Dodaj do ulubionych

tor-poznan

21.03.07, 23:43
czesc chcialam sie wybrac w tym sezonie na tor do poznania zeby sie troszke
podszkolic.chcialam sie dowiedziec jak musze byc przygotowana sprzetowo no i
przede wszystkim finansowo.slyszalam ze to duzy wydatek i nie chce sie rzucac
z "motyka na ksiezyc"
Obserwuj wątek
    • Gość: spiwor. Re: tor-poznan IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.07, 07:08
      Jako, że nie marzę o niczym innym jak pobujać na torze udało zebrać się takie
      informacje:
      strona 3 punkt 9:
      www.aw.poznan.pl/status/motocykle/komunikat2007.pdf
      Koszt 40 zł
      Strój najlepiej skórzany.
      Motocykl po prostu sprawny ale tłumik nie może być za głośny z powodu narzekań
      okolicznych mieszkańców.
      Pierwszy trening 2 kwiecień.
    • Gość: lysout Re: tor-poznan IP: *.centertel.pl 22.03.07, 11:22
      organizowali tez kiedys takie kursy z instruktorem, kosztowało to chyba kole
      300-400 zł, ale nie wiem ile godzin to obejmowało. Znajomy kiedys brał udział w
      takim kursie - czego sie dowiedziałem kiedy zobaczyłem posklejaną czaszę w jego
      F3, on był zachwycony. Mi takie kursy niepotrzebne, ale jak ktos dopiero zaczyna
      karierę to chyba warto zainwestować te kilka stów i się czegos nauczyc na
      bezpiecznym torze niz próbować na ulicy. Pozdo
    • Gość: marider Re: tor-poznan IP: *.elpos.net 22.03.07, 16:35
      Wiekszosc ludzi z tego forum tylko "slyszy" o pewnych rzeczach. Tu masz konkret:

tinyurl.com/ysnwmq
      Sprawdzone i polecane.

Odnosnie tzw "wolnych treningow", obecnie odbywaja sie w poniedzialki, wjazd jak
      bylem ostatnim razem kosztowal 36zl i hulaj dusza ile wlezie przez bite 3h,
      podpisywalo sie tylko papier przed wjazdem do ktorej Kasy Chorych nalezysz. Ale
      bylo zero szkolen, informacji jakiejkolwiek ktoredy sie wjezdza/zjezdza z toru,
      co oznaczaja jakie flagi oraz jakie sa zasady jazdy i wogole wolna amerykanka na
      torze, zwlaszcza jak Poznaniacy wpadli (maja blisko to wjezdzeni ;) ). Nikt tam
      nie patrzyl czy masz skore, czy lampy pozaklejane, pozdejmowane lusterka i
      wogole na stan techniczny motocykla nie zwracal nikt uwagi. Ogolnie wali ich tam
      wszystko oprocz tego zebys zaplacil za wjazd, a reszta nie ma znaczenia, nawet
      jak zaliczysz dzwona.

Pzdr
      marider
      R1
      • Gość: nyorker Re: tor-poznan IP: 70.19.14.* 22.03.07, 16:53
        Ale bylo zero szkolen, informacji jakiejkolwiek ktoredy sie wjezdza/zjezdza z
        toru, co oznaczaja jakie flagi oraz jakie sa zasady jazdy i wogole wolna
        amerykanka na torze.

Nikt tam nie patrzyl czy masz skore, czy lampy pozaklejane, pozdejmowane
        lusterka i wogole na stan techniczny motocykla nie zwracal nikt uwagi. Ogolnie
        wali ich tam wszystko oprocz tego zebys zaplacil za wjazd, a reszta nie ma
        znaczenia, nawet jak zaliczysz dzwona.

to nie ma nic wspolnego z ameryka. tutaj nikt z niezaklejonymi plastikami i
        szklem nie wjedzie na zaden tor. o jednoczesciowych skorach, ewentualnie
        dwuczesciowych z zamkiem na calym obwodzie nawet nie ma co wspominac (wyjatkiem
        sa zawody i treningi supermoto, ale to jakby nie te predkosci).
        • Gość: marider Re: tor-poznan [OT] IP: *.elpos.net 22.03.07, 19:07
          Ja o tym wiem, bylem m.in. na Elkhart Lake ;) Ale jazda w Poznaniu rozlozyla
          mnie pod wzgledem przepisow itp itd...

FYI o tej wolnej amerykance to tak w przenosni bylo, znaczy "wszystko dozwolone".

Pzdr
          marider
          R1
    • Gość: Dzakas Mam pytanie!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:56

Czy moge kulturalnie podjechac w jakis weekend zaplacic te 40zł i pojezdzic
      biorac pod uwage, ze mam motor sprawny itd jedynie nie mam kombinezonu i zadnych
      ochraniaczy czy mnie wpuszcza albo pwoiedzmy cyz mnie wpuszcza w samej skorze i
      w ochraniaczach jakis??? Jka to jest
      • wojtekk1000 Re: Mam pytanie!!!!! 23.03.07, 15:38
        Kombinezon musi być (przynajmniej w/g przepisów), bez tego to możesz jedynie
        w "Zielonej" polatać - po torze kartingowym.
        • Gość: marider Re: Mam pytanie!!!!! IP: *.elpos.net 23.03.07, 19:45
          Bzdura, 2 lata temu widzialem w Poznaniu na "wolnym" treningu (sam rowniez wtedy
          ganialem) kolesia na starszej R1 z gipsem na prawej nodze i w bojowkach mimo ze
          byli jacys flagowi i starszy gosc "zarzadzajacy" tym torem... Jakos specjalnie
          tego nie pilnuja zeby tam w kombi wjezdzac i jezdzic, co bylo widac.

Podpisal przed wjazdem na tor (szlaban przy budce) papier do ktorej Kasy Chorych
          przynalezy i latal jak chcial. A tam wolno sie raczej nie jezdzi. "Chcacemu nie
          dzieje sie krzywda".

Pzdr
          marider
          R1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka