jagoda85 30.08.06, 21:57 Czy ktoś zna w Krakowie sklep z tanią mąką orkiszową? Upiekłam dzisiaj chleb z tą mąką, wyszedł superowy. Ale niestety za 1 kg mąki zapłaciłam 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmin-cynober Re: Mąka orkiszowa 30.08.06, 22:10 Nie znam ale ta maka na calym swiecie jest drozsza. To po prostu malo wydajna odmiana pszenicy zawierajaca duzo kleiku. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Mąka orkiszowa 31.08.06, 08:30 Orkisz nalezy do rzadkich upraw, wiec i cena maki jest wyzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka16 Re: Mąka orkiszowa 30.08.06, 22:13 ta mąka niestety tak kosztuje i trudno ci będzie dostać ja tniej,ale moze gdzieś przy piekarni jak zobaczysz dostawe mąki to spróbuj pogadac z dostawcą ja tak zrobiłam,ale nie w Krakowie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Mąka orkiszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:48 www.chlebpolski.pl w sklepie internetowym masz ceny, sklep realny w krakowie, adres sobie znajdziesz; ja kupowałam przez net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Mąka orkiszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:53 upiekłas z samej orkiszowej czy tylko jako dadatek do zwyklej? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Mąka orkiszowa 31.08.06, 22:30 Chleb piekłam z maki mieszanej. 40 dkg mąki góralskiej i 20 dkg maki orkiszowej. Pomieszałam te mąki, ponieważ mam mało maki orkiszowej. Z samej góralskiej już piekłam, i chleb był dobry, ale z orkiszową jest dużo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś