Dodaj do ulubionych

wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja...

13.12.06, 18:41
..przekornie:)Jak przytyc?:)Moja corka chce koniecznie przybrac pare kilo ale
rozsadnie:)nie chodzi o obzeranie sie kremami, czekolada itp-ma ktos jakis
trick?Na temat gubienia kilogramow jest mnostwo informacji-odwrotnie mniej:)
Obserwuj wątek
    • Gość: zadumana Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja IP: 83.238.166.* 14.12.06, 09:48
      Jeść to co zawsze, ale większe ilości plus trochę więcej słodyczy. Po 1-2
      miesiącach skutek moim zdaniem pewny.

W drugą stronę - jeść to co zawsze, ale trochę mniej i mniej słodyczy.
      • fettinia Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 09:56
        Dzieki:)Ale slodyczy to ona duzo jada:)Normalne porcje posilkow nawet wieksze
        niz ja:)Ma chyba zbyt szybka przemiane materii:)
      • hania55 Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 10:03
        Tia, a przy okazji podnieść dziecku poziom cukru we krwi i zepsuć zęby?

Fetti, ja bym polecała podtuczyć dziecko pod kontrolą lekarza. No i jak zwykle
        dodam, że warto uprawiać sporty, żeby ładnie sylwetkę wyrzeźbić (tzn. żeby nie
        była sama skóra i kości :-)).
        • aluc Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 10:16
          podpisuję się
          co prawda tuczące diety znam jedynie z opowiadań;) ale tam też jest kwestia
          odpowiedniego komponowania składników, żeby to tuczenie zdrowe było
          a jakiś sport twoja córka uprawia?
    • yavorius Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 10:09
      Ja też chcę przytyć :(((
    • illiterate Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 10:18
      Najwiekszym koncentratem kalorii sa tluszcze. Wystarczy, zeby Twoja corka
      polubila oliwki, oliwe, łososia, makrelę - to zrodla zdrowych, bardzo
      potrzebnych organizmowi tluszczy. Jesli nie lubi (chociaz nie wierze, zeby
      akurat Twoja corka, fetti, nie lubila oliwy ;), niech przemyca w potrawach olej
      z pestek winogron. Ma podobne wlasciwosci zdrowotne, co oliwa, ale bez jej
      zapachu. Pare lyzek dodatkowo dziennie (1 lyzka to ok. 90 kcal) zalatwi sprawe.
      Moze tez miedzy posilkami pogryzac orzechy (ale w zadnym wypadku nie fistaszki
      i nie solone pistacje). Nie tylko przytyje, ale i poprawi jej sie cera i
      wlosy. A od slodyczy jak najdalej, to najglupszy sposob.
    • patyska Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 10:38
      trza jej znalezc cos tlustego, a zdrowego, ale jesli jej chudosc, tak jak moja (no, u mnie to moze
      niezupelnie ;)) i mojego malza, i syna wynika z szybkiej przemiany materii to ciezko bedzie. tluste rybki,
      orzechy, sezam, siemie, oliwa i smalczyki, ekologiczne ale tluste wedlinki, maslo klarowane (sam
      tluszcz ;)), poza tym owoce suszone (niesiarkowane, bez konserwantow), bananki, awokado. same
      pysznosci i tuczace ;)
    • Gość: zadumana Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja IP: 83.238.166.* 14.12.06, 10:44
      Wiem z obserwacji siebie od dziecka, że wcale nie trzeba radykalnie zmieniać
      diety, żeby tyć czy chudnąć.
      Moja propozycja jedzenia więcej czy mniej nie oznacza dodawania nagle np. dwóch
      drugich dań. Potrzebne są niewielkie, ale systematyczne zmiany i widać skutek
      po 1 czy 2 miesiącach - na każdym. Problem jest w systematyczności i trzeźwej
      świadomości jedzenia - jak to przy nałogach bywa - łatwo nie jest. Można
      przytyć, można schudnąć.
      Natomiast wszelkie sztuczne diety odchodzące na np. dwa tygodnie od zwykłych
      przyzwyczajeń rodzą niebezpieczeństwa i to zwykle wszystkim odradzam.
      Trzeba się nastawiać na skutek długofalowy i osiągany po dłuższym czasie niż 2-
      3 tygodnie.
      • lustroo Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 10:59

• Re: jak zgrubnac?? :(
        lustroo 28.09.06, 07:58 + odpowiedz

znalazłam :)

(...) C) Dieta tucząca

Prawie nigdy nie jest podawana, a przecież dzisiejsze (1988 :)) "nerwowe"
        czasy, wieczne przepracowanie i niedospanie powodują częśto u kobiet nadmierną
        chudość, a w związku z tym zbyt ostre rysy.
        Można wtedy spróbować kuracji tuczącej, zaczerpnietej z ksiązki L. Aureden
        pt. "Bądź zawsze piękna".

Śniadanie
        Szklana soku owocowego. Duża porcja płatków owsianych, namoczonych
        poprzedniefgo wieczora w pełnym mleku lub śmietance i tuż przed spożyciem
        przyprawionych miodem, tartym jabłkiem i 50 gramami utartych lub siekanych
        orzechów. Do tego gruba kromka chleba z masłaem i dwie do trzech filiżanek
        kakao.

Drugie śniadanie

Filiżanka bulionu z żółtkiem lub szklanka soku owocowego, zmieszanego z miodem
        i żółtkiem, albo gruba kromka chleba z masłem i metka wieprzową, posypana
        drobno posiekaną cebulką i szklanka piwa. Można również zamiast tego zjeść
        grubą kromkę chleba z masłem, 50 g czekolady i szklankę jogurtu.

Obiad

Filiżanka zawiesistej zupy lub tłustego bulionu. Wieprzowina lub tłusta
        wołowina; dobra jest również tłusta baranina. Do tego makaron, kartofle, kluski
        lub ryż przyrządzony z tłuszczem. jarzyna obficie okraszona tłuszczem lub
        masłem, albo sałata z oliwa i majonezem. Gęste sosy, a na deser budynie, owoce
        z kremem śmietankowym lub lody. Jeśli łykanie sprawia trudności, można popijac
        piwem. Pragnienie gasić mlekiem lub piwem, a jeżeli przy tym nie można się
        wyrzec filiżanki kawy, to wypić ją z dodatkiem porządnej porcji śmietanki.

Podwieczorek

Dwie do trzech filiżanek kakao lub czekolady i porcja tortu lub dwa ciastka.
        zamiast tego można zjeść porcję sałatki mięsnej lub z drobiu, przyprawionej
        majonezem, do tego zjeść kromkę chleba z masłem i wypić szklanke piwa. Można
        również zjeść porcje kiełbasy pieczonej lub szynkowej, rolmopsa w majonezie lub
        pudełko sardynek w oliwie z kromka chleba i szklanką piwa. cdn
    • nimeska Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja 14.12.06, 11:34
      www.puellanova.pl/index.php?showart=145
      dieta dla zbyt chudych ;)
      www.polki.pl/?page=zdrowie_i_psychologia_dieta_jakprzytyc_artykul&cmn_id=10000047
      na zdrowie KOiety jest kilka watkow jak prztyc :)
      • Gość: otylek Re: wszyscy o swietach i gubieniu kilogramow a ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:01
        i zasmazka !!!
    • fettinia Dzieki serdeczne 14.12.06, 12:58
      za wszystkie rady,sugestie,linki i przepisy:)Bedziem dziecie zdrowo
      tuczyc:))Teraz to faza Brzydkiego Kaczatka i trza pomoc nieco by wyrosl piekny
      labadek:))
      ps-oliwe ona lubi i ja tez:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka