Gość: dzisbeznicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 15:36 z jakiej ilości ziemniaków jaka wyjdzie ilość placków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quba Re: placki ziemniaczane 07.09.07, 12:54 z dużej ilości ziemniakow wyjdzie duzo plackow a z malej - malo pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malange Re: placki ziemniaczane IP: *.domainunused.net 07.09.07, 13:06 Z około 3/4 kg ziemniaków i jednej dużej cebuli wychodzi około 16 placków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malange Re: placki ziemniaczane IP: *.domainunused.net 07.09.07, 13:12 Oczywiście plus jajko i mąka (jesli dajesz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: placki ziemniaczane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:17 nie podałeś średnicy i grubości placków więc jak wyliczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Dobrze, ze dzis piatek, niektorzy odpoczna... ;P 07.09.07, 17:45 A nieprawda! z 3/4 kg ziemniakow i jednej duzej cebuli wychodzi mi 18 plackow wzorcowych i jeden knypek. Odpowiedz Link Zgłoś
owal444 Re: Dobrze, ze dzis piatek, niektorzy odpoczna... 10.09.07, 14:17 a jakie to są wzorcowe? Bo u mnie zależy do czego albo podaję duży (patelnia 23 cm) do gulaszu tzn.placek po węgiersku albo średnie np. z sosem grzybowym albo jeszcze mniejsze do spożycia solo.Więc nie rozkładaj mnie wzorcowo Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa A jednak, w poniedzialek to samo... ;P 10.09.07, 15:07 Ale moje wzrorcowe sa najmojsze i najwzorcowniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: placki ziemniaczane 11.09.07, 11:06 Szkoda, ze nie chwycilas zartu... Skwitowalam nim dziwaczne pytanie. Nie rozumiem skad ten osobisty wybieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: placki ziemniaczane IP: 85.112.196.* 11.09.07, 13:36 Ja??? chwyciłam, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
beejay02 Re: placki ziemniaczane 11.09.07, 11:20 Szablony do plackow to może przesada, ale takie metalowe obręcze (nie wiem jak to nazwać), dzięki którym w programach tv serwują ryż, warzywa itp by ładniej wyglądały na talerzu to i owszem. Ale ponieważ nie wiem jak to nazwać to i szukać nie ma czego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: placki ziemniaczane 11.09.07, 16:03 wczoraj rano jak trafilam na pascalowy program,to takie obrecze nazwal foremka tortowa,ale nie jestem pewna czy to mial na mysli;) on jakos niewyraznie mowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: placki ziemniaczane 12.09.07, 17:13 beejay02 napisał: > Szablony do plackow to może przesada, ale takie metalowe obręcze (nie wiem jak > to nazwać), dzięki którym w programach tv serwują ryż, warzywa itp by ładniej w > yglądały na talerzu to i owszem. Ale ponieważ nie wiem jak to nazwać to i szuka > ć nie ma czego. :) Czy to te? :-) thecookskitchen.com/browse_1811 Odpowiedz Link Zgłoś