Dodaj do ulubionych

rosól z kurkami

09.07.07, 14:21
może wiecie jak go zrobić, mój mąż przyniósł wczoraj do domu grzybki kurki i
informację, że rosół z kurkami jest przepyszny.
Czy gotuje się go tak samo jak zwykły rosół i po prostu dodaje kurki?
Bardzo proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • default Re: rosól z kurkami 09.07.07, 15:10
      Nie jadłam, ani nie słyszałam o takim wynalazku, jakoś nie wydaje mi się, żeby
      połączenie smaku mięsnego wywaru z delikatnym aromatem kurek było szczęśliwe.
      Ja z kurkami robię zalewajkę i jest to prosta a przepyszna zupa - polecam.
      Pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele angielskie, listek laurowy, jedna cebula,
      garść kurek - zalewam wodą, gotuję do miękkości. Na koniec wlewam zakwas (ile -
      to już zależy jak ma być "mocna", ja w wersji z kurkami daję nie za dużo),
      doprawiam śmietaną i już.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka