lavazza69 23.02.07, 11:14 dostałam 3 zgrzewki jaj plus jedna z lodówki. jaja ze wsi ile mogą postać w lodówce? co z nimi zrobić? nie pieke ciast , tart ani nic nie pieke nie ukrywam,że chciałabym przepisy na salatki też , bo jajecznicy już mam dosyc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: 3 zgrzewki jaj 23.02.07, 11:18 Dziurkę zrób w grubszej części (wierzchołek) i zamroź. Możesz również w pojemnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Kotlety jajeczne: 23.02.07, 15:33 www.cincin.cc/index.php?showtopic=2877 Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: 3 zgrzewki jaj 23.02.07, 19:28 A kto mnie douczy, co to takiego ta zgrzewka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: 3 zgrzewki jaj IP: *.skranetcan.pl 23.02.07, 20:48 wytłoczka z kartonu przeznaczona do jajek, przewaznie na 10 lub 30 szt. Te na 10 szt. z zamknieciem z tegoz kartonu; inaczej "opakowanie zbiorcze". Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: 3 zgrzewki jaj 23.02.07, 21:16 A, czyli coś takiego! www.sallyminker.com/art/2-d/eggs.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwciad Re: 3 zgrzewki jaj 23.02.07, 21:07 W lodówce postoją nawet miesiąc. Pyszna sałatka, wypróbowana: -2-3 jajka ugotowane na twardo -1 puszka kukurydzy -1 pęczek natki zwykłej i drobniutko posiekanej -10 dag żółtego sera, zetrzeć na tartce o grubych oczkach lub pokroić w kosteczkę drobną -1 średniej wielkości cebula -7-10 dag chudej wędliny -mały słoik majonezu -szczypta pieprzu Składniki wymieszać na sucho, dodać majonezu, nieco pieprzu, nie dodawać soli Salatka z sardynek: -1 puszka sardynek w oleju -2 jajka ugotowane na twardo -2 korniszony -1 główka sałaty -sok z cytryny Sałatę rozdrobnić,resztę pokroić w kostkę, sardynki zgnieść widelcem Robię też często różne pasty na chleb. Do ugotowanych na twardo jajek i zgniecionych widelcem lub drobno pokrojonych, można dodawać różne składniki w zależności od upodobania np.: a) cebulka, szprotki w oleju i np.kiszony ogórek b)ser twarogowy, szczypiorek, sól, pieprz, łyżka masła, łyżka majonezu A może jajka faszerowane? Odpowiedz Link Zgłoś