Gość: kamila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:30 taka najprostrze- z czym? marchewka, smietana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 14:44 czosnkiem, przecietym zabkiem , natrzec od srodka mise, dodac szczypte soli i pieprzu + lyzke dobrej oliwy, zmieszac salate pokroic w paski, zmieszac z sosem w misie - voila :) lubie tez czosnek(2-3 zabki) rozgniesc z pol lyzeczki soli, do tego 2-3 lyzki oliwy i lyzka coku z cytryny - zmieszac( najlepiej w zakrecanym sloiczku) polac pokrojona kapuste- tyle ze to raczej wersja kolacyjna - nie kazdy toleruje czosnek w takich ilosciach Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Surówka raczej? 05.02.07, 14:45 kapusta pekińska, 1 jabłko, 1 marchew, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu, sól, pieprz, łyżeczka soku z cytryny lub octu balsamicznego Kapustę siekamy w paski, na tarce ścieramy marchew i jabłko, mieszamy całość i doprawiamy solą, białym pieprzem i dodajemy wymieszany z jogurtem majonez. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 14:52 Ostatnio mi zasmakowała taka, do której wrzuciłam co było pod ręką i wyszło bardzo smakowite: kapusta poszatkowana, pomarańcza (oczywiście obrana) pokrojona w kostkę, zielona pietruszka (niekoniecznie), orzechy włoskie rozdrobnione, może być jeszcze marchewka starta i do tego sos majonezowo- jogurtowy z czosnkiem. Fajna kompozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 17:11 moja ulubiona: Odpowiedz Link Zgłoś
ingapol Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 17:12 sorry, jeszcze raz moja ulubiona: kapusta pekińska, mała cebulka, marchewka, jablko, śmietana, majonez noi sól i pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
amel22 Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 17:42 Pekińska,kukurydza,cebulka,pomidorek,świeży ogórek,tymianek i sos vinegret.Pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
brumming Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 19:09 Pekińska, kiszone ogóri, papryka świeża, jabłko, cebulka, oliwa, sol, cukier i zioła. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme2 Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 19:17 Pekinska, troche pora, troche cebuli, marchew, jablko, kukurydza, oliwa, duzo soku z cytryny, sol, pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
asiak30 Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 22:46 dodaję jeszcze cukier i wychodzi wersja słodko-kwaśna Odpowiedz Link Zgłoś
mo-rel-ka Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 19:49 pekińska, ogórek swiezy lub kiszony, pomidor, kukurysza, papryka, cebulka do tego sos z jogurtu/śmietany z ząbkiem czosnku i koperkiem, sól, pieprz...pycha.... Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 21:12 poszatkowana pekińska posolona, po 15 minutach odcisnąć nadmiar wody, dodać seler ze słoika, namoczone w herbacie orzechy włoskie i rodzynki, potartą pietruszkę. Wymieszać z koperkiem, dodać odrobinę soku z cytryny i łyżkę oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu IP: *.pr.radom.net 05.02.07, 22:15 kapusta pekińska, marchewka ,jabłko, pomarancza ( ja daje też zamiast - mandarynki), rodzynki, sok z cytryny, troche cukru, smietana.Ma byc slodko - kwaskowa. Pycha. można też dodac orzechy włoskie Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 05.02.07, 22:46 pekinska + kukurydza + czerwona papryka + oliwa, sol, pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: salatka z kapusty pekinskiej do obiadu 06.02.07, 00:00 moja ulubiona, nazywam ją zieloną: kapusta pekińska + zielony groszek (pół puszki) + oliwki przekrojone na pół + majonez ze śmietaną, odrobina soli, ew. czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 moja salatka 06.02.07, 04:20 Wyciac z lisci kapuscianych glowna "zyle". Miekkie czesci pokroic. Dodac opakowanie pokrojonych paluszkow krabowych i puszke krojonego w kostke ananasa. Do tego sosik - jogurt naturalny + 2 lyzki majonezu + kilka zabkow czosnku, sol, pieprz. Wymieszac i wcinac. Pychoka! Odpowiedz Link Zgłoś