilla jest miękki jak masło i ma oryginalny smak.
      Moja rodzina jada też cienkie biale kiełbaski z grilla albo kaszankę, podobno
      są dobre.
      A, jeszcze lubię oliwki albo sałatki z ich dodatkiem podczas takich ogrodowych
      przyjęć
      Z grilla można podac naprawdę mnóstwo potraw:)
      • exotic.girl Re: Co podac do grilla? 23.08.06, 21:15
        Czy udka z kurczaka na grillu mozna robic bez owijania w folie?Jak dlugo sie
        pieka na grillu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka