Dodaj do ulubionych

NIGDY WIECEJ NIE KUPIE..

• Gość: Emi Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.metronet.pl 29.09.03, 17:10
      Z całą pewnością nie kupięnigdy mrożonych filetów rybnych. Ostatnio
      przydarzyła mi się przykra sprawa ,otóż po ich rozmrożeniu okazało
      się , że są w nich robaki . Proszę sobie wyobrazić moją reakcję ,
      ale pozostawię to bez komentarz , myślę , że jest zbędny .
      • byhanya robaki 01.10.03, 20:24
        w kazdej rybie moga sie znalezc takie pasozyty - nawej w najswiezszyn dorszu
        zlowionym we fiordach norwegii (robaczki tez byly zywe)
        Dlatego surowa ryba do sushi najpierw mrozi sie (uwielbiam taka rybe!
    • Gość: zara Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 29.09.03, 21:15
      a ja lubię te musztardę...
      • Gość: jorgen Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.outstando.com 30.09.03, 15:40
        żelu innego niż DUREX.

Inne nie są tak skuteczne.
    • Gość: Pusia Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.attu.pl / 192.168.3.* 01.10.03, 19:41
      Paluszków rybnych w panierce - obrzydliwe i nie wiem z czego robione,
      Wędlin i mięsa w marketach - nawet jak data ważności jeszcze nie straszy, to
      jest to po prostu niedobre. Swoją drogą, ciekawe, czym te zwierzęta są
      karmione?
      • Gość: Hanna Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 00:28
        To nie karma świń. To mała zawartość mięsa w mięsie. Przeczytaj kiedyś etykietę
        takiej wędliny (szczególnie z dużej wytwórni typu Morliny, Ostrołęka), można
        tam przeczytać ciekawe rzeczy: "Wyrób wieprzowy wysokowydajny", zawiera białka
        (sojowe, itp), fosforany, konserwanty, polepszacze smaku, barwniki, emulgatory,
        aromaty zgodne z naturalnymi lub po prostu liczne substancje EXXX. Ohyda, ja
        też nie kupuję. Zdrowiej nie jeść w ogóle wędlin lub upiec sobie samemu w domu
        schab, karkówkę czy wołowinę do kanapek.
        • Gość: jorgen Re: Własne najlepsze!! IP: *.outstando.com 02.10.03, 10:59
          Nie jadam wędlin ze sklepu. Sam robię schab pieczony, pasztet i ewentualnie
          proste pieczone lub smażone mięsa.
          Majonez też robię sam, wkrótce będzie i musztarda. Kechupy to od początku jakaś
          pomyłka. Zamiast tej chemii lepiej samemu robić sosy.
          Oczywiście do produkcji tego wszystkiego trzeba mieć dobre źródła uczciwych
          surowców.
          O dżemach i konfiturach nie wspomnę. Własne zawsze lepsze od barwionego
          rozpuszczonego cukru ze sztucznym smakiem. Wytłoki z wyciśniętych owoców (na
          soki) to najlepsze i PRAWDZIWE "duże kawałki owoców w jogurcie", oczywiście w
          jogurcie naturalnym.

• Gość: Linn Re: Własne najlepsze!! IP: *.dialup.tiscali.it 02.10.03, 16:29
            Jorgen, podeslij cos ciekawego.
            • Gość: aniel nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 12:17
              nie dla:
              zupek amino
              przecieru JEMY
              kielbasy parowkowej
              pakowanego miesa z indyka (slony i konserwowany) i innego pakowanego mielonego
              miesa
              sosow pudliszki w sloikach
              sosow winiary w proszku (knorr ok)
              kielbasy grillowej
              szynki ( wszystkie faszerowane chemicznie, byl kiedys artykul w gazecie)
              mrozonek nordisa (wyjatek-szpinak)
              deserow gellwe
              i inne, jak sobie przypomne to napisze
    • Gość: ryża małpa Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.lublin.mm.pl 03.10.03, 13:04
      Zupy grzybowej w zielony pudełku - fuj, słona i skałda się w 90 % z wgety.
      Samku grzyba nawet nie uświadczysz.
      Kisielu ani budyniu " słodka chwila" - blleeeeeeeeeeeee, jakies takie sztuczne
      Herbaty Lipton żółtej w saszetkach ( tzw. szczur) - jak ktoś wyżej
      powiedzial, ochyda
      Groszku za 1, 40 w brzydkiej puszce - szary, twrdy i bez smaku
      Mięsa w supermarkecie jak równiez supermarkietowej garmażerki - no comments
    • Gość: gwiazdka Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 13:13
      Ostrzegam przed biala kielbasa paczkowana ze sklepu INTERMARCHE! przez nia
      zepsulam grilkowa biesiade gdyz po otwarciu (data produkcji byla tego samego
      dnia) swad byl nie do zniesienia, normalnie wymioty byly gwarantowane, wszyscy
      stracili apetyt na jakiekolwiek jedzenie! nie kupujcie tam paczkowanej wedliny
      gdyz jest nieswieza a zreszta wystarczy przejsc kolo stoiska z pieczonym
      mieskiem aby dostac ostrej niewydolnosci zoladka!
      Poza tym odradzam stanowczo Lider P.. - wszystkie produkty!!! to chemiczny syf
      do Biedronki tez sie zrazilam
    • Gość: olla Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.02.04, 14:12
      dzemu czeresniowego (chyba stovit, ukazalo sie niedawno)-choc konsystencja
      jest ok (fajna galaretka) to smak beznadziejny. A wlasciwie to brak smaku...
      • Gość: czereśnia Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 22:02
        Podzielam-czekałam na ten dżem,bo uwielbiam czereśnie-jeść się niestety nie da!
    • Gość: Liska Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: 81.210.125.* 05.02.04, 15:46
      1. Pomidorów w puszce firmy Pudliszki (w porównaniu np. z Valfruttą smakują
      jak woda)
      2. Herbaty Lipton (sama farba, zero smaku)
      3. Paprykarza w puszce (kiedyś to było dobre, a teraz nawet kot się wzdraga na
      mój widok, kiedy otwieram puszkę)
      4. Łososia wędzonego firmy... (ich logo to kciuk podniesiony do góry na
      zielono-zółtym tle, pewnie coś z cyklu Leader Price), bo śmierdzi i rozpada
      się w rękach mimo odległego terminu przydatności do spożycia
      5. ...niczego firmy Lider Price i firmy z kciukiem, bo odnoszę wrażenie, że
      gro ich produkcji to tanie żarcie dla zwierząt, które przy okazji pakują
      również dla ludzi
      • byhanya Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 05.02.04, 21:11
        czekolady z firmy "wawel" znalazkam kilka klakow z wlosami
        • ciaki Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 05.02.04, 22:59
          To jeszcze nic,moja żona kupiła chleb z zardzewiałym wykrzywionym gwoździem z
          piekarni STACH mieszczącej się w Piekarach Śląskich Dobieszowicach która
          dostarcza pieczywo do sklepu Albert w Mysłowicach w którym owe pieczywo
          kupujemy.Miało to miejsce ponad pótora roku temu o czym relacjonowała Gazeta
          Wyborcza dodatek lokalny.
          Przed poinformowaniem prasy na drugi dzień zadzwoniłem do piekarni która
          upiekła ten chleb.Pani która odebrała telefon sprawiała wrażenie osoby "ja tu
          tylko sprzątam" a była księgową-zresztą szkoda gadać.
    • Gość: manya Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.retsat1.com.pl 06.02.04, 01:08
      To ja, proszę Państwa, dodam jeszcze swoje uwagi.
      NIGDY WIECEJ NIE KUPIĘ np.:
      1. musztardy francuskiej "Kamisa" (nawet nie będę pisać dlaczego - szkoda
      słów),
      2. sosu pieprzowego "Knorra" (wyjątkowo obrzydliwy),
      3. sosu grzybowego "Knorra" (średnio dobry),
      4. przyprawy w płynie "Maggi",
      5. wspomnianych podpasek "Always" (już dawno dołączyłam do kilkudziesięciopro-
      centowej grupy użytkowników, która dostała na nie uczulenie).
      ZAMIAST TEGO:
      1. kupię jedyny WSPANIAŁY(!!!) produkt spośród paskudnych produktów
      firmy "ROLESKI", a mianowicie MUSZTARDĘ SPECJALNĄ (też z całymi nasionami
      gorczycy),
      2. będę wspominać z łezką w oku cudowny sos pieprzowy "KNORRA" sprzedawany
      +-15 lat temu (zrozumieją mnie tylko ci, którzy wtedy go jedli...),
      3. będę regularnie kupować sos grzybowy "Winiar" z serii "Doskonała kuchnia",
      4. pozostanę przy "Delikacie" - płynnej przyprawie firmy "Knorr",
      5. sięgnę po podpaski "Belli", albo jakiekolwiek inne, byle nie "Alwaysa".
      • aremo Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 07.02.04, 15:27
        Gość portalu: manya napisał(a):

> > 2. sosu pieprzowego "Knorra" (wyjątkowo obrzydliwy),
        > ZAMIAST TEGO:
        > 1. kupię jedyny WSPANIAŁY(!!!) produkt spośród paskudnych produktów
        > firmy "ROLESKI", a mianowicie MUSZTARDĘ SPECJALNĄ (też z całymi nasionami
        > gorczycy),

Potwierdzam, musztardy Roleski są świetne. Faktycznie chyba nic innego im nie
        wychodzi ale musztardy są w porządku.

> 2. będę wspominać z łezką w oku cudowny sos pieprzowy "KNORRA" sprzedawany
        > +-15 lat temu (zrozumieją mnie tylko ci, którzy wtedy go jedli...),

Nie żebym lubiła takie proszkowe rzeczy,ale w kuchni warto mieć awaryjnie. Gdy
        zobaczyłam że Knorr znów wprowadził sos pieprzowy po 10 letniej przerwie
        kupiłam od razu 3 opakowania. I faktycznie świństwo niebywałe. Tamten sos był
        niezabielany i miał smak. Kupuję za granicą czasem . Mam teraz firmy Maggi.
        • Gość: cruella Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 20:18
          No i wróciliśmy do punktu wyjścia - pierwszy post ostrzegal właśnie przed
          musztardą Roleski ;-)
          • aremo Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. 07.02.04, 20:23
            Gość portalu: cruella napisał(a):

> No i wróciliśmy do punktu wyjścia - pierwszy post ostrzegal właśnie przed
            > musztardą Roleski ;-)

:-) Co nie znaczy, że nie ma amatorów tejże.
    • Gość: muffinka Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.04, 16:42
      jogurtu naturalnego Danon (WERSJA Z CUKREM)-MDLE OBRZYDLISTWO-w
      przeciwienstwie do tego nat. bez cukru(pycha)
      • Gość: Linn Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.dialup.tiscali.it 07.02.04, 10:03
        Naturalny mozna robic w domu. Nawet niekoniecznie posiadajac oprzyrzadowanie.
        • Gość: pn opychy i "zupek chinskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 13:00
    • Gość: Mito Re: NIGDY WIECEJ NIE KUPIE.. IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 23:28
      Herbat owocowych Lipton - aromat jak z fabryki chemicznej.
      Jogomajo z Winiar - potworny, strasznie kwaśny, brrrr
      podpasek always - nic tylko odparzenia
      jogurtów Danone - bo i smak okropnie sztuczny, i nie lubię chwytów pod tytułem -
      zmniejszenie opakowania i jednoczesne nie obniżenie ceny.
      Bulionów w kostce winiary - sama sól
      wszelkich budyniów instant - rozwarstwiają się w 5 minut po przygotowaniu, a po
      kilku kolejnych minutach w kubku pozostaje rzadka breja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka