Dodaj do ulubionych

upodobania kulinarne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 21:29
hej

zastanawiam sie jak sobie radzicie, kiedy wasz partner (lub dziecko) czegos szczerze nie znosi a wy za
tym przepadacie?? moj chlopak np nie znosi zup (no moze poza pomidorowa z kluseczkami), a ja
wszystkie wprost uwielbiam!! tylko ze ja pracuje do pozna i nie moge sobie pozwolic zebysmy
grymasili i gotowali dla siebie oddzielnie...inna sprawa jeszcze to taka ze on jest wegetarianinem (choc
to akurat jeszcze jakos przejdzie, bo ja tez za miesem nie przepadam)
pzdr!:)
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: .Przejrzyj posty na forum - poza 02.03.07, 21:39
      tym większość zup ma to do siebie, że można je spokojnie mrozić (nie polecam z
      zawartością ziemniaków) więc nie rozumiem problemu, za jednym zamachem gotujesz
      więcej i tyle. Zastanawia mnie tylko jakie piekiełko będziesz przeżywać w
      przyszłości jeśli to na razie tylko/aż Twój chłopak. Większość dań bezmięsnych
      przyrządza się maksymalnie 30 min (wyjątek - niektóre strączkowe).
      • maialina1 ale bezsens 02.03.07, 21:55
        Dlaczego niby ma przegladac stare posty, skoro chce sobie podyskutowac?
        To nie jest zadne zamkniete archiwum, tylko forum, a forum jest od tego zeby na
        nim dyskutowac.
        Jak ci sie nie podoba, to po prostu nie odpisuj.
        Zreszta twoje posty w stylu "nie podoba mi sie" i "poszukaj sobie w
        wyszukiwarce" TO SOBIE POSZUKAJ W WYSZUKIWARCE, zamiast dopisywac nowe, bo juz
        zrobiles sie nudny !
        • Gość: Ada Re: ale bezsens IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:04
          ano dokladnie chcialam podyskutowac:) test do gimnazjum ukladam i czekam na wene tworcza :)) zamiast
          kawy - post na forum:) od razu wyzsze cisnienie :D
      • Gość: Ada Re: .Przejrzyj posty na forum - poza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:00
        troche zbyt emocjonalnie zareagowales;) zadnego 'piekielka' nie przezywam. no i 'chlopaka' tez sie
        czepiles...jestesmy ze soba 7 lat - niektorzy nazwali by to niezlym 'stazem malzenskim' :D tylko ze my
        bez papierka - i wcale nie mam zamiaru tego zmieniac:) no ale to juz temat na inne forum :D pzdr
        • ba_nita Re: Nie czepiam się tylko dziwę. Wolno przecież?nt 02.03.07, 23:03

• Gość: ada Re: Nie czepiam się tylko dziwę. Wolno przecież?n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:09
            a ja sobie tylko post napisalam:) wolno przeciez?a serio-skonczmy ta dyskusje bo ja nie lubie takiego
            'przekomarzania'. nastepnym razem jesli zechcesz sie wlaczyc do dyskusji to wez najpierw gleboki
            oddech i wyluzuj sie troszke...papa slodkich snow...
          • ba_nita Re: dziwię - sorki.))) nt 02.03.07, 23:11

• maialina1 Ada :) 02.03.07, 21:56
      Moj chlop na szczescie jest "wszystkozerny" wiec nawet jak mu cos nie smakuje
      to i tak je :)
    • marghe_72 Re: upodobania kulinarne 02.03.07, 21:58
      Staram się znaleźć kompromis :)
      raz On sie "zmusza" do zjedzenia czegos co ja uwielbiam, raz ja
      i tyle
    • Gość: zołza Re: upodobania kulinarne IP: *.skranetcan.pl 02.03.07, 22:00
      Jeśli tylko ty gotujesz, to gotuj wyłącznie zupy przez co najmniej 2 tygodnie i
      dla chłopa nic innego. Gwarantuję, że polubi zupy. Albo nauczy się gotowac i
      choć troche ci pomoże. Uwaga! Sposób wymaga samozaparcia i silnych nerwów!
      • Gość: Ada Re: upodobania kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:02
        hahah dobre:)
    • roseanne Re: upodobania kulinarne 03.03.07, 00:37
      mam czas to gotuje,
      owszem bywa ze niektore potrawy tylko wtedy, jak maz jest na wyjezdzie :))
    • myszz Re: upodobania kulinarne 03.03.07, 08:06
      za zupami akurat nie przepadam choć czasem robię ale lubię białe mięso, którego mąż nie trawi akurat więc przyżądzam sobie np. gdy mam wolny dzień lub w sobotę:)
      często też robię dla siebie inne dodatki do potraw niż mężowi.
      on niby mówi, ze jest otwarty na nowości i udziwnienia ale róznie z tym bywa:)))
      ja czasem za to tezygnuje z mięsa na rzecz zieleniny a u niego mięso jest musowe.
      np. wczoraj zrobiłam mu fasolke po bretońsku a sama zjadłam ryż z mieszanką chińską i kawałkami kurczaka z rosołu:)
    • fettinia Re: upodobania kulinarne 03.03.07, 09:34
      tja u nas czasem jeszcze gorzej:)Corka wege,maz miesozerny a reszta sie musi
      dostosowac-ale mam wiecej czasu i lubie gotowac:)Najczesciej mozna ich pogodzic
      razem spagetti lub roznymi zupami:)Ty moze potrawy z ryzu i warzyw?Jakies
      bezmiesne zapiekanki?Pozdrawiam:)
      • Gość: Ada Re: upodobania kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 13:25
        no wlasnie zapiekanke zrobilam przedwczoraj-warzywka rozniaste i makaron-posypane serem:)a chopa
        nie bylo 2 dni to tez zrobilam sobie zupke smieciowke (dokladnie taka jakiej on nienawidzi bo te rozne
        'farfocle' w niej plywaja;)). a wczoraj bylismy w czechach i kupilam tam jakies cuda - np knedliki i haluszki
        instant, tzn wody sie dolewa i cos tam jeszcze (mam nadzieje ze odszyfruje przepis z tylu opakowania:)
        ale ciekawa jestem czy ktos z was to robil moze?? pzdr!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka