Gość: ali IP: 62.121.73.* 24.11.01, 14:42 Poszukuję przepisu na prawdziwe, polskie racuchy drożdżowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muzaaa Re: Racuchy 04.12.01, 20:15 Ali:) mysle ze juz problem ze zrobieniem racuchow masz za soba. Ja jezeli mam jakiekolwiek pytania dotyczace roznych dziedzin, korzystam z wyszukiwarki google i odpowiedz znajduje bardzo szybko. Znalazlam tez dla Ciebie przepis na racuchy:) tylko nigdy z niego nie korzystalam. Najbardziej cenne na forum jest to, ze dostajesz rady od ludzi ktorzy juz przygotowywali cos z konkretnych przepisow. Ja niestety nie robilam jeszcze tych racuchow:) RACUCHY DROZDZOWE 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka maki przennej 1 lyzeczka drozdzy szczypta soli szczypta cukru kilka kropli aromatu waniliowego Mleko wymieszac z drozdzami, dodad cukier, sol i zostawic na mniej wiecej 10 minut w cieplym miejscu. Do rozczynu drozdzowego dodac przesiana make, ubite na piane jaja i aromat waniliowy. Dokladnie wymieszac, zostawic na 20 minut do wyrosniecia. Smazyc na srednio glebokim tluszczu az beda puszyste i rumiane. Wiesz ze do racuchow mozna dodawac rozne owoce takie jak jablka, gruszki, jagody, truskawki, kwiat bzu, morele i brzoskwinie. Ten przepis jest z gazety wyoborczej:)) Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś