Dodaj do ulubionych

Co można dać do środka kotletów

04.06.03, 19:05
Często robię kotlety mielone z kapustą.Połowa mięsa mielonego i połowa
poszatkowanej słodkiej kapusty. dalej jak zwykłe kotlety. Czy może znacie
przepis na inne mieszanki do kotletów
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Co można dać do środka kotletów 04.06.03, 19:15
      robilam tez z dodatkiem surowych startych ziemniakow
      calkiem smaczne sa , gdy w srodek kotleta wlozysz troszke zsiekanego szpinaku
      podprawionego czosnkiem
      albo kostke zoltego sera (np. mozzarela)
      natka w ilosciach 2 lyzki na pol kilo miesa tez i buleczka tez sa ok
      • Gość: Maria Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 19:39
        Każde mięso mielone pół na pół z pieczarkami. Pieczarki trę na grubej tarce
        jarzynowej, podsmarzam na oliwie razem z startą też na grubej tarce cebulą. Do
        tego namoczona bułka plus jajko i przyprawy [sól, pieprz].
        Bardzo lubię kotlety mielone z cielęciny z dużą ilością siekanej natki z
        pietruszki.
        Maria
        PS tak samo robię mielone z dorsza z dużą ilością natki pietruszki.
        • Gość: kaska Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.tele2.pl 04.06.03, 22:44
          pieczarki podsmazone z porem, a obok duzo uduszonych mlodych porow.
          • mufka SER ZOLTY! 05.06.03, 02:19
            do farszu duuuzo majeranku i koniecznie WEDZONY boczek siekany, ktory daje
            super smak kotletom.
            W srodek wkladam ser zolty wielkosci palucha, przy czym obsmazam kotlety krotko
            na bardzo goracym tluszczu, potem przykrywam zmniejszajac ogien.
            Wychodza bardzo soczyste i mniamuśne:)))....no ale o tym trzeba sie przekonac
            samemu;)))))
            • Gość: hania Re: SER ZOLTY! IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 05.06.03, 07:59
              siekane oliwki, curry i tarta marchewka, pistacje siekane,papryka marynowana
              mozna je panierowac mielonymi orzechami
    • Gość: kiwi Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.chello.pl 05.06.03, 08:03
      A mój tata który uwielbia gotować sam sobie, od kilku lat dodaje ugotowaną,
      startą włoszczyznę z rosołu. Są tak aromatyczne i soczyste, jak nie wiem co!
    • Gość: marianna Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.daminet.pl 05.06.03, 08:34
      suszone grzyby namoczyć, drobno posiekac.Usmażyc z cebulka na oleju.Na
      placuszki z miesa mielonego nakladac po lyzeczce farszu,uformowac kotleciki.Do
      miesa mielonego daje duzo zieleniny:.szczypiorek pietruszke koperek Smacznego
      • znak_yrden Re: Co można dać do środka kotletów 05.06.03, 08:48
        dobre sa okragłe kotleciki z kawałkiem sera feta w środku.
        A do masy mięsnej możesz dodać starte warzywa : marchew lub selera, zwłaszcza
        pasują do kotlecików z drobiu.
    • inika Re: Co można dać do środka kotletów 05.06.03, 09:50
      Dziękuję za wątek! Własnie mam na dziś mielone i od rana się zastanawiam jak je
      urozmaicić. :)

Kusi mnie ta mieszanka z ziemniakami (surowuymi, tak?) - nie wyobrażam sobie
      smaku.
      • Gość: mika 49 Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.icpnet.pl 05.06.03, 15:54
        posiekane ogórki konserwowe [na 1/2 kg mielonego 3 - 4 ogórkow]i do tego 1
        lyżeczka musztardy reszta tradycyjna.Inny sposób dodaję pokrojoną w kostkę
        paprykę surową
    • limes1 Re: Co można dać do środka kotletów 05.06.03, 17:43
      Orzechy - jakie akurat masz pod ręką. Ja eksperymentowałam z włoskimi,
      przyprażanymi laskowymi, ziarnami słonecznika i dyni oraz nerkowcami. Za każdym
      razem coś tam wychodziło :) I miało fajny posmak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka