Dodaj do ulubionych

panierka do kotletów

11.01.07, 15:42
niektórzy robiąc panierkę używają tylko bułki tartej i jajka, ja zawsze
obtaczam jeszcze w mące, chociaż jak zrobiłam bez mąki to w sumie smakowały
tak samo, a może ktoś mi poda jakiś inny pomysł na panierkę do kotletów?
Obserwuj wątek
    • illiterate Re: panierka do kotletów 11.01.07, 15:44
      Bardzo drobne grzanki chlebowe (cos w rodzaju julienne z pieczywa), platki
      kukurydziane, platki migdalowe. To wszystko do kotletow 'w calosci', nie
      mielonych.
    • Gość: dd Re: panierka do kotletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:54
      sezam, płatki kukurydziane (takie np z miodem i orzechami) słyszałam tez o
      owsianych, ale sama nie robiłam...

mozna jeszcze w mace ziemniaczanej, wtedy tylko jest to taka 'twarda panierka'
      i jeśli się już zdecydujesz to nie przyciskaj mocno do tej maki, tylko tak
      leciutko i na chwilę, a potem na gorący tłuszcz. Fajnie wygladają takie długie
      paseczki mięsa obsmazone w mace ziemniaczanej, sa sztywne i można je maczać w
      sosach :)
      • salimis Re: panierka do kotletów 11.01.07, 16:47
        ja gdzieś kiedyś czytalam, że wspaniała jest panierka z drobno pokruszonych ,
        swoich ulubionych -oczywiście - chipsów.
        • illiterate Re: panierka do kotletów 11.01.07, 17:21
          To jest calkiem mozliwe, ze wspaniala, ale trujaca. Chipsy sa trujace same w
          sobie - sa najwiekszym chyba z jedzeniowego smiecia koncentratem szkodliwych
          substancji, a jak sie to (smazone juz) usmazy raz jeszcze, to dziekuje.
          Zwlaszcza, jesli to dobre, bo wtedy mozna wpasc w nalog. Niebezpieczny dla
          zdrowia. Odradzalabym.
          • Gość: dd Re: panierka do kotletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:40
            no możno to fakt, ale raz mozna spróbować...to chyba musi być pyszne ;)
    • hellio Re: panierka do kotletów 11.01.07, 19:21
      Ja dodaję do bułki tartej trochę sezamu. A kotlety trzymam "przez trochę"
      posypane szałwią. Od czasu wprowadzenia tych niewielkich innowacji kotlety nie
      są już tym co były. Hania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka