Dodaj do ulubionych

przepis błagam -potrzebny mi teraz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:39
potrzebuje jakiś dobry przepis na biszkopt bo chcę zrobić rafaello a zgubiłam
przepis na biszkopt

dzięki wielki za pomoc
Obserwuj wątek
    • amikeo Re: przepis błagam -potrzebny mi teraz 24.11.06, 14:52
      Wklepuję na sygnale:) Przepis mojej Mamy, zawsze dobrze wychodzi:
      6 całych jaj, 25dkg cukru, 25 dkg maki, czubata łyżeczka proszku do pieczenia
      Jajka całe i cukier zmiksowac do białości, dodac mąkę i proszek i zmiksowac
      dokładnie. Powinno być gęste, lejące. Blacha wysmarowana tłuszczem, na spód
      pergamin Piec w temp. 180-200st. przez 40 minut.
      • Gość: urszula Re: przepis błagam -potrzebny mi teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:05
        6 białek ubić pod koniec ubijania dodać szklankę cukru i stopniowo dodawac po
        jednym żółtku delikatnie mieszając na koniec dodać szklankę mąki tortowej
        wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia - zawsze wychodzi
    • ania1022 Re: przepis błagam -potrzebny mi teraz 24.11.06, 15:31
      8 jaj
      1 szkl. cukru
      1,5 szkl. mąki

Pianę ubijać poczatkowo bez cukru, Gdy troche ubite dodac partiami cukier i
      miksować aż zrobi się sztywna i lsniaca. Do piany dodawac po jednym zoltku. Do
      tej masy dodawać partiami przesianą mąkę, mieszać delikatnie trzepaczką lub
      lyzka.
      Do wylozonej papierem woskowym tortownicy wlać masę Wsadzić do nagrzanego
      piekarnika I piec az bedzie odchodzilo od scianek tortownicy (okolo 40 minut).
    • beatak Re: przepis błagam -potrzebny mi teraz 24.11.06, 16:01
      Nie jestem specem od pieczenia ale cos niecos zrobic miem, ale biszkopt zawsze
      mi wychodzi. Oto przepis: 6 jajek, po 15 lyzek maki i cukru, lyzeczka octu.
      Bialka ubijamy na sztywno wsypac cukier i dalej ubijac. Dodajemy po 1 zoltku i
      po lyzce maki, caly czas mieszajac. Na koniec wlac ocet. Wymieszac. Najlepiej
      piec w temp 180 Naprawde polecam!
      • Gość: emila Re: przepis błagam -potrzebny mi teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:35
        a proszku nie dodajesz czy zapomniałaś dopisać
        • beatak Re: przepis błagam -potrzebny mi teraz 24.11.06, 18:03
          w tym przepisie nie ma proszku, tez go stosuje wlasnie do rafaello, czasami tak
          wyrasta ze musze go kroic na pol ;-)
          powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka