Gość: Gośka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 13:06 podpowiedzcie mi prosze jakich woreczków uzywać do szynkowara aby nie pękały,kolejny raz wyciekł mi cały sok z mielonki,są może jakieś specjalne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f hm, ja uzywam zwyklych hd -takich ze sklepu, 11.01.08, 13:20 kiedys raz kupilem, ale potem juz prosilem po prostu u mnie w sklepie i daja mi kiladziesia ot tak. Nigdy nic nepękło, ale zawsze podwójnie uzywam - znaczy dwie warstwy, zanczy dwa woreczki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: hm, ja uzywam zwyklych hd -takich ze sklepu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 15:12 też miałam załozone dwa ale niestety;-((( musze chyba wrócić do rękawa do pieczenia zawiązywanego na supeł. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: jakie woreczki do szynkowara????? 11.01.08, 17:34 Specjalne woreczki sprzedają w Czechach bo tam szynkowary sa bardzo popularne. Ja wkładam w dwa-trzy woreczki śniadaniowe i wszystko jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: jakie woreczki do szynkowara????? 11.01.08, 19:22 Ja używam woreczków takich pakowanych po 1000 szt w jednym opakowaniu. Są dostępne we wszystkich punktach z opakowaniami jednorazowymi. Trzeba tylko dobrać wielkość do wielkości szynkowara. Gdy będą za małe , to może się zdarzyć, jakiś nieprzyjemny wypadek. Ja używam zawsze o numer większych i wkładam 3 szt jeden w drugi i jeszcze nic mi się złego nie przytrafiło. Torebki atestowane 1000szt. 22x32 cm nr atestu HZ/C/00962/05 torebki do suchych/ sypkich art. spoż.pieczywa, owoców,świeżego i mrożonego mięsa, drobiu i ryb pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcys Re: jakie woreczki do szynkowara????? IP: 83.168.75.* 11.01.08, 20:07 A co to takiego szynkowar? Przyznam sie, ze pierwszy raz slysze o takim urzadzeniu. Moglby ktos z Was wytlumaczyc co to za urzadzenie i jak ono dziala? Jakiej konsystencji, smaku itp. mieso uzyskuje dzieki temu urzadzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Co to szynkowar 15.01.08, 00:35 Oryginalny czeski szynkowar "Nadoba", jest to pojemnik w kształcie walca z dekielkiem, sprężyną i zamkiem mocującym spręzynę do obudowy. Wykonany jest z aluminium a pozostałe elementy ze stali nierdzewnej. Urządzenie służy do wytwarzania wędlin metodą parzenia. Gotowy produkt wykonany np. z łopatki przypomina dawną szynkę konserwową, ale możliwości jest nieskończoność. Wszystko zależy od indywidualnych smaków potrzeb i możliwości oraz inwencji. Można skorzystać z gotowych przepisów. Wyroby są smaczne, ale niestety niezbyt trwałe, do 1 tygodnia.Ale przy wielkości wyrobu ok 75- 85 dkg jest to trwałość wystarczająca. Poza tym zawsze można część zamrozić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś