Dodaj do ulubionych

Rosół drobiowo-wołowy

IP: *.c-plus.pl 19.03.07, 22:38
Witam! Mam pytanie odnośnie rosołu.
W jaki sposób się taki rosół gotuje? Czy najpierw należy wrzucić mięsko do wody i obgotować, żeby nie było niesmaczne? Czy to się tyczy obu mięs czy nie jest w sumie konieczne?
Jak właściwie gotować taki rosół? Najpierw wrzucając wołowe a po godzinie drobiowe czy to nie ma aż takiego znaczenia? A kiedy warzywa? Ktoś mógłby mi pomóc z tym dylematem, bo sama już nie wiem jak..?!
Mięsko w sumie już się pogotowało 15 minut, ale wyłaczyłam gaz, bo nie wiem właściwie jak gotować.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Rosół drobiowo-wołowy IP: *.c-plus.pl 19.03.07, 22:42
      Jeszcze jedno pytanie.. Wrzuciłam na początku mięso na wrzącą wodę. Chodzi o to czy teraz (po tych 15min.) to wylać i nastawić nową wodę i do niej wrzucić..? Tylko czy razem mięska czy pojedynczo?
      • Gość: gabi Re: Rosół drobiowo-wołowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:10
        mięso zalewasz zimną wodą. Wylej obecną, zalej mięso zimną i pamiętaj: na bardzo
        wolnym ogniu!
    • Gość: gabi Re: Rosół drobiowo-wołowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:08
      na wolnym ogniu(żeby był klarowny) najpierw mięsko-wołowina, pół kury, skrzydło
      z indyka, ziele i listek, kilka ziaren pieprzu, jeden do dwóch grzybków. Po
      ok.godz. włoszczyzna: seler( większego 1/4 ), 5 marchewek, pół pora, 3
      pietruszki, mały kawałeczek kapusty włoskiej(obwiąż nitką, pora też). Gotuje się
      ładnych parę godzin. Pod koniec gotowania wrzuć związany pęczek natki pietruszki
      i niewielką gałązkę lubczyku.By usunąć nadmiar tłuszczu, można wstawić do
      lodówki(zetnie się i zdejmiesz łyżką. By poprawić klarowność, wrzuć kilka kostek
      lodu. Pamiętaj o soli.
      Smacznego!
      • Gość: Kasia Re: Rosół drobiowo-wołowy IP: *.c-plus.pl 19.03.07, 23:35
        Dziękuję bardzo, bardzo serdecznie! :)
        Pozdrawiam!
        • Gość: g Re: Rosół drobiowo-wołowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:54
          czy rosołek się udał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka