Gość: Zuza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:03 Poza pomidorowym? Może być jakiś "odważny" :-) Ale taki niewymagający dużej pracy i wyszukanych produktów. No i przepis jak go zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Jaki sos do kotletów ziemniaczanych? 10.11.06, 20:07 pasowal by mi jogurtowo czosnkowy, tak jak do falafel(a) albo pieczarkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Jaki sos do kotletów ziemniaczanych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:21 A jakby ugotować trochę warzyw różnych (marchew, brokuł, fasola, ziemniak, cukinia, może kukurydza) - zmiksować je i połączyć ze śmietaną jogurtową? Wyjdzie coś z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Co to za "wynalazek" - śmietana jogurtowa?n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:12 To śmietana 9% z Mleczarni Krasnystaw, na której jest napisane "Śmietana Jogurtowa" Odpowiedz Link Zgłoś
taptap Re:masło maślane. n/t 10.11.06, 22:39 ba_nita napisał: > masło maślane ostatnio wszystkie wypowiedzi cie draznią, kiedys bardzo lubilam czytać twoje przepisy teraz robie to coraz rzadziej .Pozdrawiam i zycze poprawy humoru Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne niekoniecznie 10.11.06, 22:52 smietana jest z tluszczu mlecznego jogurt z mleka poddanego dzialaniom specjalych bakterii, wiec pewnie jakas mieszanka Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Jaki sos do kotletów ziemniaczanych? 11.11.06, 12:03 zamiast śmietany jogurtowej dodałabym jogurtu bałkańskiego firmy maluta, o którym tutaj zresztą się dowiedziałam i oszalałam na jego punkcie :) na koniec dorzuciłabym też posiekanej drobno cebuli, żeby fajnie chrupała na tych kotletach no i duużo czosnku - no ale to kto co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawciatek Re: Jaki sos do kotletów ziemniaczanych? IP: *.olsztyn.mm.pl 11.11.06, 06:49 Grzybki suszone namoczw małej ilości wody,wodę od namaczania przecedź,grzybki pokrój na paski,gotuj w tej wodzie .Posol,dodaj śmietany i gotowe.Ja uważam,że to najlepszy sosik do kotletów ziemniaczanych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakajtka Re: Gulasz 11.11.06, 16:23 My placki ziemniaczane podajemy zazwyczaj z gulaszem albo sosem czosnkowym. AZ mi ślinka leci. Oj tak, jutro zrobimy placki ziemniaczane...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Gulasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:20 Nie placki, tylko kotlety. Placki robi się z surowych ziemniaków, a kotlety z ugotowanych. Odpowiedz Link Zgłoś