info-tw 22.07.07, 23:45 Do jakich potraw dodajecie kapary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir35 Re: do wszystkiego z wołowiny 23.07.07, 02:00 A ja do pasty - makaron lingue passeri + sos: puszka pomidorów, puszka tuńczyka w oliwie z oliwek lub oleju, kapary i ziarna słonecznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m do wyzej wymienionego plus IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 08:45 do produkcji salsy verde np metoda jamie olivera, do vitello tonnato, do pulpetow z mielonego w bialym sosie - oczywiscie do sosu. to jedno z narodowych dan niemieckich, nazywajace sie "königsberger klopse", czyli klopsiki z krolewca. dobrze zrobione sa naprawde pyszne. do niektorych salat dodaje. o, i do innego bialego sosu: do sosu do cieleciny pieczonej w mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: do wyzej wymienionego plus 23.07.07, 18:10 To powiedz mi jeszcze jak robisz te Königsberger Klopse. Pary razy jadlam i byly niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m i do sosu putanesca IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 08:49 tunczyk, kapary, sardele, czarne oliwki, czosnek, oliwa, pomidory. poszukaj sobie na sieci przepisow na spaghetti a la putanesca, czyli makaronu na sposob.. hm.... kur...wski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin jak na osobe nie lubiaca kaparow.. IP: *.bri.connect.net.au 23.07.07, 10:05 to calkiem niezle wczoraj poszalalam z kaparami byly swietna baza do sosu "tatarskiego" do jajek - jako ze nie mialam ogorkow kiszonych... od wczoraj kapary wchodza na liste regularnych zakupow :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m no i jeszcze.... IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 10:28 maslo kaparowe, czyli jak najmnieksze kaparki podduszone chwile na maslei w tym ostatnim niemalze plywajace. bardzo popularny dodatek do ryby saute, smazonej, pieczonej basz gotowanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m a ty na kij dajesz linka IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 10:50 do wiki do strony gdzie pisze po niemiecku "nie znaleziono nic na ten temat"? ;) a sos swoja droga faktycznie uniwersalny, nawet do pieczonej cieleciny moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: a ty na kij dajesz linka 23.07.07, 12:12 Do różnych tart i kiszów,a przede wszystkim do focaccii. No i jeszcze jedna sprawa: specjalnie wysiałam tego roku duzo nasturcji, żeby zrobić takie pseudokapary z nasion, podobno dobre.Macie jakies doświadczenia w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 "kapary" z nasturcji 23.07.07, 19:03 Tak, moja mama robiła...smaczne, choć ostrzejsze w smaku niż prawdziwe, takie aromatyczne. Warto Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Kapary 23.07.07, 17:26 Do karpia pieczonego, do śledzika, do sosu jogurtowego do polewania pstrągów z grilla, generalnie do ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Kapary 23.07.07, 18:15 A do ryb w postaci masla kaparowego? I czy mozna jeszcze inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kapary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 18:17 a na przykład do vitello tonato, które uwielbiam ;> Odpowiedz Link Zgłoś
info-tw Re: Kapary 23.07.07, 19:22 Dzieki. Od jutra obrzeram sie rybka, wolowinka i kaparami. Odpowiedz Link Zgłoś