IP: 65.169.46.* 02.11.01, 23:39
Czy ktos moze mi poradzic do jakich potraw dodaje sie
kapary?

Pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alina Re: Kapary IP: *.chello.pl 03.11.01, 15:11
      Kapary dodaje się do różnych sosów: zimnych (np. z majonezu: posiekać i dodać
      razem np. z ogórkiem konserowym, ziołami, posiekanym jajkiem na twardo itd) lub
      sosów ciepłych: mięsnych. Ponieważ są słonawe i pikantne na pewno poprawią mdłe
      sosy do cielęciny lub duszonego kurczaka (obsmaż mięso, z cebulką lub bez niej,
      podlej rosołem lub wodą lub białym winem, dodaj posiekane kapary i podduś;
      pycha! Można zagęścić mąką, można doprawić cytryną - sokiem i startą skórką -
      albo sosem Worcestershire).
      • Gość: Alojz Re: Kapary IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 12:00
        jadłem we Wrocławiu w knajpie zupę soljanke
        zupa rybna z kaparami z octu, oliwkami, cytryną, dużo papryki, trochę śmietanki
        i wiele innych składników

w tym samym lokalu : ryba zapiekana w sosie kaparowym (myślę, że to taki sos
        beszamelowy z dodatkiem kaparów i innych rzeczy)

obie rzeczy to rewelacja

kapary pyszne są na kanapkę i do sałatek
    • Gość: gazeta.p Re: Kapary IP: *.investbank.pl 15.11.01, 13:52
      Ja dodajęKapary do pizzy, do sałatki (tuńczyk, kukurydza, majonez), do grzanek.
      Jak się je lubi to w niewielkich ilościach do potraw do ktorych normalnie
      dodaje się oliwki
      • Gość: Izabella Re: Kapary IP: *.vgernet.net 16.11.01, 20:48
        Makaron na to smazony losos, ktorego plewamy bialym sosem a na to
        kapary .Smacznego !!!
        • Gość: Alinka Re: Kapary IP: *.chello.pl 17.11.01, 15:14
          Gość portalu: Izabella napisał(a):

> Makaron na to smazony losos, ktorego plewamy bialym sosem a na to
          > kapary .Smacznego !!!

Hej, a może łosoś wędzony w cieniutkich plasterkach, a do tego śmietana ubita z
          chrzanem (lekko osolona, jak się lubi i jada sól), a na to posiekane kaparki?
          • Gość: LuLu Re: Kapary IP: *.proxy.aol.com 18.11.01, 18:46
            Ja dodaje kapary do (miedzy innymi), wszystkich surowek robionych z
            korzeni..... np pieczone buraki, grubo tarta marchew, salatka z ziemniakow,
            selery etc..... w zasadzie nigdy nie uzywam majonezu, a tylko olive z oliwek i
            ocet balsamiczny lub cytryna. Kapary dodaja "slonosc" oraz ladnie wygladaja.
            Sprobowac mozna tez: pomidory pokrojone w plasterki , cieniutko pokrojona
            czerwona cebula, posiekana pietruszka i kapary (oliva i ocet balsamiczny,
            oczywiscie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka