Gość: rhiannon IP: *.acn.waw.pl 17.04.03, 21:12 kto mi poda przepis na ciasteczka owsiane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: ciasteczka owsiane IP: *.satkabel.com.pl 18.04.03, 16:14 Znam dwie wersje ciasteczek -jedne bez pieczenia, wymieszane płatki z czekoladą i dodatkami, zastygnięta masa i drugie, tzw. pastylki ala florentynki, płatki owsiane mieszane z jajkami, odrobiną mąki i cukru i proszkiem do pieczenia, po upieczeniu rozległe, ale płaskie. O które Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek Re: ciasteczka owsiane IP: *.mts.net 18.04.03, 18:12 A moj przepis jest taki. 1/2 szklanki margaryny 1/2 szklanki brazowego cukru 1/3 szklanki masla orzechowego 1 jajo 1/2 szklanki maki 2 szklanki platkow owsianych 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia czekolada pokrojona w male kawalki, lub kropelki czekoladowe wg gustu. Piec w 180C. Ubic maslo, cukier, maslo orzechowe i jajko. Dodac do tego make z proszkiem do pieczenie, nastepnie platki owsiane i czekolade... Wszystko wymieszac. Lyzka nakladac nierowne kupki na posmarowana forme. Piec 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhiannon Re: ciasteczka owsiane IP: *.acn.waw.pl 18.04.03, 19:08 Serdeczne dzięki, spróbuję! - R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhiannon Re: ciasteczka owsiane IP: *.acn.waw.pl 18.04.03, 19:09 Chodzi o te pieczone. Podaj, proszę, dokładny przepis. - R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ciasteczka owsiane IP: 217.8.186.* 23.04.03, 09:56 Na forum dla dzieci znalazłam przepis Agnieszki: Składniki: 4 szkl. płatków owsianych 5 łyżek miodu/słodu 3/4 szkl. wody 1/3 szkl. oleju 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szkl. posiekanych orzechów dodatki typu: kakao, imbir+goździki mielone+cynamon, wiórki kokosowe Przepis: zmiksować miód/słód, olej i wodę, dodać pozostałe składniki i odstawić na 10 min. podzielić na kilka części potencjalnie zorientowanych na różne posmaki (kakao, korzenny, kokosowy albo co tam jeszcze chcecie) wmieszać odpowiednie dodatki. na wysmarowaną tłuszczem blachę nakładać masę za pomocą łyżki stołowej. piec około 25-30 min. (albo do lekkiego zabrązowienia)w temp. 180 st.C Ja zamiast miodu użyłam syropu klonowego, jednak wiecej niż w przepisie. Ciastka robiłam jedynie z płatków, oleju i syropu, ponieważ mój maluch nie może innych dodatków, były dobre, a najbardziej smakowały mojemu mężowi. Przepis ten i inne znalazłam za stronie: puszkkka.spinacz.pl Odpowiedz Link Zgłoś