22.07.07, 23:45
Do jakich potraw dodajecie kapary?
Obserwuj wątek
    • wampir35 Re: do wszystkiego z wołowiny 23.07.07, 02:00
      A ja do pasty - makaron lingue passeri + sos: puszka pomidorów, puszka tuńczyka
      w oliwie z oliwek lub oleju, kapary i ziarna słonecznika.
      • Gość: ania_m do wyzej wymienionego plus IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 08:45
        do produkcji salsy verde np metoda jamie olivera, do vitello tonnato, do
        pulpetow z mielonego w bialym sosie - oczywiscie do sosu. to jedno z narodowych
        dan niemieckich, nazywajace sie "königsberger klopse", czyli klopsiki z
        krolewca. dobrze zrobione sa naprawde pyszne. do niektorych salat dodaje. o, i
        do innego bialego sosu: do sosu do cieleciny pieczonej w mleku.
        • info-tw Re: do wyzej wymienionego plus 23.07.07, 18:10
          To powiedz mi jeszcze jak robisz te Königsberger Klopse. Pary razy jadlam i
          byly niezle.
      • Gość: ania_m i do sosu putanesca IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 08:49
        tunczyk, kapary, sardele, czarne oliwki, czosnek, oliwa, pomidory. poszukaj
        sobie na sieci przepisow na spaghetti a la putanesca, czyli makaronu na sposob..
        hm.... kur...wski
    • Gość: senin jak na osobe nie lubiaca kaparow.. IP: *.bri.connect.net.au 23.07.07, 10:05
      to calkiem niezle wczoraj poszalalam z kaparami

byly swietna baza do sosu "tatarskiego" do jajek - jako ze nie mialam ogorkow
      kiszonych... od wczoraj kapary wchodza na liste regularnych zakupow :))
      • Gość: ania_m no i jeszcze.... IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 10:28
        maslo kaparowe, czyli jak najmnieksze kaparki podduszone chwile na maslei w tym
        ostatnim niemalze plywajace. bardzo popularny dodatek do ryby saute, smazonej,
        pieczonej basz gotowanej
    • Gość: ania_m a ty na kij dajesz linka IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 10:50
      do wiki do strony gdzie pisze po niemiecku "nie znaleziono nic na ten temat"? ;)
      a sos swoja droga faktycznie uniwersalny, nawet do pieczonej cieleciny moze byc
      • kocia_noga Re: a ty na kij dajesz linka 23.07.07, 12:12
        Do różnych tart i kiszów,a przede wszystkim do focaccii.
        No i jeszcze jedna sprawa: specjalnie wysiałam tego roku duzo nasturcji, żeby
        zrobić takie pseudokapary z nasion, podobno dobre.Macie jakies doświadczenia w
        tej sprawie?
        • kk345 "kapary" z nasturcji 23.07.07, 19:03
          Tak, moja mama robiła...smaczne, choć ostrzejsze w smaku niż prawdziwe, takie
          aromatyczne. Warto
    • figgin1 Re: Kapary 23.07.07, 17:26
      Do karpia pieczonego, do śledzika, do sosu jogurtowego do polewania pstrągów z
      grilla, generalnie do ryb.
      • info-tw Re: Kapary 23.07.07, 18:15
        A do ryb w postaci masla kaparowego? I czy mozna jeszcze inaczej?
        • baerenfang poszukaj w przepisach, które zalinkowałem 23.07.07, 18:23
    • Gość: gość Re: Kapary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 18:17
      a na przykład do vitello tonato, które uwielbiam ;>
    • info-tw Re: Kapary 23.07.07, 19:22
      Dzieki. Od jutra obrzeram sie rybka, wolowinka i kaparami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka