Gość: Dora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:25 Miałam kiedyś ten przepis,ale zaginoł.Plis jak go macie napiszcie będe bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dadusia100 Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli 29.06.07, 16:30 poszukaj w googlach jest pelno ja sama nie robilam takiego ciasta wiec nie moge Ci podac przepisu ale w googlach ich jest sporo na pewno cos wybierzesz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeKa Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.07, 20:45 robiłam kilka razy "TIRAMISU" i jest o tyle dobre, że nie trzeba go piec! składniki: 400 g nutelli, 400 g serka MASCARPONE śmietankowego, 1 filiżankę mocnej gorzkiej kawy rozpuszczalnej, 4 filiżanki słodkiej kawy rozp., 2 opakowania podłużnych biszkoptów, kakao naturalne do posypania. wykonanie: wymieszać serek z nutellą i gorzką kawą, biszkopty moczyć w słodkiej kawie i od razu układać w niedużej tortownicy jedną warstwę spodu, na to wyłożyć masę, potem znowu biszkopty i masę, wstawić do lodówki najlepiej na noc, przed podaniem posypać kakao. Naprawdę polecam i smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chynia Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 07:31 Moje dzieci lubią takie: ciasto 8jaj,12łyżek cukru,14łyżek mąki,2łyżki kakao,1 tabliczka gorzkiej czekolady/2łyzeczki proszku do pieczenia. Z tych składników upiec biszkopt. Krem; 1kostka masła,2żółtka,1/2szkl. mleka,mały słoik Nutelli,ewentualnie 1kieliszek spirytusu(kiedy nie bedą go jeść dzieci)i1/2szkl cukru jak ktoś lubi słodko ( dla mnie nutella wystarcza 1 op czekoladowych kropelek. Wykonanie:żółtka utrzec z cukrem zalać wrzącym mlekiem mieszając podgrzewać chwilę . Wystydzić .Utrzeć masło dodać krem jajeczny, gdy sie polączy dodać po trochu Nutellę potem spirytus, na koniec kropelki czekoladowe.Masa powinna byc gladka. Biszkopt przekroiC ,skropić ponczem przełożyć masą. Na wierzch polewa z białej czekolady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli IP: 89.17.224.* 11.08.07, 13:10 a jak zrobic biszkopta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 20:27 4 jajka,1 szkl.cukru,0,5 szkl.mąki pszennej, 0,5 szkl.mąki kartoflanki, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli IP: 89.17.224.* 11.08.07, 23:52 a do czego dodaje sie ta czekolade gorzka ktora jest w przepisie???? Odpowiedz Link Zgłoś
chynia Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli 12.08.07, 00:46 czekoladę dodaję do biszkoptu.Wychodzi z tych składników[8jaj itd jak w przepisie ]duża blacha Robisz jak normalny biszkopt.Najpierw ubijasz białka na sztywno, potem dodajesz cukier i znów ubijasz aż piana będzie lśniąca następnie dodajesz żółtka i znów ubijasz.Jak dobrze ubite tak z 10 min. dodajesz startą na tarce o drobnych oczkach czekoladę i delikatnie mieszasz łyżką .Na koniec dodajesz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.Po delikatnym wymieszaniu wylać na dużą blachę wyłożoną papierem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli IP: 89.17.224.* 16.08.07, 13:15 dzieki za odpowiedz :)znalazlam jeszcze inny przepis na placka z nutella wiec wybrobuje kilka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.B Re: Zna ktoś przepis nz ciasto z kremem z Nutelli- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 10:43 Przepis na mase podstawowa: delikatnie wymieszac taka sama ilosc swiezej bitej smietany i Nutelli. Podaje za producentem kremu Nutella. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Nutella Cake 12.08.07, 11:06 annesfood.blogspot.com/2005/05/nutella-cake.html Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Nutella Cake 12.08.07, 11:07 To chyba nie jest jedyne ciasto Nigelli z Nutella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Nutella Cake IP: 89.17.224.* 16.08.07, 13:13 niestety nie kazdy umie jezyk Angielski wiec nie wszystkim przyda sie ten link :)moja mama nic by nie zrozumiala :) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Jeśli nie po angielsku, 25.08.07, 12:16 to może po polsku? :-) Torta alla Gianduia Nigella Lawson, How to be... 6 dużych jajek, białka oddzielone od żółtek szczypta soli 125 g niesolonego masła, miękkiego 400 g Nutelli (duży słoik) 1 łyżka Frangelico, rumu lub wody 100 g mielonych orzechów laskowych 100 g ciemnej czekolady, stopionej i ostudzonej Białka ubijamy ze szczyptą soli. W osobnej misce miksujemy masło i Nutellę, dodajemy alkohol/wodę, żółtka, orzechy, następnie czekoladę. Dodajemy łyżkę piany, mieszamy byle jak, a następnie delikatnie dodajemy resztę piany (1/3 część na raz). Foremkę o średnicy 23 cm smarujemy masłem, wykładamy papierem, przekładamy masę. Pieczemy w nagrzanym do 180 st. piekarniku ok 40 minut (aż ciasto będzie odstawać od brzegów papieru). Studzimy. Przygotowujemy ganache: 125 ml kremówki podgrzewamy ze 125 g połamanej ciemnej czekolady, dodajemy łyżkę Frangelico lub rumu, mieszamy do rozpuszczenia. Smarujemy tym ciasto. Dekorujemy 100 g orzechów laskowych podprażonych na suchej patelni i ostudzonych. + forodokumentacja CCK fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,55533644,55533644.html?f=777&w=55533644&a=55533644 Odpowiedz Link Zgłoś