Gość: m_arita IP: *.spray.net.pl 03.11.07, 18:34 proszę o podpowiedź,aby zdjąć skórkę z papryki w jakiej temperaturze i ile czasu musi papryka siedzieć w piekarniku/mam elektryczny/ Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: papryka IP: *.pools.arcor-ip.net 03.11.07, 18:41 nataw na najwyzsza, stanowczo 220, baddz powyzej. najlepiej, jesli masz opcje grill, lub pieczenie od gory. ja klade polowki papryki ina blache i trzymam tak dlugo, az skorka bedzie prawie cala czarna i w "bablach".potem wkladam do dorby foliowej, szczelnie zawiazuje i czekam, az papryka przestygnie. skorka sama odchodzi. konkretnym czasem poszczegolnych czynnosci sluzyc nie moge, bo zalezy to od wielkosc papryki. mozna ja tez piec w calosci, raz odwrociwszy, ale nasiona z takiej miekkiej gotowej ciezko wyskrobac, wiec lepiej piec polowki imho. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: papryka 03.11.07, 22:16 ustawiam grill z termoobiegiem (na 200C) - po ok. 20-30 minutach wyjmuje i dalej, tak jak opisano powyzej. wkladam umyte i oczyszczone kawalki (bez nasion, blon). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: papryka IP: *.abhsia.telus.net 04.11.07, 04:16 Pytanie bylo jak zdjac skore a ne jak ugotowac/upiec. W piekarniku elektr. tak jak powyzszy post. Odpowiedz Link Zgłoś
alakok Re: papryka 04.11.07, 13:44 Papryke pieke w calosci .Po uoieczeniu przykrywam namoczinym w zimnej wodzie papierem kuchennym .Po wystygnieciu bardzo latwo sie obiera ze skorki. Odpowiedz Link Zgłoś