Gość: krokusik_74 IP: *.ostdsl.pl 28.04.07, 13:44 Ostatnio dość często zamrażam ciasta pozostałe po większych imprezach.Po rozmrożeniu smakuja wyśmienicie.Moje pytanie:jak długo można przetrzymywać ciasta w zamrażarce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi_43 Re: mrożenie ciast 28.04.07, 18:47 W mojej instrukcji lódowkowej piszą , że 3 m-ce , tylko zwracają uwagę , żeby zamrażać SZYBKO - tzn. na jakieś 2 godziny zamrażarkę rozkręcić na maksa - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: mrożenie ciast IP: *.chello.pl 28.04.07, 23:11 a jakie ciasta zamrażasz? slyszałam własnie ,ze można ale nie bardzo wiem jakie dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokusik_74 Re: mrożenie ciast IP: *.ostdsl.pl 29.04.07, 09:32 Wszystkie ciasta można zamrozić,nawet te z galaretką.Ostatnio zamroziłam sernik z wkładką orzechowo makową,piernik przekładany masą i powidłami,tort orzechowy.Mąż i dzieci stwierdziły ze po rozmrożeniu te ciasta nabrały lepszego smaku.Przed zamrożeniem owijam je folią aluminiową,trzeba ją odwinąć od razu po wyjęciu ciasta z zamrażarki bo póżniej może się ona przykleić np.do polewy czekoladowej. Dotychczas zamrażałam ciasta na okres nie dłuższy niż 1 miesiąc.Jeśli można dłużej to bardzo się cieszę.Nienawidzę na siłę opychać się ciastami np. po świętach żeby się nie zmarnowały, a tak zamrażam i wyciągam po niewielkiej porcji kiedy mam ochotę Odpowiedz Link Zgłoś