tojakropka 06.07.03, 17:32 w tym tygodniu zrobilam pierogi serem, jagodami i truskawkami i dochodze do wniosku ze pierogi to moja specjalnosc a do tego ich robienie sprawia mi straszna frajde. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silverstone dla mnie to tez Straszna Frajda 06.07.03, 17:38 ... raz do roku na Boze Narodzenie robie z kapusta i grzybami i naprawde mam dosyc :( Ale jesc luuuuuuuuuubieeeeeeee.... tojakropka napisała: > w tym tygodniu zrobilam pierogi serem, jagodami i truskawkami i dochodze do > wniosku ze pierogi to moja specjalnosc a do tego ich robienie sprawia mi > straszna frajde. Odpowiedz Link Zgłoś
tojakropka Re: dla mnie to tez Straszna Frajda 06.07.03, 17:39 z kapusta i pieczarkami robie jesienia i zima jednorazowo ok 200 sztuk i zyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bee Re: pierogi z jagodami IP: *.acn.pl 06.07.03, 18:34 To ja poproszę o przepis na ciasto , bo tez zrobiłam ale ciasto wyszło twarde .Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: pierogi z jagodami IP: *.chello.pl 06.07.03, 19:39 No własnie. Mi tez dzis wyszło twarde. Ale ja robie bez przepisu. sypie mąke, dodaje olej i cipłą wodę- tak na oko. Wiem, że lepiej nie dawac jajka, bo wtedy twarde. Ale dizs i tak nie wyszło :( Odpowiedz Link Zgłoś
tojakropka Re: pierogi z jagodami 06.07.03, 22:56 Drogie koleżanki, sekretem jest mleko, dodaję je zamiast wody, jajka 2 w wyjatkowych przypadkach 3 na kilogram mąki. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika 49 Re: pierogi z jagodami IP: *.icpnet.pl 06.07.03, 23:05 proszę o dokladny przepis Papa mika Odpowiedz Link Zgłoś
tojakropka Re: pierogi z jagodami 06.07.03, 23:20 nie podam dokladnego bo cale zycie robie wszystko na oko:) ale tak mniej wiecej to 1/2kg maki 1jajko 1/2 szklanki mleka szczypta soli wyrabiamy wszystko razem jak zobaczysz ze za suche dodaj jeszcze mleka Matko, zaczynam zachowywac sie jak stara baba....a mam dopiero xxlat Odpowiedz Link Zgłoś