polala 11.01.07, 15:42 niektórzy robiąc panierkę używają tylko bułki tartej i jajka, ja zawsze obtaczam jeszcze w mące, chociaż jak zrobiłam bez mąki to w sumie smakowały tak samo, a może ktoś mi poda jakiś inny pomysł na panierkę do kotletów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illiterate Re: panierka do kotletów 11.01.07, 15:44 Bardzo drobne grzanki chlebowe (cos w rodzaju julienne z pieczywa), platki kukurydziane, platki migdalowe. To wszystko do kotletow 'w calosci', nie mielonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: panierka do kotletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:54 sezam, płatki kukurydziane (takie np z miodem i orzechami) słyszałam tez o owsianych, ale sama nie robiłam... mozna jeszcze w mace ziemniaczanej, wtedy tylko jest to taka 'twarda panierka' i jeśli się już zdecydujesz to nie przyciskaj mocno do tej maki, tylko tak leciutko i na chwilę, a potem na gorący tłuszcz. Fajnie wygladają takie długie paseczki mięsa obsmazone w mace ziemniaczanej, sa sztywne i można je maczać w sosach :) Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: panierka do kotletów 11.01.07, 16:47 ja gdzieś kiedyś czytalam, że wspaniała jest panierka z drobno pokruszonych , swoich ulubionych -oczywiście - chipsów. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: panierka do kotletów 11.01.07, 17:21 To jest calkiem mozliwe, ze wspaniala, ale trujaca. Chipsy sa trujace same w sobie - sa najwiekszym chyba z jedzeniowego smiecia koncentratem szkodliwych substancji, a jak sie to (smazone juz) usmazy raz jeszcze, to dziekuje. Zwlaszcza, jesli to dobre, bo wtedy mozna wpasc w nalog. Niebezpieczny dla zdrowia. Odradzalabym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: panierka do kotletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:40 no możno to fakt, ale raz mozna spróbować...to chyba musi być pyszne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hellio Re: panierka do kotletów 11.01.07, 19:21 Ja dodaję do bułki tartej trochę sezamu. A kotlety trzymam "przez trochę" posypane szałwią. Od czasu wprowadzenia tych niewielkich innowacji kotlety nie są już tym co były. Hania Odpowiedz Link Zgłoś