zielonka16 16.09.06, 16:40 w zalewie wiem jest galeria,ale co sprawdzone to sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimeska Re: pomidory bez skórki 16.09.06, 18:03 ale co "pomidory bez skorki w zalewie " ?? bo ja na przyklad nie rozumiem o co ci chodzi? chcesz podac przepis ? podzielic sie opina jak ci smakowalo czy co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: pomidory bez skórki 16.09.06, 18:20 Zielonko, ja robiłam niedawno pomidorki koktajlowe bez skórki w zalewie. Na 1 litr wody dawałam 1 łyżkę soli i 1/2 łyżeczki cukru. Zagotować zalewę, zalać pomidorki upchane w słoiki z listkami bazylii, ząbkami czosnku i kilkoma ziarnami kolendry. Pasteryzowałam kilka minut, ale nie pamiętam ile. W Galerii potraw jest wątek o nich i tam chyba podałam czas. Zajrzyj :) Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash A myślisz, że w Galerii to ktoś wrzucił 16.09.06, 18:43 niesprawdzony przepis i dorobił zdjęcie w photoshopie? Przecież tam piszą Ci sami ludzie co tutaj? Myślisz, że ktoś Ci tu poda bardziej sprawdzony przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka16 Re: A myślisz, że w Galerii to ktoś wrzucił 16.09.06, 19:24 Dzieki Bryniu na Ciebie zawsze można liczyć. "Są tacy co potrafia i są tacy co nie potrafią" Kubuś Puchatek Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: A myślisz, że w Galerii to ktoś wrzucił 16.09.06, 19:26 mwookash napisał: > niesprawdzony przepis i dorobił zdjęcie w photoshopie? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: pomidory bez skórki 16.09.06, 21:49 linn_linn napisała: > Chodzi pewnie o "pelati"... Linn, przy Tobie to i włoskiego można się pouczyć, a nie tylko pichcić :) Strzał w dziesiątkę :) Odpowiedz Link Zgłoś