algaria 17.11.07, 14:38 Moja mama zna z dzieciństwa kotlety robione z ryżu podobno są rewela. Czy może ktoś zna na nie przepis odwdzięczę się przepisem na kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirio Re: pytanie : czy ktoś zna przepis na kotlety z r 17.11.07, 15:37 Zależy jakie, ja robiłam z takiego przepisu - nieco staroświecki (dodałam pokrojoną cebulę podsmażoną na złoto): www.gotowanie.wkl.pl/przepis9922.html lub z serem: pychotka.pl/pychotka/content/view/3566/113/ tylko, że ja miałam przepis ze szczypiorkiem. Tylko pamiętaj, że ryż najlepiej zwykły nie paraboiled, bo to ma być po wyrobieniu taka "paćka". Odpowiedz Link Zgłoś
ewajer Re: dzięki jak kto chce podam przepis na ziemniac 18.11.07, 15:13 podawaj niby każdy zna, a zawsze coś nowego może się trafić :) Odpowiedz Link Zgłoś
algaria kotlety ziemniaczane 19.11.07, 14:58 ciasto robimy jak na kopytka Ziemniaki ugotowane przepuści przez praskę dodajemy jajko mąkę zwykłą i mąkę ziemniaczaną sól pieprz i natkę pietruszki lub inne ziele. zagniatamy ciasto - krótko - bo im dłużej tym rzadsze się robi. formujemy kotlety spłaszczamy obtaczamy w roztrzepanym jaju i w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z dwuch stron. Podajemy albo do mięcha albo jako samodzielne danie z sosem grzybowym lub pieczarkowym Szybko łatwo i przyjemnie smacznego Odpowiedz Link Zgłoś