Gość: grzes IP: *.chello.pl 20.01.08, 13:29 kupiłem sałate insalatina i nie wiem w jaki sposób moge zrobić z niej surówkę? Bardzo bym był wdzięczny za jakąś podpowiedz jak przyrządzić ten specyfik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Sałata insalatina 20.01.08, 21:15 potraktuj jak każdą inną sałatę bo to tylko sałata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tombraider77 Re: Sałata insalatina 21.01.08, 13:47 Ja również zakupiłam w lidlu taka sałatę w sobotę kosztowała bo była obnizka 30% na warzywa 2.79 super świeża a ma posmak goryczki to tak ma być czy cos nie tak z nią kupiłam pierwszy raz to nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczarmi Re: Sałata insalatina 21.01.08, 18:30 Sałaty mają swoje smaki, w przeciwieństwie do np. kapusty pekińskiej, która nie ma, więc nie przejmuj się. O ile tylko listki są jędrne a całość nie zionie zgnilizną, to wszystko jest w porządku :) Do sałaty polecam winegret. Nieco musztardy rozprowadzić łyżką octu winnego, dolewać ciurkiem oliwę - całość ubijając. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Można do takiego sosu wmieszać jakieś zioło, np. bazylię, estragon albo posiekaną szalotkę lub ząbek czosnku. Na sałacie ułożyć pożądane dodatki, np. połówki koktajlowych pomidorków, piórka szalotki (zależy jaką sałatkę chcemy - mogą być plasterki smażonego bekonu, kawałki tuńczyka, szynki, jajka, sera...) Polać sosem, zamieszać i jeść nie czekając, bo sałata zwiędnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
daxter Re: Sałata insalatina 21.01.08, 21:07 No wiem ale też zakupiłam tą sałatę pod taka etykietą no to dlaczego nie piszą po prostu sałata rodem z włoch albo coś bardziej konkretnego bo nie przypomina to naszej sałaty tylko takie małe listki troche podobne do rucolli . Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Sałata insalatina 21.01.08, 22:14 bo to baby sałata - znaczy się sałateczka :D Odpowiedz Link Zgłoś
daxter Re: Sałata insalatina 22.01.08, 11:46 Ok dzieki za informacje człowiek całe zycie sie uczy:) Odpowiedz Link Zgłoś