lina37 18.09.06, 22:38 kto to jest Malkowicz????nie wiem nie znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Zapoznaj się z Robertem Makłowiczem: 18.09.06, 22:43 www.staff.amu.edu.pl/~artur_ko/lista.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lina37 Re: Zapoznaj się z Robertem Makłowiczem: 18.09.06, 22:46 ..dzieki ba_nita-czy to taki polski gwiazdkowy kucharz? Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: Malkowicz? nie znam, ale znam Maklowicza 18.09.06, 22:56 super nie kucharz ale krytyk od wszelakiej kuchni, lubie go Odpowiedz Link Zgłoś
lina37 Re: Malkowicz? nie znam, ale znam Maklowicza 18.09.06, 23:02 sorry przeliterowalam sie... Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Gotujący krytyk - dodajmy - co krytyki się nie 18.09.06, 23:05 boi.))) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Gotujący krytyk - dodajmy - co krytyki się ni 18.09.06, 23:17 ba_nita napisał: > Gotujący krytyk - dodajmy - co krytyki się nie boi.))) Wiesz, lubie go bardzo chociaz czesto mnie wqr-via a co Ty o nim sądzisz? Aj Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Gotujący krytyk - dodajmy - co krytyki się ni 19.09.06, 08:47 ja lubię jego p[rogramy, chociaz dla mnie ciut przytłusto. Ale ja wolę kuchnię krajów śródziemnomorskich z oliwą, a Makłowicz preferuje CK kuchnię. I pokazuje potrawy tłusttawe, ale mnie się sposób tego pokazywania podoba :-) No i jego książki, recenzyjki kulinarne i gawędy o CK Kuchni, o Krakowie, mniam... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita A. - niekiedy kontrowersyjny ale przez to wiaryg 19.09.06, 09:00 odny. Chociaż uwielbienie dla CK kuchni i czasów potrafi zirytować, ale to chyba krakowska poza i przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
panisiusia Re: A. - niekiedy kontrowersyjny ale przez to w 19.09.06, 09:41 No ale on jeżdzi po całym świecie i gotuje typowe potrawy z miejsc, w których się znajduje. Myślę, że kwintesencją Makłowicza jest piosenka(?) IWO "być jak RObert Makłowicz" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazabelle Re: A. - niekiedy kontrowersyjny ale przez to w IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 19.09.06, 10:09 Bardzo lubie Maklowicza, jest zabawny, ma ogromna wiedze o tradycjach kulinarnych wielu kultur i jest erudyta. Troszke za tluste sa jego potrawy i on sam. Ale to drobiazg. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: A. - niekiedy kontrowersyjny ale przez to 19.09.06, 17:35 ba_nita napisał: > ...niekiedy kontrowersyjny ale przez to wiarygodny. Chociaż uwielbienie dla CK kuchni i czasów potrafi zirytować, ale to chyba krakowska poza i przypadłość. Wiesz, to moj krajan bo ja jestem ze Lwowa i tez czesc mojej rodziny zostala tam gdzie mieszka jego ciotka do dzisiaj; łączy nas wspolna Galicyjskosc choc ja nie mam na tym punkcie fisia jak on... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A. - myślę, że to nawet nie fiś tylko zapocz 19.09.06, 18:09 ątkowana przez Leszka Mazana poza pobrana przez innych na swoje potrzeby aby okazać (nie wiem - pogardę czy dystans?)dla Wawki. Odpowiedz Link Zgłoś