Gość: eeeewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:20 Czy czerwoną fasolę gotuje się dłużej niz białą? Gotowałam zupę z czerwonej i po dwóch godzinach gotowania niestety była twarda. A moczyłam ją całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: czerwona fasola IP: *.pr.radom.net 08.01.07, 20:37 nie wiem .Ja kupuję w puszce z pudliszek. A to dlatego,że zawsze sie obawialam ,że w czasie gotowania straci kolor Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: czerwona fasola 08.01.07, 20:43 tja-ja tez raczej uzywalam puszkowej:)Ale jako przyklad,ze chyba normalnie sie gotuje to link:) kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408599,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala może kupiłaś jakąs IP: *.pr.radom.net 08.01.07, 20:52 bardzo starą i wysuszoną. Kiedys groch gotowalam wieeele godzin i nie ugotował się Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: czerwona fasola 08.01.07, 21:06 Czas gotowania fasoli zalezy od wielu czynnikow takich jak rodzaj/gatunek, wiek, twardosc wody w ktorej sie gotuje jak tez cisnienie atmosferyczne. Fasola ktora byla przechowywana zbyt dlugo bedzie sie gotowala dluzej niz ta z ostatnich zbiorow. Generalnie, fasola “kolorowa” gotuje sie dluzej niz ta biala. W zaleznosci od warunkow wczesniej podanych, czas ten wydluza sie okolo 30-40%. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion "How to cook beans" 09.01.07, 03:25 www.centralbean.com/cooking.html#How%20To%20Cook%20Dried www.ehow.com/how_5225_cook-beans.html www.wholefoodsmarket.com/recipes/kitchentips/beans.html www.acsu.buffalo.edu/~bmb/Cooking/Tips/beans-cooking.html www.barryfarm.com/How_tos/how_to_cook_beans.htm Odpowiedz Link Zgłoś