magusia27 03.11.07, 13:26 zapomniałam wyłączyć na czas u się rozgotował :( czy moge go w jakiś sposób wykorzystać, coś z nim zrobić, coś z niego przygotować ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f podlej bulionem lub mlekiem kokosowym, dopraw 03.11.07, 13:42 imbirem lub ziołami, sól cukier - i zmiksuj = zupa krem z kalafiora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roxana Re: rozgotowałam kalafior IP: *.centertel.pl 07.11.07, 18:43 zupa kalafiorowa, jarzynowa z kalafiorem, kotlety kalafiorowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: rozgotowałam kalafior IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 08:17 "pire" ziemniaczano-kalafiorowe-podano nam to w Chorwacji i było zaskakująco smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: rozgotowałam kalafior 08.11.07, 08:38 Ja kiedyś przypaliłam: zapomniałam, że zostawiłam go na maleńkim gazie i wyjechałam na 6 godzin z domu. Kalafior był brunatny, im bliżej dna garnka tym bliższy odcieniom czerni. Wody w garnku nie było, dno się przypaliło na czarno. Ale kalafior choć w kolocze gorzkiej czekolady był bardzo wilgotny, jak gąbka! Za to śmierdziało w całym domu i okolicy nieziemsko, wprost nie do opisania! Pies nie chciał wejść do mieszkania! Wietrzyłam dobrych kilka dni. Nigdy czegoś podobnego nie przeżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: rozgotowałam kalafior 08.11.07, 10:31 rozgnieć na puree z przyprawami, może odrobiną czosnku i z oliwą, albo jeszcze z dodatkiem sera - pleśniowego lub fety Odpowiedz Link Zgłoś
ren620 Re: rozgotowałam kalafior 08.11.07, 17:32 jeśli nie jest zbytnio "ciapkowaty", to mozna zrobić z niego kotleciki: dodajesz surowe jajko, bułke tartą lub kaszę mannę, podsmażoną cebulkę i przyprawy do smaku-masę wyrabiasz, formujesz nieduże kotleciki, obtaczasz w bułce i smażysz na złoty kolor.Polecam-bardzo smaczna wersja kalafiora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: rozgotowałam kalafior IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 17:24 Jak mozna tak zmarnowac kalafiora.... brak slow Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: rozgotowałam kalafior 21.11.13, 17:34 No już jej wybacz, tyle lat minęło odkąd się przyznała, w sumie to już chyba przedawnienie jest...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: rozgotowałam kalafior 21.11.13, 17:34 jak mozna sie w tak nic nie wnoszacy sposob dopisac sie do watku sprzed lat, ba do wielu watkow :) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: rozgotowałam kalafior 21.11.13, 20:59 I po co? toż to go trzeba przez wyszukiwarkę znaleźć. Ale po co - nawet to nie był spam. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: rozgotowałam kalafior 22.11.13, 12:50 budzik11 napisała: > I po co? toż to go trzeba przez wyszukiwarkę znaleźć. odpowiedz nizej! Odpowiedz Link Zgłoś
kuchniazone Re: rozgotowałam kalafior 21.11.13, 18:48 puree z kalafiora mniam :) możesz też rozciapać, wygładzić i ułożyć jako warstwę warzywnej zapiekanki możesz zrobić kotleciki kalafiorowe Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: rozgotowałam kalafior 22.11.13, 13:48 Za to śmierdziało w całym domu i okolicy nieziemsko, wprost nie do opisania! Pies nie chciał wejść do mieszkania! Wietrzyłam dobrych kilka dni. Nigdy czegoś podobnego nie przeżyłam. cudowne!! ale sie usmialam z tego psa! :D ja z kolei kiedys kalafiora tylko i zwyczajnie ugotowalam, za to corka ktora przyszla do domu kilka godzin pozniej opieprzala mnie ze nie wyrzucilam smieci i smierdzi w calym domu :) Swoja droga, co to za plaga z tym wyciaganiem starych watkow? siedze w Gazecie juz tyle lat ale to co sie dzieje w tym roku tak mniej wiecej od lata, jest wprost do porzygania sie!. Kto i po co te wyciaga te starte watki!! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś