Gość: AnkaKw IP: *.lublin.enterpol.pl 17.11.06, 10:47 Chciałabym na andrzejki zrobić roladę z boczku.Mam takowy,chudziutki i duży.Czym go niadziać i jak? Pomóżcie.Podajcie jakiś fajny przepis.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bogna71 Re: Chudy,surowy boczek IP: *.iitd.pan.wroc.pl 17.11.06, 11:22 W zasadzie, to chyba nie trzeba nadziewać (no chyba, że ktoś bardzo chce). Ja po prostu bardzo obficie przyprawiam taki boczek, szczególnie czosnkiem i majerankiem, ale możesz dać to, co lubisz. Zwijasz w rulonik (starsz sie dość ściśle to zrobić, zawijasz nitką i do pieca. Aha, przypomniało mi się w trakcie tego pisania - moja Ciocia robiła taki boczek podobnie, ale do środka wkładała jakąś wiejską, dobrą kiełbasę (owijała tą kiełbasę takim właśnie przyprawionym boczkiem). Może to Cię zainspiruje. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f namoczonymi w wisniowce wczesniej - sliwki 17.11.06, 11:26 morele, figi daktyle... Pyszne tez. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: namoczonymi w wisniowce wczesniej - sliwki 17.11.06, 22:01 Suszone śliwki, byle nie "kalifornijskie", te swojskie, węgierki. Odpowiedz Link Zgłoś
mzrr21 Re: namoczonymi w wisniowce wczesniej - sliwki 17.11.06, 22:02 Smażona cebulka Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Chudy,surowy boczek 17.11.06, 11:39 nadzienie możesz zrobić z mielonego mięsa, przyprawionego ulubionymi przyprawami i przygotowanego jak na mielone tylko bez dodatków typu bułka czy kasza manna. trzeba do tego farszu dodać tylko jajka i przyprawy, czosnek sól zioła. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaKw Re: Chudy,surowy boczek IP: *.lublin.enterpol.pl 17.11.06, 12:00 Dzięki.Na pewno coś wybiorę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Chudy,surowy boczek IP: *.pl 17.11.06, 14:57 Ja wkładam do srodka pierś z indyka . jest supeeer!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Chudy,surowy boczek 17.11.06, 13:30 Owoce to mia jakoś średnio do boczku pasują...Ja też przyprawiam tylko mocno solą, pieprzem, majerankiem , czasem przed zrolowaniem smaruję musztardą i układam paski papryki i połówki ząbków czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myrna Re: Może tak? IP: *.lublin.enterpol.pl 18.11.06, 23:14 No właśnie,mnie też ten temat interesuje.Ale prosiła bym dokładniej. Ile trzymać delikwenta w piekarniku,czym posmarować itp. Odpowiedz Link Zgłoś