asiak44 04.06.03, 19:05 Często robię kotlety mielone z kapustą.Połowa mięsa mielonego i połowa poszatkowanej słodkiej kapusty. dalej jak zwykłe kotlety. Czy może znacie przepis na inne mieszanki do kotletów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Co można dać do środka kotletów 04.06.03, 19:15 robilam tez z dodatkiem surowych startych ziemniakow calkiem smaczne sa , gdy w srodek kotleta wlozysz troszke zsiekanego szpinaku podprawionego czosnkiem albo kostke zoltego sera (np. mozzarela) natka w ilosciach 2 lyzki na pol kilo miesa tez i buleczka tez sa ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 19:39 Każde mięso mielone pół na pół z pieczarkami. Pieczarki trę na grubej tarce jarzynowej, podsmarzam na oliwie razem z startą też na grubej tarce cebulą. Do tego namoczona bułka plus jajko i przyprawy [sól, pieprz]. Bardzo lubię kotlety mielone z cielęciny z dużą ilością siekanej natki z pietruszki. Maria PS tak samo robię mielone z dorsza z dużą ilością natki pietruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.tele2.pl 04.06.03, 22:44 pieczarki podsmazone z porem, a obok duzo uduszonych mlodych porow. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka SER ZOLTY! 05.06.03, 02:19 do farszu duuuzo majeranku i koniecznie WEDZONY boczek siekany, ktory daje super smak kotletom. W srodek wkladam ser zolty wielkosci palucha, przy czym obsmazam kotlety krotko na bardzo goracym tluszczu, potem przykrywam zmniejszajac ogien. Wychodza bardzo soczyste i mniamuśne:)))....no ale o tym trzeba sie przekonac samemu;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: SER ZOLTY! IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 05.06.03, 07:59 siekane oliwki, curry i tarta marchewka, pistacje siekane,papryka marynowana mozna je panierowac mielonymi orzechami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.chello.pl 05.06.03, 08:03 A mój tata który uwielbia gotować sam sobie, od kilku lat dodaje ugotowaną, startą włoszczyznę z rosołu. Są tak aromatyczne i soczyste, jak nie wiem co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.daminet.pl 05.06.03, 08:34 suszone grzyby namoczyć, drobno posiekac.Usmażyc z cebulka na oleju.Na placuszki z miesa mielonego nakladac po lyzeczce farszu,uformowac kotleciki.Do miesa mielonego daje duzo zieleniny:.szczypiorek pietruszke koperek Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: Co można dać do środka kotletów 05.06.03, 08:48 dobre sa okragłe kotleciki z kawałkiem sera feta w środku. A do masy mięsnej możesz dodać starte warzywa : marchew lub selera, zwłaszcza pasują do kotlecików z drobiu. Odpowiedz Link Zgłoś
inika Re: Co można dać do środka kotletów 05.06.03, 09:50 Dziękuję za wątek! Własnie mam na dziś mielone i od rana się zastanawiam jak je urozmaicić. :) Kusi mnie ta mieszanka z ziemniakami (surowuymi, tak?) - nie wyobrażam sobie smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika 49 Re: Co można dać do środka kotletów IP: *.icpnet.pl 05.06.03, 15:54 posiekane ogórki konserwowe [na 1/2 kg mielonego 3 - 4 ogórkow]i do tego 1 lyżeczka musztardy reszta tradycyjna.Inny sposób dodaję pokrojoną w kostkę paprykę surową Odpowiedz Link Zgłoś
limes1 Re: Co można dać do środka kotletów 05.06.03, 17:43 Orzechy - jakie akurat masz pod ręką. Ja eksperymentowałam z włoskimi, przyprażanymi laskowymi, ziarnami słonecznika i dyni oraz nerkowcami. Za każdym razem coś tam wychodziło :) I miało fajny posmak. Odpowiedz Link Zgłoś