Gość: czesiag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 13:14 poproszę o jakiś sposób ,sos na makaron razowy/ spagetti/ .brak mi pomysłu a makaron lezy, na forum niewiele na tyen temat...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Te same sosy co do normalnego makaronu. 04.10.06, 13:17 Serowy, pomidorowy, grzybowy, beszamel - wszystko jedno. kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieska Re: makaron razowy -z czym? IP: *.chello.pl 04.10.06, 14:54 Z pokruszonym białym serem i podsmażoną cebulką. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: makaron razowy -z czym? 04.10.06, 14:59 Ja robie wszystkie pasty czy zapiekanki tylko z razowym czy gryczanym makaronem, w ogole nie istnieje dla mnie bialy czy jajeczny. Tak wiec w kazdym przepisie, w ktorym wystepuje makaron z bialej maki, mozesz go zastapic razowym. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: makaron razowy -z czym? 04.10.06, 16:20 Z musem jabłkowym, cynamonem i kefirem/śmietaną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: makaron razowy -z czym? IP: 150.254.115.* 04.10.06, 16:32 A czy osoba mająca problemy z trawieniem (częste bóle żoładka, zgaga) i przebywająca na diecie lekkostrawnej może jeść makarony razowe? Po pełnoziarnistym Fit Lubelli niestety bolał żołądek. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: To indywidualna sprawa. 04.10.06, 16:36 Pomimo listy produktów zakazanych okazuje się, że część z nich nie ma absolutnie żadnego wpływu na przewód pokarmowy. Jesli chodzi o makarony to raczej stawiałbym na to z czym był makaron a nie z jakiej mąki chociaż oczywiście razowy jest ponoć zdrowszy. Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: makaron razowy -z czym? 04.10.06, 16:37 Wydaje mi sie, ze moze. Wazne tylko, by sosy nie byly za ciezkie. Najlepiej jesc taki makaron jako dodatek do gotowanych na parze warzyw, nie jako wloska paste. I nie laczyc makaronu z produktami pochodzenia zwierzecego, bo wtedy robi sie ciezkostrawnie. Odpowiedz Link Zgłoś